Julehilsen fra styret i DOR

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 17. Des 2020

JULEN 2020

På vegne av Drammen og Omegn Rideklubbs styre, vil jeg gjerne takke dere alle sammen for godt samarbeid i 2020.  Det har vært et utfordrende år med pandemi og alt det har medført.

Først og fremst – tusen takk til alle frivillige som har bidratt med dugnadsinnsats under våre arrangementer/stevner i løpet av året. Denne innsatsen har gjort det mulig å gjennomføre stevnene.        

Vi vil også få sende vår hjerteligste takk til våre samarbeidspartnere/ sponsorer. Uten deres bistand hadde vi ikke kunnet avviklet alle stevnene på Linnesvollen. 

Klubben vil spesielt få rette en stor takk til familien Gjelsten for etableringen av nye serveringsfasiliteter til sesongen 2020. Telt er nå historie og vi kan nyte ridning på 2 arenaer sammen med noe godt å spise.  Violetta ble åpnet i juni med gjester og snorklipping.

Fast dekke er også på plass slik at man komme seg tørrskodd helt inn på området. Det er utrolig hva som har skjedd og vi står godt rustet foran sesongen 2021.    

Klubbens hjerteligst takk også til DRS v/Eirik Berentsen for den innsatsen som er nedlagt gjennom året. Den har vært formidabel. 

For 2021 har DOR som mål å implementere vår nye visjon HESTEGLEDE FOR ALLE, arrangere enda bedre stevner, ønske nye medlemmer velkommen og legge til rette for å synliggjør klubben i lokalmiljøet ved blant annet tilstedeværelse under Lierdagene 2021 i juni. Vi vil også jobbe for å gi tilbake slik at eksisterende medlemmer skal være stolte av å representere Drammen og Omegn Rideklubb 

Med det ønsker jeg alle sammen en riktig god og fredelig jul og et godt nytt år. 

Julehilsen fra styret i DOR
Ole Stokke
leder
Stevnenytt uke 50/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 17. Des 2020

Desember måned er i år litt roligere, hva konkurranser angår, enn vi kanskje er vant med. Enkelte stevner går som planlagt, fortrinnsvis i utlandet. Her til lands har det blitt tidlig stevne-fri, men vi har et håp om at vi om ikke lenge kan gå mot mer normale tilstander igjen.
Men i Belgia under "Christmas Tour" har vi hatt to ryttere som har plassert seg bra på stevnet.

Victoria Gulliksen  
David Guetta 5.pr. 1,45m, 7.pr. 1,45m
Go Go Jumbo-M 10.pr. 1,45m

Marit Haarr Skollerud
Niara 4.pr. 1,30m

Fin innsats jenter.
Vi holder løftet om å følge med videre, både dere og de andre DOR-rytterne.

Resultater 

Stevnenytt uke 49/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 8. Des 2020

Vi gleder oss over gode resultater for både Victoria og Geir Gulliksen fra stevnet i Tyskland sis helg..
Vi gratulerer Victoria og Ibiza med seier i fredagens 1,30m.
Geir og VDL Groep Quatro tok 4.plassen i torsdagens 1,45m klasse og med Edesa S Banjan red Geir til en 12.plass i fredagens 1,45m og 8.plass i lørdagens 1,45m klasse.
Se også hestesport.no 5. desember.

Resultatlister

Det ble en heller, for oss, kort stevneoppdatering denne uken. Nå er vanligvis desember en litt roligere måned, hva stevnearrangement angår, men i år litt ekstra stillstand. Vi får holde ut og krysse fingrene for at 2021 blir mer aktivt og at situasjonen vi nå er i endres til det bedre.


Fortsett å ta vare på hverandre.

 Alt vil bli bra! 
Stevnenytt uke 48/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 3. Des 2020

Det er roligere på stevnefronten akkurat nå, men det vil ikke si at våre ryttere har tatt en tidlig juleferie.
I Spania og Belgia har DOR hatt flere ryttere til start i helgens konkurranser. 

Seier i 1,35m under stevnet i Spanske Vejer de la Frontera ble det på Ingrid Gjelsten og Violetta D.
Med End Good All Good: 6.pr. i 1,40m og 3.pr. i en annen 1,40m-klasse med Jackson vd Bisschop. 

Under stevnet i Belgia (Sentower Park) ble det flere plasseringer på Jenny Krogsæter: Juvente van de Kakebeek 19.pr. 1,40m, VDL Groep Elexia 9.pr. 1,35m og 17.pr. i 1,15m med Asaka.
Marit Haarr Skollerud og Niara tok en 4. og 6. premie i 1,30m-klasser under stevnet. 

Gledelig er det at vi nok en uke kan gratulere DOR-rytterne med meget gode plasseringer på stevner i utlandet. Vi skal fortsette å følge med dere.
Lykke til videre! 

For mer omtale om overnevnte stevner m.m. se hestesport.no 28.november    29.november
  

Resultatlink:
Spania  BelgiaStevnenytt uke 47/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 24. Nov 2020

Vi har rundet midten av november måned, og selv om det her hjemme er rolig på stevnefronten, er det fortsatt konkurranser i utlandet. Og det gleder oss å se at våre ryttere, som er ute og representerer Norge, gjør det bra på sprangbanene rundt om.

Både Victoria Gulliksen og Ingrid Gjelsten har nå lagt bak seg en, slik vi ser det, fin stevnehelg, fortrinnsvis i Belgia og Spania. Vi gleder oss med dere. Bra jobbet jenter. Lykke til videre.

Lier, Belgia
Victoria Gulliksen
David Guetta 6.pr. 1,45m, 3.pr. 1,40m
Ibiza 2.pr. 1,35m
Best Boy 5.pr. 1,45m
Se også Hestesport.no 22.november


Sunshine Tour, Spania
Ingrid Gjelsten
Jovinal 16.pl. 1,40m, 6.pr. 1,40m
Queen Elisabeth Della Caccia 22.pr. 1,35m, 5.pr 1,35m
End Good All Good 9.pr. 1,35m, 7.pr. 1,40m

 

Videoer kan fortsatt sees på FB siden til ClipMyHorse
Ingrid / End Good All Good https://fb.watch/1Yul0-2d21/
Victoria / David Guetta https://fb.watch/1Yups9XcgK/

 

Resultatlister:
Belgia   Spania
Stevnenytt uke 46/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 20. Nov 2020

Nok en stevnehelg ligger bak oss, og en ny har akkurat begynt om enn ikke her hjemme. 
Selv om vi her til lands har måttet avlyse stevner, grunnet Covid-19, har det derimot vært konkurranser i utlandet som våre ryttere har vært deltakere på.

 I Spania (Mediterranean Equestrian Tour) red Marit Haarr Skollerud Moncherie-K Van ‘T Kattenheye til en 17.pr. 1,45m og med Esprit d’Intro Z 11.pr. 1,45.

Jenny Krogsæter og Juvente van de Kakebeek 7.pr. 1,40m på stevnet i Belgia (Sentower Park).

Ingrid Gjelsten red End Good All Good til en 10.plass i 1,40m under sist ukes stevne i Portugal (Vilamoura).  

Resultater:
Spania   Belgia   Portugal

Se også hestesport.no
11.november    14.november    15.november


Gratulerer med fin innsats. Lykke til videre.

Vi avventer nye retningslinjer (Covid-19) og kan ikke annet enn å smøre oss med tålmodighet frem til 1.desember. På vår hjemmeside vil vi fortløpende publisere informasjon.
Følg også med på rytter.no
Hvorvidt vi kan arrangere «Naboklubbenes mesterskap» i år, det vet vi ikke pr i dag, men krysser fingrene og håper på det beste.

Ta vare på dere selv 
DOR - vår visjon og våre verdier

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 16. Nov 2020

Drammen og Omegn Rideklubb ønsket å se nærmere på vår visjon og våre verdier.

I den forbindelse inviterte vi 15 medlemmer i fra klubben vår, til en workshop 05.10.2020.

Med tanke på å nå hele bredden. Var det medlemmer fra rideskolen, både ung og mer erfaren. Aktive konkurranse rytterne fra forskjellige nivåer, grener og aldre. Samt funksjonærer, foreldre og hjelpere med bred erfaring.  

Sammen ble det delt og diskutert synspunkter, erfaringer, ønsker og mål i både grupper og plenum. Rundt hvem vi er ? Hvordan vi ønsker å fremstå? Hva som er viktig for oss?  Og hvordan hver enkelt og vi i felleskap skal bidra til å nå det mål vi sammen setter oss.    

Det ble jobbet i grupper og delt i felleskap. Sammenstilt hva som var gjennomgående fellesnevnere for samtlige grupper og knadd en runde i felleskap før grunnlaget var lagt til rette for en siste finpuss.   

Deretter ble det samlet en noe mindre gruppe 27.10.2020, som med et godt grunnlag fra workshopen kunne finpusse litt før ferdigstillelse av en målrettet visjon og gode verdier for klubben vår.

En visjon skal definere hvorfor vi driver med det vi gjør. Se for deg et bilde av den ideelle verden eller situasjon man ønsker å oppnå. Det gir mening og skaper en hensikt med det vi gjør. Og hjelper oss å holde en stødig retning mot felles mål. Kall det gjerne en kompasskurs. En felles posisjon å navigere retning etter ved planlegging, avgjørelser og valg – vår leder stjerne. En visjon er med på å bidra til en ønsket kultur så lenge samtlige utøver adferd og handlinger etter samme visjon.

Hesteglede for alle på alle nivåer.  

Med det mener vi å nå alle som på et eller annet plan utøver noe form for hesteinteresse på alle nivåer. Være seg om du ser på, bidrar som teknisk personell, rir selv, kjører hest, steller hest, satser mot dine mål, rir i worldcup eller OL, utdanner unghester eller gleder deg over tur i skog og mark til hest: Hest som hobby, sport eller jobb. Fellesnevneren er uansett lidenskap og GLEDE med hest.   

Visjon og verdier henger riktig nok litt sammen.

Verdier sier mye om våre holdninger, og det er holdninger som føre oss til adferd og handlinger.

Hver dag gjør vi tusenvis av valg, basert på våre verdier og hvordan vi evt. lar oss påvirke av omverden. Du er med på å skape den verden du lever i og dine omgivelser – ja vi kan strekke den så langt som at det er ditt valg hvilken verden du vil leve i.

Så dvs. klubbens verdigrunnlag er avgjørende for å bygge den kulturen vi ønsker i DOR. Verdiene skal hjelpe oss til å bli tydelige i vår identitet og definere hvem vi er og skape ønsket kultur. Det betinger selvfølgelig at klubbens verdier etterleves hver eneste dag av alle involverte. Og følges dette vil det over tid bygges tillitt og trygghet til hvordan vi er, hva vi er en del av og ikke minst vil omverden kunne vite hva de kan forvente av oss. Ideelt sett skal en besøkende kunne referere til hvilke verdier DOR har etter å ha opplevd vårt samvær, være seg som gjest på vår hjemmearena eller når vi er på besøk på bortebane.

Klubbens verdier ligger til grunn for hva vi kan forvente av hverandre som medlemmer i DOR. Å bidrar til å gjøre oss stolte av hvem vi er, og hva vi står for i alt vi gjør!    


Takk til initiativtaker Cathrine Gulhaugen
Stevneoppdatering uke 45/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 12. Nov 2020

Nok en stevnehelg er avsluttet, ei heller denne uten gode resultater blant DORs ryttere. Selv om det nå er mange avlyste konkurranser, var man så heldige å kunne arrangere noen av de planlagte stevner helgen som nå ligger bak oss.
Vi starter med å gratulere Celine Eknes Hegna og H Day van Bareelhof Z med sølvmedalje i årets innendørs NM for junior. 

I de åpne klassene på AGRs stevne seiret Celine og Portobello Road i 1,20m.
Åge Dagfinn Eide Askeland og Pilote Des Trous Noirs vant en annen 1,20m-klasse på samme stevne.
Emilie Røsting Øverby og Viego Les Hauts vant 1,30m.

Øvrige DOR-resultater:
Arendal
I 1.avdeling av INM jr (1,25m) red Sofia Nyberg sin Zahra til en 2.premie i klassen. I samme klasse ble det på Emilie Røsting Øverby Casper S en 5.plass og
Celine Eknes Hegna og H Day van Bareelhof Z tok 9.pr., med Portobello Road tok hun en 2.premie i 1,20m.
Åge Dagfinn Eide Askeland og Pilote 5.pr. 1,30m
Spania
Marit Haarr Skollerud / Lancaster 21.pr. 1,45m
Portugal
Ingrid Gjelsten
Violetta D 9.pr. 1,40m
Jackson Vd Bisschop 13.pr. 1,40m, 7.pr. 1,40m
Johan-Sebastian Gulliksen
Emmylou 11.pr. 1,40m, 6.pr. 1,40m
Billy Cool 17.pr. 1,40m, 9.pr. 1,40m

Vi gratulerer alle våre ryttere, nok en gang, med flott innsats. 

Resultater
Arendal   Spania   Portugal

Beklageligvis er vi nå, atter en gang, inne i en periode med mange avlyste konkurranser. Selv om dette selvfølgelig er trist, kommer helse og sikkerhet først. Vi er alle ansvarlige for å overholde de regler som nå er pålagt oss. Er man heldige, og det lettes på restriksjonene, kan det være (se rytter.no) mulig å få avviklet innendørsmesterskapet for senior og young rider i desember.

Ta vare på dere selv

 

Vi viser til informasjon om smittevernregler fra NRyF

Stevnenytt uke 44/2020 (oppdatert 3/11)

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 2. Nov 2020

Oktober har blitt november.
Vi kan nok en gang, og fortsatt stolte av våre ryttere, gratulere med fantastisk innsats på helgens stevner. Veldig gøy er det jo også at utenlandske «hestesports-sider» legger merke til våre norske ekvipasjer.
Her hjemme i DOR, skal vi fortsette og følge med dere.
Bra jobbet alle sammen!
Dere er fine representanter, ikke bare for sporten og landet, men også for en rideklubb i Lier! 

På elitestevnet, i regi av Arendal og Grimstad Rideklubb, ble det i helgen blant annet kåret sammenlagtvinner av Kingsrød Grand Prix Cup: Vi gratulerer Johan-Sebastian Gulliksen med sammenlagtseier. Det betyr at Johan nok en gang kan benytte en to-hesters lastebil i 1 år fremover.
Andreplassen sammenlagt i denne GP Cupen gikk til Victoria Gulliksen, som i året som kommer kan benytte en Stephex-henger (matchende til lastebilen). Disse to var ikke til stede selv i Arendal, da de var blant Norges representanter på stevner i utlandet. 

Og det har nok ikke gått folk hus forbi at Victoria Gulliksen også red David Guetta til seier i torsdagens 1,45m klasse i Belgia. 

Øvrige resultater blant DOR-rytterne:
Arendal
Martine Eknes Hegna
Iniesta plassert 1. etter feilfri runde i NC 1.avd 5.års
Isabelle 6. og 7.pr. i 1,20m-klasser
Emilie Røsting Øverby
Casper S 4.pr. 1,25m
Viego Les Hauts 11.pr. 1,30m
Geir Gulliksen / Edesa S Banjan 3.pr. 1,45m (GP)
Marte Samnøy Harstad / Hip-Hop’s Fiona 11.pr. 1,25m
Belgia
Jenny Krogsæter / Juvente van de Kakebeek 2. og 9.pr. i 1,40m-klasser
Victoria Gulliksen
Best Boy 2 19.pr. 1,50m
Ibiza 15.pr. 1,30m, 5.pr. 1,35m
Portugal
Ingrid Gjelsten
Jovinal 3.pr. 1,40m (onsdag), 5.pr. 1,40m (lørdag)
End Good All Good 23.pr. 1,40m, 13.pr. 1,40m
Johan-Sebastian Gulliksen
Immanuel R 14.pr. 1,35m (y/h 7-års)
Billy Cool 13.pr. 1,40m
Emmylou 27.pr. 1,45m
Danmark
Ane Straumsheim / Townhead Ballulah 3.pr. 1,30m

Resultater:
Arendal   Belgia   Portugal   Danmark

Se også
Hestesport.no 30.oktober  31.oktober  1.november  1.november(2)  1.november (3)
Hest.no 30.oktober
Equnews.com 29.oktober
Stevnenytt uke 43/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 29. Okt 2020

DOR har også sist helg, hatt ryttere til start både i inn- og utland.
Vi gleder oss med våre aktører, over at de fortsetter å vise til gode resultater.

I Portugal representerte to DOR-ryttere Norge, og plasseringer ble det på dem begge.
Ingrid Gjelsten
End Good All Good 4.pr. 1,35m
Jackson Vd Bisschop 3.pr. 1,35m, 8.pr. 1,40m
Violetta D 12.pr. 1,40m
Johan-Sebastian Gulliksen
Immanuel R 11.pr. 1,30m
 Billy Cool 17.pr. 1,35m

På L-stevnet til Grenland Ryttersportsklubb red
Philippa Porskrog Heiestad sin kategori 3 ponni; Ballyanchor Jigsaw feilfritt i både lørdagens og søndagens LA-klasser (med bedømming A) og ble plassert 1.
Malene Skålin og hennes Melody (kategori 2 ponni) red feilfritt i sin LA på lørdag (også med bedømming A) og plassert 1.
Michelle Perryman og Kiki Ask tok en 11.premie i 1,10m

Resultater:
Portugal
Grenland

 

Vi gratulerer våre premierte ryttere etter helgens stevner, og takker for god innsats.


Helgen som vi nå snart starter på, blir det flere stevner, og også her er DOR-rytterne godt representert på startlistene.
Etter det vi har fått melding om, har klubben ryttere til start i Portugal, Spania og Belgia på CSI-stevner.
I Arendal skal det denne helgen arrangeres E-stevne i sprang med Hallmesterskap for unghester samt Borg Bygg og Hall of Fame GP. Her er flere DOR-ryttere påmeldt stevnet.

 

(Vi har mange ryttere, og de rir på stevner både i inn- og utland, så vi håper vi greier å få med oss alle og deres resultater).
Stevnenytt uke 42/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 20. Okt 2020

Nok en stevnehelg ligger bak oss, og vi kan fortsatt se på resultatlistene at DORs ryttere gjør det bra på konkurransebanene rundt om.
Innendørs-stevnene byr også på spennende utfordringer, og om ikke lenge starter innendørs/hallmesterskapene.


Gledelig melding fikk vi fra Spania (Mediterranean Equestrian Tour Autumn Met) hvor Victoria Gulliksen og Ibiza ble vinner av «Met Young Horse Champions Trophy» for 7-åringer. (Se egen artikkel i Hestesport)
Eyvind Sverre Nistad og hans Gipsy Girl De Tiji hadde en strålende helg på landsstevnet i regi av Rogaland Rideklubb; Disse to vant 1,20m både på fredag og lørdag.
 

 

Øvrige DOR-resultater:
Spania
Marit Haarr Skollerud / Moncherie-K Van ‘T Kattenheye 9.pr. 1,40m
Victoria Gulliksen
Ibiza 4.pr. 1,40m
David Guetta 12. og 20.pr. i 1,45m-klasser
Best Boy 2 5.pr. 1,45m (GP)
San Giovanni (Italia)
Eva Ursin
Quinlan 16.pr. 1,45m
Plassert 1 i bed A (CSIYH) Delvaux van’t Prinsenveld Z
Rogaland
Åge Dagfinn Eide Askeland / Pilote Des Trous Noirs 2. og 5.pr. i 1,20m-klasser, 3.pr. 1,30m.
Vilhelmsborg (Danmark)
Ane Straumsheim / Townhead Ballulah 11.pr. 1,40m
  

Det er gledelig å nok en gang kunne gratulere DORs ryttere med gode plasseringer, for ikke å snakke om seire, etter endt stevnehelg.

 Lykke til videre! 

Resultater:
Spania  Italia  Rogaland Danmark
Stevnenytt uke 41/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 15. Okt 2020

Vi tillater oss å skryte litt av oss selv, det vil si; av våre ryttere, som gjorde det veldig bra på stevnene i løpet av helgen.
Gledelig er det at vi ikke bare har mange DOR-ryttere til start, men at de også hevder seg helt i toppen. 

På den andre uke av Tønsberg Horse Show red Cathrine Aas sin Quinine til seier i fredagens 1,20m-klasse.
I lørdagens Grand Prix tok Geir Gulliksen på hesten VDL Groep Quatro knepent seieren foran Johan-Sebastian Gulliksen som red hesten Emmylou.
Geir ble også ‘leading rider’ over to helger i GP.
På stevne i Velje (Danmark) red Ane Straumsheim sin Carlotta til en fin 1.plass i 1,25m.
I Spania ble Victoria Gulliksen og Ibiza plassert 1. i 1,35m

Øvrige DOR-plasseringer:
Tønsberg
Cathrine Aas / Quinine 6.pr. 1,20m, 11.pr. 1,25m
Hedda Hagen Berentsen / Avanti Undercover W 15.pr. 1,20m, 8.pr. 1,25m
Julie Bergem / Hermes 10.pr. 1,40m
Sofie Rieber-Mohn Borgen / Chupa Chup 9.pr. 1,35m
Ingrid Gjelsten
End Good All Good 13.pr. 1,45m, 3.pr. 1,40m
Jackson vd Bisschop 8.pr. 1,30m
Kristin Granlund / Clara Alfarvad Z 16.pr. 1,20m
Geir Gulliksen / Gin Chin van het Lindenhof 12.pr. 1,45m
Johan-Sebastian Gulliksen
Chaloubet 4.pr. 1,45m
Emmylou 5.pr. 1,45m
Celine Eknes Hegna
H Day van Bareelhof Z 19.pr. 1,35m, 9.pr. 1,40m
Portobello Road 3.pr. 1,20m, 2.pr. 1,20m
Martine Eknes Hegna / Isabelle 111 6.pr. 1,20
Karoline Lien / IL Magnifico VM 9.pr. 1,20m, 7.pr. 1,25m
Julie Askim Petersen
Gerlina S (CISYH)2.pr. 1,15/1,25m, 6.pr. 1,15/1,25m
 
Sparkling Mr Boombastic (CSIP) 5.pr. 1,10m, 11.pr. 1,10m
Hannah Marie Rogne / Casper 5.pr. 1,10m
Sanne Sørlie
Hg’s Bliss 8.pr. 1,20m
Dalliante 7.pr. 1,20m
Spania
Victoria Gulliksen
Ibiza 5.pr. 1,35m
David Guetta 12.pr. 1,45m, 10.pr. 1,45m
Eracantos 18.pr. 1,45m
Marit Haarr Skollerud
Esprit d’Intro Z 22.pr. 1,45m
Moncherie-K Van ‘T Kattenheye 11.pr. 1,40m
Askim
Nora Krogsæter / Hummer D 5.pr. 1,20m, 2.pr. 1,30m
Vestre Bærum
Nadja Kassandria Ellefsen Norheim / Twinkle 2.pr. 1,10m

Resultater:
Tønsberg   Vestre Bærum   Askim   Velje (DK)   Spania


Fra DT&BB 15.oktober

 FOTO: Lars Petter Engesmo

Far og sønn Gulliksen hentet inn 270.000 kroner

Det var far og sønn Gulliksen fra Lier som dominerte Grand Prix-konkurransene i Tønsberg Horse Show i sprangridning nylig.

I den avsluttende Grand Prix-konkurransen i Arneberg Equestrian Center sist helg var det pappa Geir Gulliksen og hesten VDL Groep Quatro som trakk det lengste strået. Begge red feilfritt, men Geir kom i mål fire små hundredeler foran sønnen Johan Sebastian og Emmylou.

Helga før var rollene byttet om. Da var det Johan Sebastian Gulliksen/Chaloubet som knep 1. plassen foran pappa Geir og Edesa S Banjan. Nok en gang var det feilfritt på duoen fra Drammen og Omegn Rideklubb. Johan var 15 hundredeler kjappere.

Far og sønn Gulliksen hentet inn til sammen 270.000 kroner på disse to helgene i Tønsberg Horse Show, som ble arrangert i stedet for gigantstevnet Oslo Horse Show  - ble avlyst grunnet koronaepidemien.

I slutten av uka er Johan Sebastian Gulliksen på plass i et internasjonalt stevne i Portugal, mens Geir reiser til Lyon og Verona om et par uker for å delta i verdenscup.

Se også Equnews.com Hest.no
Hestesport.no 8.oktober  9.oktober  10.oktober

DOR gratulerer med fine plasseringer på helgens stevner. Bra jobbet. Vi ønsker alle våre ryttere lykke til videre på høstens stevner. 


Stevnenytt uke 40/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 5. Okt 2020

Mange stevner har det vært i løpet av helgen, og vi kan nok en gang glede oss over klubbens ryttere som fortsetter å levere gode plasseringer både i nasjonale og internasjonale konkurranser.

I Tønsberg var det Julie Askim Petersen og hennes Gerlina S som tok seieren i stevnets første CSIYH (unghestklasse) 1,15/1,25m.
Celine Eknes Hegna på hesten Portobello Road L tok seieren i lørdagens 1,20m-klasse.
Vinner av lørdagens Grand Prix (1,45m) ble Johan-Sebastian Gulliksen og Chaloubet.
På Grenlands D-stevne i sprang seiret Malene Skålin og Melody (kat 2) i lørdagens LA og også i søndagens 0,80cm-klasse.
Irmelin Vilde Skåttun og No Jokes Zafira tok 1.plassen i 80cm feil/stil på D-stevnet i sprang på Ellingsrud.

Øvrige DOR-resultater:
Mediterranean Equestrian Tour Autumn Met
Victoria Gulliksen var vår norske representant i Spania, fire hester stilte hun til start med, og gode plasseringer ble det med dem alle.
Ibiza 4.pr. 1,35m
Best Boy 2 10.pr. 1,45m, 4.pr. 1,45m, 8.pr. 1,45m
Eracantos 7.pr. 1,40m
Caretina 10.pr. 1,40m, 4.pr. 1,40m
David Guetta 12.pr. 1,45m
Tønsberg Horse Show
Cathrine Aas / Quinine 3.pr. 1,20m
Myrte Beenen / Elanora Heights 7.pr. 1,30m
Hedda Hagen Berentsen
Lord Van De Groenendijk 11.pr. 1,25m
JJ Casiska 20.pr. 1,30m
Avanti Undercover W 7.pr. 1,25m
Julie Bergem / Hermes 11.pr. 1,40m
Sofie Rieber-Mohn Borgen
Chupa Chup 9.pr. 1,30m
Briljantbridge B 11.pr. 1,35m
Geir Gulliksen / Edesa S Banjan 2.pr. 1,45m (GP) 
 Johan-Sebastian Gulliksen

Emmylou 4.pr. 1,40m
Billy Honest 4.pr. 1,35m
Ingrid Gjelsten
Jovinal 2.pr. 1,35m
Violetta D 3.pr. 1,30m
Kristin Granlund / Clara Alfarvad Z 9.pr. 1,10m
Celine Eknes Hegna / H Day Van Bareelhof Z 10.pr. 1,30m
Martine Eknes Hegna / Isabelle 111 10.pr. 1,10m
Veronica Mysterud / Fightings Girl 17.pr. 1,30m
Eyvind Sverre Nistad / Gipsy Girl De Tiji 2.pr. 1,20m
Sofia Nyberg / High Fly 7.pr. 1,10m
Juile Askim Petersen
Sparkling Mr Boombastic (CSIP) 11.pr. 1,20m, 5.pr. 1,25m
Gerlina S (CSIYH) 2.pr. 1,15/1,25m, 3.pr. 1,15/1,25m
Michelle Perryman / Kiki Ask 11.pr. 1,10m, 11.pr. 1,10m 
 Hannah Marie Rogne

Centaurus 12.pr. 1,10m, 5.pr. 1,10m
Casper 5.pr. 1,10m, 6.pr. 1,15m
Alexandra Tønnesen / Avanti Diamani W 8.pr. 1,10m
Lommedalen D-stevne sprang
Nadja Kassandria Ellefsen Norheim / Twinkle 2.pr. 1,10m
Hønefoss D-stevne sprang
Linnèa Paulsen / Kuli’s Maybe Magic 5.pr. 70cm feil/stil

 

Resultatlink:
Spania    Tønsberg    Ellingsrud  Lommedalen    Hønefoss    Grenland

 

Se også hestesport.no  Equnews International

Bra jobbet alle sammen, gratulerer med fine resultater.
Om bare et par dager er noen av de overnevnte i gang med nye utfordringer. Tønsberg Horse Show starter allerede onsdag, dette stevnet kan følges live på ClipMyHorse
DOR ønsker våre representanter lykke til med kommende helgs stevner. 
Stevnenytt uke 39/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 30. Sep 2020

Høsten er her, men ingen av klubbens ryttere har tatt høstferie ennå.
Som tidligere stevnehelger, har vi hatt deltakere på alt fra D-stevner til CSI-sprangstevner. Og gode resultater, det kan vi nok en gang gratulere våre ryttere med. 


På L-stevne, arrangert av Indre Haugaland Ryttersportsklubb, stilte Åge Dagfinn Eide Askeland til start. På hesten Engas Atlantis tok han førstepremie i 1,10m-klassen på søndag.
På et annet landsstevne, arrangert av Hønefoss og Ringerike Rideklubb, ble det to seire på Philippa Porskrog Heiestad og hennes kategori 3 ponni; Ballyanchor Jigsaw: henholdsvis i LA og MB. 

Øvrige DOR-resultater:
Indre Haugaland  Åge Dagfinn Eide Askeland/Pilote Des Trous Noirs 2.pr. 1,30m
Normandie, Frankrike Geir Gulliksen/Gin Chin van het Lindenhof 15.pr. 1,50m
Hønefoss
Sofie Rieber-Mohn Borgen/Kiss Of Time 8.pr. 1,10m
Philippa Porskrog Heiestad/Ballyanchor Jigsaw 2.pr MB (kat3)
Veronica Mysterud/Fightings Girl 2.pr. 1,20m, 3.pr. 1,30m
Malene Skålin/Melody 2.pr. LA, 2.pr. LA+5 (kat2)
Emilie Røsting Øverby/Viego Les Hauts 8.pr. 1,10m
Nittedal  Linnèa Paulsen/Kuli’s Maybe Magic 2.pr. 60cm (feil/stil), 6.pr. 70cm (feil/stil)

 

Resultatlink:
Frankrike     Indre Haugaland     Hønefoss     Belgia     Nittedal

 

Se også hestesport.no
 26. september

 
Stevnenytt uke 38/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 22. Sep 2020

Vi nærmer oss slutten av september måned, og går med raske skritt mot høst og starten på innendørssesongen.
I løpet av sist helg har flere av våre ryttere stilt til start både i inn- og utland. Gode resultater har vi fortsatt gleden av å registrere, og også noen seire ble det på DOR-rytterne.


Amalie Margrethe Rieber-Mohn og hennes kategori 3 ponni
Gårder’s Prince Royal tok førsteplassen i LC (sprang)på stevne i regi av Fredrikstad og Omegn Rideklubb.
Nora Krogsæter og Hummer D vant to 1,20m klasser på D-stevnet i sprang arrangert av Bærum Rideklubb. 

Øvrige DOR-resultater
Bærum:
Ane Haslestad Føreid / Casall’s Cava 6.pr. 1,10m
Ida Fossli Løfsnæs / Engas Casander 4.pr. 1,20m
Italia:
Eva Ursin / Jill 12.pr. 1,35m
Nederland:
Marit Haarr Skollerud
Lancaster 19.pr. 1,35m, 11.pr. 1,35/1,40m
Mr Kannan V/H Hulstenhof 9.pr. 1,35m
Grenland:
Mina Akre Andresen / Orage ved Donkhoeve 5.pr. 1,10m
Hedda Hagen Berentsen / Lord Van De Groenendijk 9.pr. 1,25m
Sofie Rieber-Mohn Borgen
Kiss of Time 6.pr. 1,10m
Briljantbridge B 11.pr. 1,30m
Johan-Sebastian Gulliksen
Billy Honest 10.pr. 1,30m
Exit Of Ice Z 2.pr. 1,45m
Martine Eknes Hegna / Isabelle 2.pr. 1,15m
Karoline Lien
IL Magnifico VM 7.pr. 1,25m
Quality You Della Caccia 14.pr. 1,30m, 8.pr. 1,35m
Madeleine Lien
Eh Quick Nina 3.pr. 1,30m, 8.pr. 1,35m
Castlefield Jess 4.pr. 1,35m
Julie Askim Petersen / Gerlina S 5.pr. 1,20m
Hannah Marie Rogne / Centaurus 13.pr. 1,10m
Sanne Sørlie
Dalliante 8.pr. 1,10m, 13.pr. 1,20m
Chanell Z 9.pr. 1,10m
Emilie Røsting Øverby / Casper S 7.pr. 1,20m

 

Og siden det faktisk er 10 år siden sist vi stilte lag i lag-NM dressur, var det veldig hyggelig at vi i år stilte lag. Vi takker takke de tre jentene for bra innsats, selv om det ikke ble edelt metall.
Flinke ryttere også på dressursiden har vi i klubben, så takk til Sofi Lundqvist, Nina Bjerkaas og Malin Wang-Johannessen.
Referat fra stevnet fra lagleder Rill :Rapport fra lag-NM dressur 2020.docx
Bilder fra lag-NM dressur finner du på vår Flickr

 

Bra jobbet alle sammen, vi gratulerer alle våre ryttere med både bra innsats og gode resultater. DOR vil selvfølgelig følge med dere videre i 2020 sesongen.

Resultatlink:
 
Fredrikstad     Bærum    Italia    Nederland    Grenland    Borge
Stevnenytt uke 37

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 16. Sep 2020

Nok en helg med stevner i inn- og utland er nå over. Gledelig nok kan vi atter en gang melde om gode resultater blant DORs ryttere.
Nå tar vi, her hjemme i Norge, fatt på årets innendørssesong, og vi gleder oss til å følge våre ryttere videre på høstens stevner. På L/E stevnet til Arendal og Grimstad Rideklubb red Philippa Porskrog Heiestad sin kategori 2 ponni Ballyanchor Jigsaw til seier i både LA og MB.
Malene Skålin og Melody (kat 1) seiret i LB+5.
Åge Dagfinn Eide Askeland og Pilote Des Trous Noir var både feilfri og raskest og tok seieren i 1,20m.
På Hurum Rideklubbs D-stevne i sprang ble det også en DOR seier; nemlig Amalie Margrethe Rieber-Mohn og Gårder’s Prince Royal som tok førsteplassen i 60cm feil/stil.

Øvrige DOR-resultater
Arendal:
Hedda Hagen Berentsen og JJ Casiska; 4.pr. 1,30.
Med Avanti Undercover W red Hedda til 7.pr i 1,20m og 4.pr i 1,25m.
Åge Dagfinn Eide Askeland og Pilote Des Trous Noir tok 5.plassen i 1,25m.
Hurum:
Lennèa Paulsen og Kuli’s Maybe Magic: 2.premie i 60cm feil/stil
Amalie Margrethe Rieber-Mohn / Gårder’s Prince Royal 2.premie i 50cm feil/stil.
Valkenswaard:
Johan-Sebastian Gulliksen / Caretina 4.pr. 1,35m
Geir Gulliksen / VDL Groep Quatro 6.pr. 1,45m 

 

Se også hestesport.no 11.september

Resultatlink:

 Valkenswaard   Arendal   Hurum
Stevnenytt uke 36

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 9. Sep 2020

Første helg i september var litt roligere, hva antall stevner angår, men det ble likevel mange gode plasseringer på DORs ryttere.

For første gang ble det arrangert Buskerudmesterskap.
I dressur klasse MB seiret Malin Wang-Johannessen og hesten Majkas Romaine, og ble dermed kåret til Buskerudmester MB dressur 2020.
Helgens andre seier til en DOR-rytter gikk til Marte Samnøy Harstad på Clooney Ask som tok 1.plassen 1,30m på Skedsmo Rideklubbs D-stevne i sprang.

I Aachen stilte Erik Preben Strand til start, som norsk representant, med sin Indoletto, dette resulterte i en 10.premie i 1,40m og 12.premie i 1,45m. 

Nederland (Valkenswaard). Her hadde vi to ryttere som representerte Norge:
Geir Gulliksen red til en 23.pr. i 1,40m på Caretina og 5.premie i 1,45 på Edesa S Banjan.
Johan-Sebastian Gulliksen og Immanuel R 19.pr. 1,30/1,35m (youngster).
Se også hestesport.no 8.september

Flere internasjonale resultater ble det på en annen DOR rytter, som representerte Norge i Fontainebleau.
Marit Haarr Skollerud og 
Moncherie-K Van ‘T Kattenheye 10.pr. 1,35m
og på Esprit d’Intro Z  ble det 17.pr. 1,45m og 11.pr. 1,35m

På Skedsmos -stevne red Nora Krogsæter hesten Hummer D til 4.premie i 1,10m.
 

Vi gratulerer med gode resultater.
DOR ønsker alle våre ryttere lykke til på kommende stevner.  

 

Resultatlink:
Sigdal/Rosthaug
Aachen
Valkenswaard
Fontainebleau
 
Oppgradering av lys i ridehallene 2020.

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 5. Sep 2020


Klubben er nå ferdig med oppgradering av lys i ridehallene.  Dette er muliggjort med støtte av Sparebankstiftelsen DNB.

Prosjektet er utført ved å bytte ut gamle armaturer med nye LED armaturer.
De gamle lampene hadde et effektforbruk på 200 Watt mens de nye har et forbruk på 48 Watt, En reduksjon i forbruk på ca 75% hvilket er meget bra miljømessig.

Levetiden på de gamle rørene var ca 4000 timer mens de nye skal ha en snitt-levetid på 90000 timer.
Prosjektet har gitt økt lysstyrke, fra ca 70 LUX til over 400 LUX, hvilket merkes meget godt.

Klubbens hjerteligste takk til Sparebankstiftelsen DNB for et flott bidrag.

Ole Stokke
leder DOR
Sparebankstiftelsen DNB støtter tiltak innen kunst, kultur, friluftsliv, idrett, naturkunnskap, nærmiljøaktiviteter og kulturarv. 

DOR har fått et bidrag på kr. 200 000,- i støtte til nytt lysanlegg i ridehallene  

 

.
Nytt fra stevnefronten uke 35/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 2. Sep 2020

Vi har avsluttet nok en stevnehelg, både på hjemmebane og på andre stevnearenaer rundt om.

Som en kort oppsummering av helgens CSI3* stevne, kan vi bare ta av oss hatten for Irlands innsats under stevnets Nations Cup (viser til artikkel i Hestesport).
Selv om det ikke ble norsk seier, takker vi for innsatsen til våre lagryttere.

Men vi kan glede oss over flere seirende DOR-ekvipasjer i løpet av helgens stevner.
Siste klasse på Linnesvollen ble vunnet av (en som vanlig rask ekvipasje:) Veronica Mysterud og Fightings Girl (1,30m Silver Big GP).
På distriktsstevne i Bærum red to av våre ryttere til hver sin førsteplass:
Philipa Porskrog Heiestad / Ballyanchor Jigsaw vant LA (kat 3) og Irmelin Vilde Skåttun / No Jokes Zafira 1.pr. 1m.
På landsstevnet til Kristiansand og Søgne Rideklubb var det Åge Dagfinn Eide Askeland og hesten Pilote Des Trous Noirs som trakk det lengste strået i søndagens 1,35m-klasse; eneste feilfrie i begge faser.
På Hønefoss og Ringerikes «Hønesprang-stevne» red Øydis Standeren Pedersen på Cloe til seier i både fredagens og lørdagens LA klasse (ponni kat 1)
Malene Skålin og Melody vant lørdagens LA (ponni kat 2)
På D-stevne i dressur, arrangert av Vestre Bærum Rk., seiret Hilde Simensen Hafskjold på hesten Sequoia i MC:1.
Nok en seier til DOR-rytter ble det på stevnet til Grenland Ryttersportsklubb: Emilie Røsting Øverby red hesten Casper S til første plass i lørdagens 1,30m-klasse.


Øvrige DOR-resultater:
 
CIS3* Linnesvollen
Cathrine Aas / Quinine 10.pr. 1,25m (Silver Big Tour), 7.pr. 1,30m (Silver Big GP)
Sofie Rieber-Mohn Borgen
Briljantbridge B 15.pr. 1,25m (Silver Big Tour)
Chupa Chup 5.pr. 1,30m (Silver Big GP)
Geir Gulliksen / Gin Chin van het Lindenhof 11.pr. 1,40m (Gold Medium Tour)
Johan-Sebastian Gulliksen / Billy Cool 2.pr. 1,50m (Derby)
Victoria Gulliksen / Ballenteskin Watch This 4.pr. 1,40m (Gold Medium Tour)
Celine Eknes Hegna / H Day Van Bareelhof Z 3.pr. 1,25m (Silver Big Tour), 12.spr. 1,30m (Silver Big GP)
Martine Eknes Hegna / Zoraya 7 5.pr. 1,25m (Silver Big Tour)
Jenny Krogsæter / Wilano F. Damgaard 9.pr. 1,20m (Silver Small Tour), 5.pr. 1,20m (Silver Small Tour)
Veronica Mysterud / Fightings Girl 17.pr. 1,25m (Silver Big Tour), 9.pr. 1,30m (Silver Big Tour)
Martine Ottesen / Hypoliet Vd Koelaar 13.pr. 1,30m (Silver Big Tour)
Julie Askim Petersen / Gerlina S 8.pr. 1,25m (Silver Big Tour), 11.pr. 1,30m (Silver Big Tour)
Sanne Sørlie / Dalliante  7.pr. 1,15 (Silver Small Tour), 11.pr. 1,20m (Silver Small Tour)

Vilhelsmborg (DK) 
 Ane Straumsheim

Townhead Ballulah 10.pr. 1,35m
 Carlotta 13.pr. 1,30m  

Kristiansand/Søgne
Dagfinn Eide Askeland / Pilote Des Trous Noirs 5.pr. 1,20m
Eyvind Sverre Nistad
/ Gipsy Girl De Tiji 2. og 6.premie i 1,20m-klasser

Hønefoss
Malene Skålin / Melody 2.pr. LA (kat 2)
Knut Helge Dalen / Jakarta Odeveld 3.pr. 1,20m
Michelle Perryman / Kiki Ask  5.pr. 1,10m 

Grenland
Emilie Røsting Øverby / Viego Les Hauts  5.pr. 1,10m

Vestre Bærum
Merethe Rui Koppergård / Cash De Laubry Z  5.pr. LC:3

  

Bra jobbet alle sammen. Gratulerer så mye med fin innsats.


Nå blir det litt roligere på Linnesvollen en periode fremover. Kanskje godt for alle som har vært deltakende både med jobb på stevnet og andre, å ta en pust i bakken. Kanskje får også «Mr. Show Director» Eirik også en velfortjent ferie? Og flere med ham muligens, det er mange som har stått på og vært delaktige i stevner på Linnesvollen. Det har vært hektiske uker her i Lier, og fri eller ei, alle som har vært engasjert i stevner, helg etter helg, settes stor pris på.

Vi minner om at Eurosport sender 

Nations Cup
Torsdag 03/09 kl. 11:00 på Eurosport Norge
Fredag 11/09 kl. 17:30 på Eurosport 1
og
NM dressur –  høydepunkter fra finalen for unge ryttere og senior
Torsdag 03/09 kl. 13:20 på
 Eurosport Norge
Fredag 11/09 kl. 19:55 på Eurosport 1
Mandag 14/9 kl. 10:00 Eurosport 1

Stevnesesongen 2020 er så absolutt ikke slutt og flere konkurranser er i vente.
Vi nevner noen:
5. – 6. september arrangeres det Buskerudmesterskap i sprang og dressur i regi av Sigdal og Rosthaug Hestesportslag. (NB! Frist for påmelding sprang går ut i dag kl. 23:55. Dressur 1/9 kl. 22:00)
Arendal og Grimstad L/E stevne ponni/hest 11-13/9
Grenland: Elitestevne sprang18-20/9
Skogan Rideklubb arrangerer to uker (1-4/10 + 7-10/10) CSI2*/CSIyh/CSIp/ nasjonale klasser ponni kategori 2.
Flere innendørsmesterskap blir det også:
Grenland: INM ponni og children (+ landsstevne hest) 23-25/10
Arendal og Grimstad: E-stevne hest + hallmesterskap unghest 30/10 - 1/11
Jarlsberg og Melsom: INM senior og unge ryttere
Selv skal vi arrangere Buskerud Rytterkrets vintercup 14-15/11.
 

Resultatlink:
Linnesvollen
Bærum 
Vilhelmsborg
Kristiansand/Søgne
Hønefoss
Grenland
Vestre Bærum

Hestesport.no:
27.august    27.august    27.august
28.august    28.august    28.august   28.august 
30.august   30.august   30.august
Klart for årets Norway Grand Prix

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 26. Aug 2020

Det har blitt tradisjon å arrangere Norway Grand Prix på Linnesvollen.
Det første NGP ble arrangert for 38 år siden, i 1982.
Mye har forandret seg, men spenningen og gleden over å få arrangere eller delta på slike stevner, den tviler jeg sterkt på at har avtatt med årene.

Dagen før første klasse starter, har vi tatt en liten titt i "kulissene" på Linnesvollen. Det er full aktivitet over alt. Våre dyktige "korona-vakter" sitter smilende i innkjørselen til stevneplassen, og sørger for at alle som skal inn akrediteres m.m. som seg hør og bør i disse tider.
Hester i kø for å komme til veterinærbesikting, ryttere og lagledere som skal melde på seg selv eller sine lands deltakere. Mange ting skal være på plass før kl. 9:00 i morgen tidlig.

Selv om "dagen før dagen" er litt hektisk, var det bare blide og smilende mennesker som møtte meg da jeg ankom stevneplassen. Jeg tillater meg å skryte av alle de engasjerte menneskene som skal holde hjulene i gang i fire dager.

I disse tider er arrangementet dessverre ikke åpent for publikum, slik det har vært tidligere år.
Men vi kan glede mange med at ClipMyHorse sender live under hele Norway Grand Prix.
I tillegg vil søndagens Nations Cup sendes på Eurosport Norge torsdag 3. september kl. 11:00 og
på Eurosport 1 fredag 11.september kl. 17:30. 

LYKKE TIL MED ARRANGEMENTET!
(Og selvfølgelig er det lov å krysse fingrene litt ekstra for de som skal ri på hjemmebane denne helgen).

Bilde fra et av de tidligste Norway Grand Prix stevnene. Både ryttere, publikum og funksjonærer besiktiget banen før hovedklassen. Gressbanen på bildet var hovedarenaen, i dag heter den Kingsland Arena.

Tålmodig ventende i kø, med korrekt "korona-avstand" på det som på folkemunne kalles "vet check"..

Stewards godt i gang med sin del av jobben, før hestene skal opp og "vise seg frem" for veterinæren.

Banen tom, i påvente av morgendagens første start

Antibac.. et must i disse tider. Husk å vaske hender og imøtekomme "korona-vaktenes" ønske om at du skal "sprite hendene". :)


"I kulissene" for D.O.R.: A.C.
Stevnehelgen 20. - 23. august

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 25. Aug 2020

Det ble intet Spring Tour i år, men derimot ble det sist helg arrangert et CSI2* stevne på Linnesvollen (Drammen International uke 1), til glede for mange.
Og det skortet ikke på gode resultater blant DORs ryttere verken her eller på andre stevner rundt om i løpet av helgen 20. – 23. august.

Våre seirende ekvipasjer, blir som vanlig omtalt først i ukens oppdatering fra stevnehelgen.
Vi starter med de minste, nemlig ponnirytterne:
På D-stevne i regi av Søndre Nordstrand seiret Philippa Porskrog Heiestad og Balyanchor Jigsaw i søndagens MB (ponni)
Drammen International:
Samme dag red Julie Askim Petersen sin Sparkling Mr Boombastic til en 1.plass i Pony Small Tour (1,15m).

Madeleine Lien og Eh Quick Nina gikk av med seieren i Junior Big Tour (1,35m) på fredag.
Torsdag ble det Victoria Gulliksen og HG Bliss som tok 1.plassen i Silver Big Tour (1,30m). Hun red også Ibiza til seier i søndagens Gold Small Tour (1,40m).
Geir Gulliksen på hesten Arakorn ble torsdagens vinner av Gold Big Tour (1,40m)

Øvrige DOR-resultater:
Søndre Nordstrand
Nora Krogsæter / Hummer D 4.pr. 1,10m

Drammen International
Cathrine Aas / Quinine
2.pr. 1,30m (Silver Big Tour)
Hedda Hagen Berentsen / JJ Casiska
3.pr. 1,30m (Silver Big Tour), 13.pr. 1,30m (Silver Big Tour)
Sofie Rieber-Mohn Borgen / Chupa Chup
8.pr. 1,30m (Junior Big Tour), 3.pr. 1,35m (Junior Big Tour), 6.pr. 1,40m (Junior Grand Prix)
Johan Sebastian Gulliksen
Chaloubet 5.pr. 1,40m (Gold Big Tour), 2.pr. 1,45m CSI2* Grand Prix
Billy Honest 9.pr. 1,20m (Silver Small Tour)
Immanuel R 6.pr. 1,40m (Gold Small Tour)
Victoria Gulliksen
Cornadina 2.pr. 1,40m (Gold Big Tour)
Ibiza 6.pr. 1,35m (Gold Small Tour
HG’s Bliss 7.pr. 1,30m (Silver Big Tour)
Caretina 9.pr. 1,40m (Gold Big Tour)
Turin Z 12.pr. 1,20/1,30m (Youngster Tour 5/6 years)
Martine Eknes Hegna / Zoraya 7
4.pr. 1,20m (Silver Small Tour), 4.pr. 1,30m (Silver Big Tour)
Karoline Lien / IL Magnifico VM
12.pr. 1,20m (Silver Small Tour)
Madeleine Lien
Eh Quick Nina 4.pr. 1,30m (Junior Big Tour), 5.pr. 1,40m (Junior Grand Prix)
Castlefield Jess 5.pr. 1,30m (Junior Big Tour), 5.pr. 1,35m (Junior Big Tour), 3.pr. 1,40m (Junior Grand Prix)
Veronica Mysterud
Fightings Girl 2.pr. 1,20m (Silver Small Tour)
Julie Askim Petersen
Sparkling Mr Boombastic 8.pr. 1,20m (CSIP), 6.pr. 1,15m (CSIP small tour)
Chicago 9.pr. 1,25m (Junior Small Tour)
Hannah Marie Rogne / Casper
11.pr. 1,10m (Bronze Tour)
Sanne Sørlie
Dairago N 10.pr. 1,30m (Silver Big Tour)
Dalliante 8.pr. 1,20m (Silver Small Tour), 6.pr. 1,20m (Silver Small Tour)

Danmark
Ane Straumsheim / Burberry Mak 14.pr. 1,30m

 

 
VI GRATULERER! 
og ønsker alle lykke til på kommende stevner.

 

Se også hestesport.no
22.august
23.august
23.august

Resultatlink:
Søndre Nordstrand
Drammen International uke 1
Danmark
Oppsummering fra stevnehelgen 13. - 16. august - informasjon om kommende stevner

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 19. Aug 2020

Helgen som nå ligger bak oss bød på mange stevner både i sprang og dressur, for våre ryttere.
Fortsatt kan vi glede oss over meget gode resultater. Gratulerer alle sammen med jevne og bra resultater. Vi gleder oss med dere og skal så klart fortsette å følge med dere på kommende stevner. 

I vår ukentlige oppdatering starter vi som vanlig med helgens seirende ryttere.
I Arendal på elitestevnet/Breeders red Geir Gulliksen hesten Edesa S Banjan til seier i Sprangsportens Venner Cup-klassen (1,45m).
Johan-Sebastian Gulliksen på hesten Billy Cool vant stevnets Kingsrød Grand Prix Cup (1,45m)
På hjemmebane er det alltid gjevt med DOR-seire: Øydis Standeren Pedersen og ponnien Cloe vant 1m klassen fredag.
I 1,20m klassen fredag ble det Ylva Aske Jacobsen og Querini som gikk av med seieren.
I lørdagens Drammen Derby var Cathrine Aas og Quinine den eneste feilfrie og dermed vinner av klassen.
På lørdagens 1,30m ble vinneren Marte Samnøy Harstad og hesten Hip Hop’s Fiona.
Grenland Rideklubb arrangerte dressurstevne i helgen og i MA:1 ble det nok en seier til en DOR-rytter, nemlig Gun Barbro Sofi Reutervall Lundqvist og hesten Dr Doc. 

Øvrige DOR-resultater:
Malin Wang-Johannessen / Majkas Romaine 3.premie FEI individuelt program for junior 2009/2017 på Ellingsrud.
I Arendal ble det flere bra plasseringer på våre ryttere:
Johan-Sebastian Gulliksen / Equador Z 4.pr. 1,45m (Sprangsportens Venner Cup)
Victoria Gulliksen / Caretina 3.pr. 1,45m (Sprangsportens Venner Cup)
Celine Eknes Hegna / H Day van Bareelhof Z 3.pr. 1,30m (NRYFs ungdomscup)
Sofia Nyberg / Zahra 7.pr. 1,20m, 6.pr. 1,25m
På vårt eget stevne Drammen Derby ble det også mange gode plasseringer på klubbens ryttere:
Øydis Standeren Pedersen / Cloe 3.pr. 1m
Kristine Roseth / Libresca 4.pr. 1m
Sanne Sørlie / Dalliante 9.premie både i 1,10m og 1,20m
Victoria Gulliksen / HG’s Bliss 4.pr. 1,20m
Hedda Hagen Berentsen
Avanti Undercover W 8.pr. 1,20m
JJ Casiska 2.pr. 1,30m
Ida Fossli Løfsnæs / Engas Casander 4.pr. 1,20m
Veronica Mysterud / Fightings Girl 3.pr. 1,25m
På Ellingsrud Rytterklubbs D-stevne i dressur red Tonje Tone Lundsberg sin Glenfiddich til en 5.premie i LB:3.

Resultater:
Arendal   Borge   DOR   Ellingsrud   Grenland

Se også Hestesport.no
15/8    16/8    


Flere helger på rad har det vært stevner på Linnesvollen, og gi seg med det? Nei det er det ingen som gjør. Gledelig er det at førstkommende helg arrangeres et CSI2* stevne samt helgen 27. - 30. august, det årlige Norway Grand Prix

Selvfølgelig er det et par begrensninger p.g.a. Convid-19 og vi ber alle følge råd og lese informasjon både på rytter.no.
Og siden det ikke er "fritt frem" for publikum, kan vi meddele at ClipMyHorse sender live fra begge stevner
Link til live stream 20. - 23. august
Link til live stream 27. - 30. august


I uke 35 vil det også på Eurosport Norge bli sendt høydepunkter fra årets Norway Grand Prix.
Sendetid har vi ikke ennå, men vil publisere dette så snart vi vet. 
Uke 32/2020 Stevneoppdatering: Gratulerer med din 11. kongepokal Geir.

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 11. Aug 2020


 

Foto Rebekka Ballestad Mender / NRyF

 

Et spennende NM var det som ble avviklet på hjemmebane (Linnesvollen) i helgen. DOR hadde ryttere i de fleste NM-klasser så vel som i Speed Champion klassene på stevnet.

Nok en gang tar vi av oss hatten for Drammen og Omegns Geir Gulliksen og hans VDL Groep Quatro som gjentok suksessen fra i fjor.
11 ganger har Geir kunnet ta med seg kongepokalen hjem etter et endt Norgesmesterskap. Seier på hjemmebane, det er stort og vi gleder oss med vår nykronede norgesmester i sprangridning.
Vi gratulerer selvfølgelig også de andre medaljevinnere under årets NM. Mange spennende finaler/omhoppinger ble det på Gjelsten Arna i løpet av helgens stevne. 

Øvrige DOR-resultater:

Johan Sebastian Gulliksen/Emmylou
 6.premie 1.avdeling (bed C) og 4.premie i finalen NM senior. 

Julie Askim Petersen og Sparkling Mr Boombastic seiret i 1.avdeling NM ponni kategori 1. Plassert 1. i 2. avdeling (bed.A) og i finalen tok de 4.premie.

Victoria Gulliksen og Turin Z vant to unghest (6-års) klasser på stevnet: 1,20m og 1,25m. 

Jenny Krogsæter på Wilano F. Damgaard DWB seiret i 1,30m for unghest (6-års). 

Geir Gulliksen/VDL Groep Quatro
 2.premie 1.avdeing NM (bed C), plassert som 1. i 2.avdeling (bed.A)

Ingrid Gjelsten / Jackson VD Bisschop plassert 1 i NM u/r 2. avdeling. 

Celine Eknes Hegna / H Day van Bareelhof Z plassert 1 (bed A) I NM junior 2.avdeling. 

Speed Championship 1,25m
Ylva Aske Jacobsen / Querini 5.premie 1.avdeling
Emilie Røsting Øverby / Casper
7.pl. 1.avdeling, 6.premie 2.avdeling, 6.premie i finalen
Victoria Gulliksen / HG’s Bliss
8.pl. 1.avdeling, 7.premie 2.avdeling, 5.premie sammenlagt.
Cathrine Aas / Quinine
4.premie 1.avdeling, 9.premie 2.avdeling, 8.premie sammenlagt.
Madeleine Lien / Eh Quick Nina 9.pl. 1.avdeling
Veronica Mysterud / Fightings Girl 10.premie 2.avdeling.
Hedda Hagen Berentsen
Avanti Undercover W 4.premie 2.avdeling
Lord Van De Groenendijk 13.premie 2.avdeling
JJ Casiska 13.premie sammenlagt

Speed Championship 1,35m
Johan Sebastian Gulliksen / Immanuel
9.premie 1.avdeling, 2.premie 2.avdeling
Sanne Sørlie / Diarago N 9.premie 2.avdeling
Ingrid Gjelsten / Jovinal 4.premie sammenlagt

Unghest 5-års
Mina Akre Andresen / Orage vd Donkhoeve 2.premie 1,10m

 

Men det var ikke bare på Linnesvollen Drammen og Omegn hadde ryttere i aksjon på sprangbanen helgen som var. På CSI3*/CSI1*CSIyh stevnet: Sentower Park (Belgia) stilte Marit Haarr Skollerud til start.
Med Damore vh Haneweehof Z endte hun med en 23.premie i 1,45m, mens med Mr Kannan V/H Hulstenhof 10.premie i 1,35m og 7.premie i 1,40m. 


Se også
Drammens Tidende 7/8  -   10/8
Aftenposten 9/8
Bodøposten 10/8
Horses.nl 10/8
Hestesport.no
6/8   1 -   2  -   3
7/8   1  -  2  -   3  -  4
8/8   1  -  2  -  3
9/8   1  -  2
10/8 1  -  2


Drammen og Omegn Rideklubb takker våre ryttere for meget god innsats under stevnene i helgen; vi gratulerer de premierte og ønsker alle sammen lykke til videre i kommende konkurranser.


Resultater:
DOR
Belgia

 

Og til alle som ønsker å se finale NM senior og høydepunkter fra NM unge ryttere, de kan skru på Eurosport Norge i morgen onsdag 12.august kl. 19:00


Lag-NM pokalen er "hjemme" på Linnesvollen

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 6. Aug 2020

Midt oppi vårt individuelle NM-stevne, ble det også tid til en liten feiring av vårt seirende lag i årets NM for klubblag.
Lagleder Eyvind Sverre Nistad sørget for både jordbær, sjokolade og "champagne" ikke bare til det seirende laget, men også til vårt 2.lag.
DORs 2.lag kom også til finalen og fikk en 7.premie sammenlagt.
Meget bra innsats av våre ryttere, og selvfølgelig var en liten feiring på hjemmebane på sin plass.

På DORs 1.lag red Victoria Gulliksen, Geir Gulliksen, Johan Sebastian Gulliksen og Julie Bergem.
På DORs 2.lag red Sofie Rieber-Mohn Borgen, Celine Eknes Hegna, Martine Eknes Hegna og Jenny Krogsæter.

(foto: A.C.)

Flere bilder fra årets lag-NM finner du her
Uke 31 - Nytt fra stevnefronten

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 5. Aug 2020

Selv om vi nå er godt i gang med NM sprang på Linnesvollen, skal vi ikke glemme våre ryttere som deltok på stevner i løpet av helgen, som nå ligger bak oss.

Hun gjorde det i 2018 og igjen i år:
Landsmester sprang 1,20m Veronica Mysterud og Fightings Girl!

Øvrige DOR-resultater
Landsmesterskapet:
Hedda Hagen Berentsen
 
JJ Casiska 10.pr. 1,30m
Lord Van De Groenendijk 4.pr. 1,30m
Avanti Undercover W 10.pr. 1,20m
Andrea Louise Tangeraas Blom / Chameo 1.pr. 1,20m (søndag)
Nora Krogsæter/ Hummer D 18.pr. 1,10m
Kaja Jeanne Lauritzen/ Contador 13.pr. 1m, 11.pr. 1m finale Rabondi Z Trophy
Ida Fossli Løfsnæs/ Engas Casander 11.pr. 1,10m
Øydis Standeren Pedersen/ Cloe 3.pr. LA (kat 1 f/s)

D-stevne Grenland:
Josefine Randem / Casanova 8.pr. 1,10m
Emilie Røsting Øverby / Casper S 11.pr. 1,20m

 
Vi gratulerer våre ryttere nok en gang med meget bra resultater gjennom enda en stevnehelg.
"Keep up the good work"!

Resultater
DOR
Grenland

Se også hestesport.no: 1.august  2.august


(Bilde: arkivfoto DOR)
Årets NM sprang

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 5. Aug 2020

Årets NM sprang, arrangeres på Linnesvollen i disse dager. Tirsdag før start i stevnets første warm-up klasser, har vi tatt en liten «titt i kulissene» på stevnearenaen.

   Baard og deler av hans crew i innsjekk/akreditering ved innkjørsel til Linnesvollen. 

Før warm-up klassene tirsdag. Solen skinner og vi er stolte av vårt flotte anlegg.

Et av hindrene som inngikk i den første warm-up klassen.
Banen pyntet med flotte trær og blomster fra Plantebørsen
På plass i god tid: banebygger Anders, overdommer Roy og dommer Mette

Flere bilder her

Hele 48 klubber er påmeldt til NM-klasse, speed championship og unghestklassene på elitestevnet.
Grunnet korona-reglene, vi alle må følge, er ikke stevnet åpent for publikum.
Stevnet kan imidlertid følges i sin helhet via ClipMyHorse som har live-sendinger fra hele stevnet og kan sees her

Drammen og Omegn Rideklubb har følgende ryttere til start på stevnet:
NM ponni kategori 1
Julie Askim Petersen/Sparkling Mr Boombastic
NM junior
Celine Eknes Hegna/H Day van Bareelhof Z
Madeleine Lien/Castlefield Jess
Sofie Rieber-Mohn Borgen/Briljantbridge B
NM unge ryttere
Jenny Krogsæter/Asaka Z
Ingrid Gjelsten/Jackson VD Bisschop
Sanne Sørlie/Louis
NM senior
Julie Bergem/Hermes
Johan Sebastian Gulliksen/Emmylou
Geir Gulliksen/VDL Groep Quatro
Victoria Gulliksen/Best Boy 2

Speed Championship 1,25m
Victoria Gulliksen/HG’s Bliss
Ylva Aske Jacobsen/Querini
Emilie Røsting Øverby/Casper S
Hedda Hagen Berentsen med Lord Van De Groenendijk, JJ Casiska og Avanti Undercover W
Madeleine Lien/Eh Quick Nina
Karoline Lien/IL Magnifico VM
Veronica Mysterud/Fightings Girl
Celine Eknes Hegna/Portobello Road L
Martine Eknes Hegna/Zoraya
Cathrine Aas/Quinine

Speed Championship 1,35m
Johan Sebastian Gulliksen; Divident SB og Immanuel R
Martine Ottesen/Hypoliet Van De Koelaar
Tony Andrè Hansen/Colorado
Sanne Sørlie/Dairago N
Ingrid Gjelsen/Jovinal

Unghest 5-års
Mina Kare Andresen/Orage vd Donkhoeve

Unghest 6-års
Victoria Gulliksen; Turin Z og Chanell Z
Julie Askim Petersen/Gerlina S
Jenny Krogsæter/Wilano F. Damgaard DWB


LYKKE TIL! 

Start- og resultatlister finner du på Equipe 
Her kan dere som er interessert også se baneskisser til samtlige klasser.
Eurosport Norge sender fra årets NM-finale 12.august kl.19:00 – 21:00


(Foto: D.O.R.)
Oppdatering fra helgens stevner uke 30/2020, samt informasjon om kommende stevner på Linnesvollen.

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 27. Jul 2020

«Come rain, come shine» I sol og regn har det nok en gang blitt avviklet stevner både i nærområdet og litt lenger opp i landet. Ryttere til start har DOR hatt både hos naboklubben; Drammen Ryttersportsklubb og på L-stevnet til Trondheim Rideklubb.
 

I denne ukens oppdatering fra stevnehelgen har vi valgt å starte med å gi et ekstra ‘klapp på skulderen’ til våre (meget) unge, men ikke desto mindre lovende ryttere:

På DRAM-stevnet ble det nemlig arrangert to showklasser i 0,40m. Veldig flinke var dere jenter!! Disse får vi nok se igjen på flere stevner i årene som kommer.
Bertine Hagen Berentsen / Herr Olsen
Billie Berentsen /Pepsi
Maria Berentsen / Rosie
Sofia Fjeldheim /Kasper
Linnea Paulsen /Kuli’s Maybe Magic
Twiggy Sander / SR May

På FERD Local Champions Tour  red Kristine Roseth sin Libresca til seier i fredagens 1m-klasse.
I Trondheim ble det flere seire på Victoria Gulliksen: Med Best Boy 2 1.premie i 1,45m og med HG’s Bliss 1.premie i 1,25m.

Øvrige DOR-resultater fra helgen:
Local Champions Tour
Åge Dagfinn Eide Askeland / Pilote Des Trous Noirs 6.pr. 1,20m
Hedda Hagen Berentsen / Lord Van De Groenendijk 3.pr. 1,20m
Andrea Louise Tangeraas Blom / Chameo 5.pr. 1,20m
Johan Sebastian Gulliksen
Farayira vh Trichelhof 4.pr. 1,20m
Billy Cool 3.pr. 1,30m, 2.pr. 1,30m
Sofia Nyberg
Bring It On 3.pr. 1,10m, 4.pr. 1,20m
Winning Game 12.pr. 1m
Alexandra Tønnesen / Avanti Diamani W 6.pr. 1m

Trondheim
Geir Gulliksen /Gin Chin Van Het Lindenhof 2.pr. 1,45m, 4.pr. 1,45m
Victoria Gulliksen
Best Boy 3.pr. 1,45m
Caretina 5.pr. 1,30m, 3.pr. 1,45m, 5.pr. 1,45m
Johan Sebastian Gulliksen / Chaloubet 2.pr. 1,45m


Resultater:  LCT   Trondheim
Se også Hestesport.no 24.juli    25.juli    26.juli


Allerede om tre dager starter et nytt stevne. NRyFs Landsmesterskap sprang arrangeres, tradisjonen tro, på Linnevollen. Også her vil vi finne flere av våre ryttere til start.
Bare dager etter dette stevnet er avsluttet arrangeres det nok et mesterskap i regi av DOR: nemlig årets Norgesmesterskap i sprangridning (4. - 9. august).
Men heller ikke nå har vi tenkt å hvile på våre læurbær; Drammen Derby (14.-16..august), som er et distriktsstevne i sprang, er neste ut på hjemmebane.
Helgen 20. - 23. august er det duket for et internasjonalt stevne: CSIP/CSIJ/CSICh/CSI2*
Og så endelig årets Norway Grand Prix (internasjonalt sprangstevne) arrangeres helgen 27. - 30. august.
Se også hestesport.no
Etter dette tar vi en liten pause frem til vintercup-stevnet i sprang som DOR arrangerer 14.-15.november.
Nytt fra stevnefronten uke 29/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 20. Jul 2020

Nok en stevnehelg er over, og det er godt å se at vi, så godt som, er tilbake til «normalen» igjen hva stevner angår, dette er udelt positivt. Også etter denne helgen kan vi melde om meget gode resultater for DORs ryttere, både i sprang og dressur.
Som vanlig starter ukens stevneoppdatering med de seirende ekvipasjer etter helgens konkurranser.

I Bergen red Victoria Gulliksen til seier i fredagens 1,40m-klasse på hesten Ballenteskin Watch This.
Samme dag, på Hønefoss, vant Hedda Hagen Berentsen på Avanti Undercover W 1,30m.
Søndag på dressurstevne, i regi av Larvik og Sandefjord Rk. red Kady Besserberg til førsteplass i LC:3 på hesten Edelgården’s Female Touch
 

Øvrige DOR-resultater
Bergen:
Ingrid Gjelsten
End Good All Good 2.pr. 1,30/1,35m, 2.pr. 1,35m
Jackson VD Bisschop 2.pr. 1,45m
Jovinal 11.pr. 1,30m, 3.pr. 1,40m
Geir Gulliksen
Gin Chin Van Het Lindenhof 12.pr. 1,40m
Edesa S Banjan 2.pr. 1,40m
Johan-Sebastian Gulliksen
Immanuel R 11.pr. 1,30m
Emmylou 3.pr. 1,45m, 2.pr. 1,45m
Exit Of Ice Z 7.pr. 1,45m
Victoria Gulliksen
Eracantos 12.pr. 1,30m, 8.pr. 1,35m, 5.pr. 1,45m
David Guetta 6.pr. 1,40m, 3.pr. 1,45m
Ballenteskin Watch This 6.pr. 1,45m, 8.pr. 1,45m
Celine Eknes Hegna
H Day van Bareelhof Z 12.pr. 1,30m, 5.pr. 1,30/1,35m
Portobello Road 2.pr. 1,10m
Martine Eknes Hegna / Zoraya 7 2.pr. 1,10m, 2.pr. 1,25m
Jenny Krogsæter / Wilano F. Damgaard DWB 14.pr. 1,20m, 11.pr. 1,25m
Nora Krogsæter / Hummer D 14.pr. 1,15m
Karoline Lien
Quality You Della Caccia 10.pr. 1,40m, 4.pr. 1,45m
IL Magnifico VM 5.pr. 1,20m, 12.pr. 1,25m
Madeleine Lien
Eh Quick Nina 7.pr. 1,25m
Castlefield Jess 7.pr. 1,35m
Tina Wang Simensen / Falino 8.pr. 1,30m
Sanne Sørlie
Louis 338 9.pr. 1,35m
Viego Les Hauts 5.pr. 1,20m

I stevnets Borg Bygg Team Challenge hadde DOR to ryttere på laget «Flying Penguins»: Johan Sebastian Gulliksen/Immanuel R og Victoria Gulliksen/Eracantos. Etter Bergen-stevnets to klasser endte de på en 2.plass, og vi følger spent med videre i denne cupen. 

Tønsberg: 
Kady Besseberg / Engas Matthew 2.pr. MC:1

Hønefoss:
Hedda Hagen Berentsen /Lord Van De Groenendijk 7.pr. 1m,20m, 4.pr. 1,30m, 5.pr. 1,25m
Michelle Perryman / Kiki Ask 6.pr. 1,10m
Emilie Røsting Øverby / Casper S 4.pr. 1,20m  

Belgia (Sentower Park):
 
Marit Haarr Skollerud
Esprit d’Intro Z 19.pr. 1,45m
Moncherie-K Van T’Kattenheye 15.pr. 1,35m

Gratulerer med fin innsats. Lykke til på neste stevne til dere alle sammen. 


Resultatlister:
Bergen   Hønefoss   Larvik og Sandefjord    Sentower Park   Tønsberg

Viser også til artikler på hestesport.no
17.juli    18.juli    19.juli    
Nytt fra stevnefronten uke 28/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 15. Jul 2020

Ukens «nytt fra stevnefronten» er udelt hyggelig å skrive. I løpet av helgen som nå ligger bak oss, har DORs ryttere prestert meget bra både i sprang og dressur. Hovedfokus er, naturlig nok, på lag-NM og våre flotte representanter for klubben. Ei heller glemmes dressurrytterne på hjemmebane i helgen.

Så, som alltid starter vi med omtale av de seirende ekvipasjer/lag:

Til stor glede for klubben ble vinner av årets årets NM for klubblag ble DORs førstelag bestående av:
Victoria Gulliksen/Ibiza, Julie Bergem/Hermês, Johan-Sebastian Gulliksen/Equador Z og Geir Gulliksen/Caretina.
Lagleder for vinnerlaget var Eyvind Sverre Nistad.
Begge lag er kvalifisert til finalen søndag. Lagene nullstilles før finalen.
Det var, som tidligere nevnt, meget små marginer som skilte gull og sølvmedaljene i årets lag-NM.
I første omgang var laget feilfrie, i andre omgang ble det 8 feil og Sarpsborg hadde kun 3 feil. Dermed var det ankermann på laget Geir Gulliksen som skulle avgjøre det hele, og levere det gjorde han virkelig! Snakker om spenning! Da kan vi bare glede oss til lag-NM på Linnesvollen i 2021! (Viser til innlegg 12/7)

På stevnet i Sandnes ble det også DOR-seire i individuelle klasser:
Torsdag ble det 1.premie i 1,10m på Eyvind Sverre Nistad og Gipsy Girl De Tiji.
Samme dag red Victoria Gulliksen hesten Best Boy til seier i 1,35m-klassen.
På stevnets siste dag red Julie Bergem Fightings Girl til seier i 1,30m-klassen.

Også på hjemmebane ble det klassevinnere fra DOR.
I fredagens LA:2 var det Hlide Simensen Hafskjold på hesten Sequia som gikk av med seieren.
I klubbklasse LC:3 gikk førsteplassen til Annabell Langvatn Solvik og Dokka.
I MB:2 – Hedevig Hauglins Minneklasse, som ble arrangert lørdag ble det en gledelig seier til DOR ekvipasjen Nina Bjerkås og Precious Tamara.
Nina og Tamara vant denne klassen også i 2018. Ifølge statuttene for klassen ville den som vant vandrepremien (som for øvrig er en vakker hestestatuett) to ganger, få denne til odel og eie. Ekstra hyggelig er det selvfølgelig at den da gikk til en DOR-rytter. 

Øvrige DOR-resultater fra stevnehelgen:
NM-lag 1 avdeling (klassepremiering):
6.premie til DORs lag 2, bestående av:
Celine Eknes Hegna/H Day van Bareelhof, Sofie Rieber-Mohn Borgen/Chupa Chup, Jenny Krogsæter/Asaka og Martine Eknes Hegna/Zoraya.
Dette laget kvalifiserte seg også til finalen i årets lag-NM, dette i seg selv er fantastisk bra syns vi. Lag 2 endte også med en 7.premie i årets finale i lag-NM.
NM-lag 2.avdeling (klassepremiering):
DORs førstelag (Victoria Gulliksen/Ibiza, Julie Bergem/Hermês, Johan-Sebastian Gulliksen/Equador Z og Geir Gulliksen/Caretina)

Mange premier ble det også på våre ryttere i de individuelle klasser på stevnet arrangert av Sandnes og Jæren Rideklubb:
Åge Dagfinn Eide Askeland/Pilote Des Trous Noris 2.premie 1,20m torsdag
På onsdag red Jule Bergem sin hest Hermès til 10.premie i 1,30m og lørdag ble det en 4.premie i 1,30m på Julie, denne gangen på Fightings Girl.
Sofie Rieber-Mohn Borgen og Briliantbridge B tok 2.premie i 1,20m fredag. Med Kiss of Time red Sofie til en 6.premie i 1,20m torsdag og 15.premie i fredagens 1,20m-klasse.
Geir Gulliksen og Gin Chin Van het Lindenhof tok 5.premiein i fredagens 1,40m og 9.premie i 1,45m-klassen lørdag.
Johan-Sebastian Gulliksen og Chaloubet 2.premie i lørdagens 1,45m-klasse.
Victoria Gulliksen og Best Boy 3.premie i 1,45m lørdag. På hesten Cornadina tok Victoria 3.premie i 1,40m torsdag og 7.premie i 1,40m på fredag.
Jenny Krogsæter og Wilano F. Damgaard 12.premie i 1,10m torsdag.
Julie Askim Petersen red hesten Gerlina til 3.premie fredag og 10.premie lørdag begge i 1,30m-klasser.
 På ponnien Sparkling Mr Boombastic ble det 4.premie i torsdagens MB. 

Lier Horse Show:
2.premie i LC:3 klubbklasse gikk til Julie Kristiansen på Hardhaus. 

Drammen og Omegn Rideklubb kan nok en gang gratulere våre fantastiske ryttere og takke dem alle for innsatsen!
Vi ønsker dere alle sammen LYKKE TIL i videre konkurranser i år, og lover at vi skal følge med dere.


Se også innlegg på hestesport.no
Fra lag-NM torsdag 9/7    fredag 10/7    søndag 12/7
Lier Horse Show tirsdag 14/7
Drammens Tidende (fra lag-NM) mandag 13/7

Bilder fra lag-NM finner du her
En takk til alle som hjalp til på årets Lier Horse Show dressur

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 12. Jul 2020

Denne helgen ble årets Lier Horse Show dressur arrangert på Linnesvollen. 
.
Drammen og Omegn Rideklubb vil med dette, rette en stor takk for all hjelp vi har fått, slik at vi har kunnet arrangere et hyggelig stevne. Ikke bare var det DOR-medlemmer som stilte opp, vi fikk også meget god hjelp fra andre frivillige. 
Selvfølgelig også en takk til de som stilte opp på dugnaden i forkant av stevnet. 

TUSEN TAKK FOR ALL HJELP, de frivillige er gull verd, og vi er som alltid takknemlige for hjelpen vi har fått.


Drammen og Omegn Rideklubb
v/leder Ole Stokke
Vi vant lag-NM!

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 12. Jul 2020Vinnerlaget (foto: Inghild Aklestad)
Fra venstre Johan-Sebastian, Julie, Victoria, Geir og lagleder Eyvind.

To meget spennende omganger ble det i årets finale i lag-NM sprang.
Tre feilpoeng skilte gull og sølvvinnerne, så marginene var små. 

Men seier til DOR-laget ble det takket være disse fire:
Victoria Gulliksen/Ibiza, Julie Bergem/Hermes, Johan-Sebastian Gulliksen/Equador og Geir Gulliksen/Caretina
Gratulerer så mye med seieren! 
Vi takker selvsagt også lagleder Eyvind Nistad


Gratulerer Sarpsborg og Omegn og Bergen Rideklubb med henholdsvis sølv- og bronse i årets lag-NM. 

                   Lagleder Nistad med pokalen og med sjokolade nok til å vare en stund. 
                                                  (foto: Inghild Aklestad)
Siste ukes stevner (29/6 - 5/7)

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 6. Jul 2020


Ukens "nytt fra stevnefronten"
I løpet av siste uke har DOR hatt ryttere til start både i utlandet og her hjemme. Vi kan nok en gang avslutte en stevnehelg med gode resultater.

Vi starter som vanlig med DOR-rytternes seire:
På Hønefoss og Ringerike Rideklubbs dressurfestival red Malin Wang-Johannesen hesten Majkas Romaine til seier i LC:1
Lier Horse Show:
Hedda Hagen Berentsen og Avanti Undercover W seiret både i lørdagens og søndagens 1,20m klasse.
Sofia Nyberg og Zahra kunne også ta med seg to seire hjem; i 1,10m feil/stil
Øydis Standeren Pedersen og hennes Cloe vant 1m

Øvrige DOR-resultater:
Luhmühlen (Tyskland):
Erik Preben Strand og Indoletto 17.pr. 1,45m (hestesport.no)
Hønefoss:
Marit Fuglevik Nome / Engas Ramada 4pr. LB:3
Ciekocinko (Polen):
Ane Straumsheim / Townhead Ballulah 16.pr. 1,30m
Arendal 29-30/6:
Åge Dagfinn Eide Askeland / Pilote Trous Noirs 7.pr. 1,15m
Sofia Nyberg og Zahra 2. og 4.pr i 1,10m klasser og 2.pr med BE Cepporosso i 80cm feil/stil
Arendal 2-5/7:
Marte Samnøy Harstad / Clooney Ask 5.pr. 1,30m
Hannah Marie Rogne / Casper 5.pr. 1,20m
Lier Horse Show:
Hedda Hagen Berentsen / Lord Van De Groenendijk 7. og 9.pr i 1,20m klasser
Victoria Gulliksen / Best Boy 2 4.pr. 1,20m
Ylva Aske Jacobsen / Querini 3.pr. 1,20m
Veronica Mysterud / Fightings Girl 4. og 5. pr i 1,20m klasser
Ellen Therese Rasmussen / Midtjydens Zackira 17.pr. 1m
Tina Wang Simensen /Falino 6.pr. 1,20m
Irmelin Vilde Skåttun /
No Jokes Zafira 11.pr. 1m
GVS Captain 4. og 8.pr i 1,10m klasser feil/stil

Vi gratulerer med helgens resultater. Kubben ønsker alle sine ryttere lykke til i kommende konkurranser.

  Helgen som kommer arrangeres lag-NM (arrangeres av Sandnes og Jæren Rk.) og vi krysser selvfølgelig fingrene for våre ryttere som skal representere DOR.

Start- og resultatlister for lag-NM finner du her
Ønsker du å se stevnet, men ikke er på stevneplassen, kan dette sees på ClipMyHorse.TV
Livestreaming hele helgen.

 

Link til resultatlister for stevner 29/6 – 5/7:
Hønefoss
LHS
Luhmühlen
Ciekocinko
Arendal 29-30/6
Arendal 2-5/7

TUSEN TAKK FOR HJELPEN

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 6. Jul 2020

I sol og regn ble årets Lier Horse Show (sprang) avviklet på Linnesvollen.
Drammen og Omegn Rideklubb vil med dette, rette en stor takk for all hjelp vi har fått, slik at vi har kunnet arrangere et hyggelig distriktsstevne.
Været får man som kjent ikke gjort stort med, men selv om det nok kom mye vått ned "fra oven" var det ingen sure miner blant LHS' funksjonærer.

Meget god hjelp har vi ikke bare fått fra klubbens egne medlemmer, men våre gode naboer (DRAM) har stilt opp og vært med på å dra lasset.

TUSEN TAKK FOR ALL HJELP, de frivillige i sporten er gull verd, og vi er som alltid takknemlige for hjelpen vi har fått.


Drammen og Omegn Rideklubb
v/leder Ole Stokke
Oppsummering fra helgens stevner

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 29. Jun 2020

Nok en stevnehelg er over, og mange er nok glade for at vi er nok ett skritt nærmere «normalen», selv med strenge korona-tiltak på stevneplassene rundt om.
Værgudene viste seg fra sin litt mindre velvillige side til tider, men gjennomførte stevner ble det.
Vi i DOR har hatt ryttere både i Polen, Grenland og på hjemmebane, helgen som nå ligger bak oss.
Mange gode plasseringer har det også blitt.

I ukens oppdatering fra stevnefronten starter vi selvfølgelig med klassevinnere:

På Grenland Ryttersportsklubbs L-stevne i sprang, for ponni og hest, red Øydis Standeren Pedersen sin kategori 1 ponni Cloe til seier i LA.

På hjemmebane (E-stevne sprang) ble det flere DOR-seire i løpet av helgen:
Nora Krogsæter / Athena 1.pr. 1,15m
Johan-Sebastian Gulliksen: 1.premie 1,40m med Billy Cool og 1.premie i 1,45m med Emmylou
Geir Gulliksen og VDL Groep Quatro seiret i søndagens Grand Prix klasse (1,50m)
Se også hestesport.no

Øvrige DOR-resultater
Grenland: Julie Askim Petersen / Sparkling Mr Boombastic (kat 1) 3.pr. MB

Linnesvollen:
Hedda Hagen Berentsen
Avanti Undercover W 16.pr. 1,30m
JJ Casiska 6.pr. 1,30m
Andrea Louise Tangeraas Blom /Chameo 4.pr. 1,10m
Sofie Rieber-Mohn Borgen / Chupa Chup 6.pr. 1,20m
Ingrid Gjelsten / Best Boy 2 8.pr. 1,30m
Johan-Sebastian Gulliksen
Immanuel R 10.pr. 1,30m
Equador Z 7.pr. 1,40m
Victoria Gulliksen
Caretina 5.pr. 1,40m
Cornadina 5.pr. 1,30m, 7.pr. 1,40m
Ballenteskin Watch This 4.pr. 1,50m
David Guetta 3.pr. 1,45m, 3.pr. 1,50m
Eracantos 9.pr. 1,45m
HG’s Bliss 13.pr. 1,30m
Chanell Z 16.pr. 1,20m
Jenny Krogsæter / Asaka Z 8.pr. 1,35m
Karoline Lien / IL Magnifico VM 3.pr. 1,20m, 16.pr. 1,25m
Madeleine Lien / Eh Quick Nina 15.pr. 1,30m, 13.pr. 1,30m
Veronica Mysterud / Fightings Girl 9.pr. 1,20m, 7.pr. 1,25m
Sanne Sørlie
Diarago N 12.pr. 1,30m
 Viego les Hauts 9.pr. 1,30m, 11.pr. 1,30m

Ciekocinko (Polen)
Ane Straumsheim / Crazy Daizy 10.pr. 1,10m

 Vi gratulerer våre ryttere med gode resultater og ønsker dem alle lykke til videre på neste stevne. 


Link – resultatlister:  
Grenland
Linnesvollen
Polen

 

 


 
Oppsummering fra de siste helgers stevner

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 22. Jun 2020


Det har vært stille på stevnefronten i en lang periode i år. Nå har vi heldigvis kunnet begynne med stevner igjen, og det gleder vi oss over.Klubbens ukentlige oppsummering av våre rytteres resultater, vil vi nå komme tilbake med på ukentlig basis.Denne uken starter vi i med stevner fra de siste dagene i mai 2020 frem til helgen som nå ligger bak oss. 

På D-stevne (30.-31.mai) sprang arrangert av Grenland Ryttersportskubb, red
Sofie Rieber-Mohn Borgen hesten Briljantbridge B til en 9.premie i 1,20m-klasse.

6 – 7 juni var det duket for nok et D-stevne i sprang, denne gang i regi av Hønefoss og Ringerike Rideklubb.
Marte Samnøy Harstad på hesten Clooney Ask tok 5.premie i 1,20m.
Josefine Randem og Casanova (VII) tok 6.premie i 1m-klassen.

Helgen 13- 14 juni arrangert Grenland nok et sprangstevne.
Ane Haslestad Føreid og Casall’s Cava kunne ta med en 13.premie i 1,10 m-klasse med seg hjem, mens Fanny Henriette Askevold Storkaas og Remus L’Enchante en 6.premie i 1,20m.

Søndre Nordstrand arrangerte også D-stevne i sprang 13 – 14 juni. Her red Philippa Porskrog Heiestad ponnien Ballyanchor Jigsaw (kat.3) til en 3.premie i LB og 2.premie i LA. 

Så til helgen som nå så vidt er lagt bak oss: Det er veldig hyggelig at vi nå igjen kan arrangere stevner med litt flere deltakere, dog med ganske strenge «korona-regler» men det må til i disse tider.

Grenland arrangerte D/L stevne i dressur 19-21/6
Her red Kady Besseberg sin Engas Matthew til en 2.premie i MC:1

På Arendal og Grimstad Rideklubbs L-stevne i sprang hadde vi også DOR-ekvipasjer til start.
To seire ble det også på våre ponniryttere:
Philippa Porskrog Heiestad red sin Ballyanchor Jigsaw (kat 3 ponni) til seier i LB fredag og i LA på lørdag. I tillegg tok de også en 2.premie fredagens LA-klasse.
Klasseseier ble det også på Malene Skålin og hennes kategori 2 ponni Melody, i lørdagens LB-klasse. 

På D-stevne (sprang) arrangert av Sørkedalen Rideklubb 21. juni, tok Ann-Sofie Nystrøm på Asli, en 4.premie i 1m-klassen. 

Ekstra hyggelig var det jo selvsagt å kunne arrangere stevne på hjemmebane.
DORs elitestevne i sprang hadde mange startende i løpet av fire dager. Gode resultater på hjemmebane ble det også på våre ryttere, selv om værgudene nok ikke var så samarbeidsvillige som vi helst hadde sett de var. Tre seire ble det på DORs ryttere i løpet av helgen:
1.premie i 1,35: Johan-Sebastian Gulliksen og Billy Cool. Med Chaloubet red han også til seier i søndagens GP klasse (1,45m) etter en spennende omhopping.
Victoria Gulliksen og Ibiza vant også en 1,35m-klasse under stevnet.

Øvrige DOR-resultater:
Cathrine Aas / Quinine 8.pr. 1,30m
Julie Bergem / Hermes 8.pr 1,45m
Hedda Hagen Berentsen
JJ Casiska 5.pr. 1,30m
Lord Van De Groenendijk 24.pr. 1,20m
Avanti Undercover W 25.pr. 1,20m, 4.pr 1,25m
Sofie Rieber-Mohn Borgen
Briljantbridge B 5.pr. 1,20m, 8.pr. 1,20m, 21.pr. 1,25m
Kiss of Time 12.pr. 1,20m
Ingrid Gjelsten
Violetta D 2.pr. 1,35m
Jovinal 2.pr. 1,35m, 7.pr. 1,40m
Jackson VD Bisschop 6.pr. 1,45m, 7.pr. 1,45m
End Good All Good 5.pr. 1,35m
Geir Gulliksen
Edesa S Banjan 3.pr. 1,45m
Arakorn 2.pr. 1,45m
Gin Chin Van Het Lindenhof 8.pr. 1,45m
Johan-Sebastian Gulliksen
Immanuel R 8.pr. 1,35m
Emmylou 5.pr. 1,45m
Equador Z 2.pr. 1,40
Victoria Gulliksen
Ballenteskin Watch This 9.pr. 1,45m
Eracantos 8.pr. 1,40m, 3.pr. 1,45m
Ibiza 7.pr. 1,35m, 10.pr. 1,40m
Celine Eknes Hegna / Portobello Road 10.pr. 1,20m
Martine Eknes Hegna / Zoraya 7 6.pr. 1,30m
Jenny Krogsæter / Cimbalou’s Girl 10.pr. 1,30m
Nora Krogsæter / Athena 4.pr. 1,10m, 2.pr. 1,15m
Karoline Lien
Quality You Della Caccia 6.pr. 1,35m
IL Magnifico VM 10.pr. 1,10m, 12.pr. 1,10m, 5.pr. 1,15m
Madeleine Lien / Eh Quick Nina 13.pr. 1,30m
Veronica Mysterud / Fightings Girl 11.pr. 1,10m, 21.pr. 1,20m, 18.pr. 1,20m
Martine Ottesen / Hypoliet Van De Koelaar 11.pr. 1,40m
Julie Askim Petersen
Gerlina S 11.pr. 1,20m
Sparkling Mr Boombastic 7.pr. 1,10m, 2.pr. 1,10m
Sanne Sørlie / Dairago N 6.pr. 1,30m

Resultatlinker:
Grenland 30-31 mai
Hønefoss 6-7 juni
Grenland 13-14 juni
Søndre Nordstrand 13-14 juni
Grenland 19-21 juni
Arendal 19-21 juni
Sørkedalen 21 juni
DOR 18-21 juni

Allerede førstkommende torsdag vil det bli nytt stevne på Linnesvollen. Nok et elitestevne i sprang arrangeres 25. - 28. juni.
3. - 5. juli skal vi også i år ha det tradisjonsrike Lier Horse Show. Først ute er D-stevnet i sprang.
Uken etter, 10. - 12. juli arrangeres Lier Horse Show dressur. 
Referat fra DORs årsmøte avholdt 9.juni

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 11. Jun 2020
Referat fra DORs årsmøte som ble avholdt 9.juni 2020, samt regnskap, balanse og revisorrapport

Dokumentene er også mulig å laste ned
referat fra--2020 med signatur.pdf

Regnskap, balanse med noter og revisors beretning. 2020.pdf

Årsberetning-dor--2019.docx
Innmelding i DOR / medlemskap - informasjon

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 29. Mai 2020

Det er VELDIG VIKTIG at alle gjør rutinen nedenfor for at medlems faktureringen blir korrekt.
Alle klubbens medlemmer bør sjekke medlemskapet sitt i Min Idrett.
Hvis du ikke er registrert på Min Idrett, MÅ du registrere deg.
 

1. Rutine ved ny registrering på Min Idrett (hvis du ikke allerede er registrert):
2. Gå til nettsiden https://minidrett.nif.no/
3. Klikk på linken "ny bruker" øverst til høyre på siden (til venstre for grønn "log-inn knapp")
4. Skriv inn personinformasjon
5. Registrer mobilnummer fra en telefon du har tilgjengelig, slik at du kan sjekke engangskoden som sendes på sms.
6. Klikk på fortsett (grønn knapp).
7. Skriv inn ønsket brukernavn (minst 6 tegn).
8. Skriv inn ønsket passord to ganger (minst 8 tegn).
9. Klikk på fortsett (grønn knapp).
10. Skriv inn engangspassord du nå har fått tilsendt på SMS.

Når du er registret på Min Idrett (når du er registret på Min Idrett, men mangler klubbtilhørighet):
1. Klikk på lenken "finn ny klubb".
2. Søk opp Drammen og Omegn Rideklubb.
3. Marker klubben i søkeresultatet.
4. "Kryss av/hak av" av for klubben og aktuell gren du vil melde deg inn i. Klikk deretter på "send søknad".

Når du er registrert med medlemskap i Drammen og Omegn Rideklubb:
1. Sjekk at informasjon om deg er riktig:
    Navn, adresse, fødselsnummer, e-mail adresse og mobil
2. Sjekk opp om tilknytning til annet familiemedlem er registrert.


Har du spørsmål vedrørende medlemskap, ta kontakt med Rill (rill@oleka.no)

Kontaktinformasjon - DORs sportskomité

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 20. Mai 2020


Sportskomiteen i DOR har fått ny mailadresse.
Alle henvendelser til komiteen bes sendes til:  sport@dor.no
Stevnenytt uke 9/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 2. Mar 2020

Vi har kommet til mars måned og det blir flere stevner på hjemlige arenaer i ukene som kommer.
Helgens stevner har nok en gang gitt DORs ryttere gode resultater både i sprang- og dressurkonkurranser rundt om i inn- og utland.

Kady Besseberg og hennes Engas Matthew har vært på stevne i Grenland, i lørdagens MC:1 tok de en 2.premie med 64,355%.

På D-stevne i regi av Søndre Nordstrand red Malin Wang-Johannesen hesten Jakarta Odeveld til en 4.premie i LC:1

På CSI5* stevne i Quatar var både Geir og Johan-Sebastian Gulliksen å finne på startlistene.
Geir og Gin Chin van het Lindenhof tok 18.plass i 1,60m (GP) og Johan-Sebastian på hesten Billy Cool en 10.premie i 1,45m-klasse.
(Se også hestesport.no 27. februar og 29.februar)

Marit Haarr Skollerud (og familien – se hestesport.no 28.februar) har hatt solfylte dager i Spania. Med hesten Esprit d’Intro Z tok hun en 12.premie i 1,45m klassen fredag. 

På Skogan Rideklubbs D-stevne i sprang red Eyvind Sverre Nistad sin Gipsy Girl De Tiji til en 8.premie i 1,10m lørdag og Sanne Sørlie på Turin Z 9.premie i 1,10m-klassen søndag. 


Resultatlister:
Grenland    Søndre Nordstrand   Quatar   Spania    Skogan
En fantastisk stevnehelg for Norge og for DOR!

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 24. Feb 2020

Hvor skal man begynne etter en slik helg?
Hovedfokus i dag, i ukens stevneoppdatering, kan jo ikke bli annet enn Geir Gulliksens historiske seier i  Göteborg søndag!
For første gang har en nordmann vunnet en world cup klasse, og vi i DOR gleder oss med Geir og teamet.
(Foto: NRyF/Rebecca Ballestad-Mender)

VDL Groep Quatro med Geir Gulliksen på ryggen ble helgens høydepunkt, uten tvil. Som en av fem feilfrie (i world cup klassen), red han inn på banen som nummer to i omhoppingen: Og feilfritt ble det også her, om lag ett sekund raskere enn den sveitsiske rytteren (som tok andreplassen) kunne Geir feire Norges første seier WC-klasse noen gang.
20 poeng gav dette og han ligger nå på en 10.plass (med totalt 50 w/c-poeng) i den vesteuropeiske ligaen. Dette betyr også at han er kvalifisert til finaleplass i Las Vegas senere i år!
"Vi bøyer oss i hatten" Geir Dette fortjente du!

I Göteborg ble det ikke bare en Gulliksen på seierspallen, men to.
I finalen for 7-års gamle hester, vant nemlig Victoria Gulliksen (fin bursdagsgave det Victoria, gratulerer med både seier og fødselsdag i går) på hesten Ibiza!
Første kvalifiseringsklasse vant disse to også, i andre kval.klasse ble det en andrepremie.

Øvrige plasseringer på stevnet i Göteborg :
Vi skal heller ikke glemme Ingrid Gjelsten som debuterte i CSI5* klasse med Violetta D. Meget god runde, feilfri på hinder og kun to tidsfeil. Dette lover bra for fremtiden.
På Jackson v. Bisschop tok Ingrid en 7.premie i 1,45m.
Victoria Gulliksen red Eracantos til en 5. og 11. premie i 1,45m-klasser.
På David Guetta tok hun nok en 11.premie i 1,45m.
Geir Gulliksen og Arakorn; 3., 7. og 10. premie i 1,45m-klasser.

I Nederland (De Peelbergen) har Erik Preben Strand og hans Indoletto også plassert seg bra på et internasjonalt stevne; 9.premie i 1,40m.

I Spania (Valencia) red Marit Haarr Skollerud hesten Moncherie-K Van’T Kattenheye til en 7.plass i 1,35m-klassen torsdag. 

Vi har også hatt ryttere til start på et distriktsstevne sprang i regi av Grenland Ryttersportsklubb.
Her red Hannah Marie Rogne hesten Casper (IX) og sammen tok de en 3.premie i 1m.
Sanne Sørlie og Dairago N 6.premie i 1,25m søndag
og Knut Helge Dalen på sin Jakarta Odeveld tok 10.premie i søndagens 1,25m.

Fantastisk innsats alle sammen! Vi i klubben er alltid glade for å se gode resultater og fremgang hos våre ryttere.Spennende blir det å følge dere alle sammen videre i 2020-sesongen!

Og for alle som ikke har fått sett sendinger fra Göteborg: I morgen tirsdag 25. februar sender Eurosport 1 kl. 17:30!


Vi anbefaler også å ta en titt på artikler fra helgens stevner:
Hestesport.no: 20. februar  21. februar (1)  21.februar (2)   22.februar   23.februar

Göteborg Horse Show (arrangementets hjemmeside)

International Jumping Riders Club

World of Showjumping

Hest.no

Drammens Tidende

Dagsavisen Fremtiden

Eurosport


Resultatlinker
Göteborg
De Peelbergen
Valencia
Grenland
Innkalling til årsmøte i Drammen og Omegn Rideklubb

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 22. Feb 2020

Årsmøte 2020
Sted: Linnesvollen.
 Tirsdag 9.juni kl 19:00

Saksliste 

1.                   Godkjenne de stemmeberettigede.

2.                   Velge møteleder, sekretær, samt 2 representanter til å underskrive
                       protokollen.

3.                   Godkjenne innkalling, saksliste og forretningsorden.

4.                   Behandle årsberetningen.

5.                   Behandle idrettslagets regnskap, styrets økonomiske beretning, og revisors beretning

6.                   Behandle innkomne forslag og saker.

7.                   Fastsette kontingent for 2021. Styret forslår uendret kontingent.

8.                   Vedta idrettslagets budsjett.

9.                   Behandle idrettslagets organisasjonsplan.

10.                 Foreta følgende valg:

                      Styre med leder, nestleder, 4 styremedlemmer og 2 varamedlem.

                      Kontrollutvalg med 2 medlemmer og 1 varamedlem.

                      Representanter til ting og møter i de organisasjonsledd idrettslaget har representasjonsrett  
                      eller gi styret fullmakt til å oppnevne representantene. 

                      Valgkomité med leder, to medlemmer og ett varamedlem.

                      Eventuelt øvrige valg i henhold til idrettslagets organisasjonsplan.

Ledere og nestledere velges enkeltvis. Øvrige medlemmer velges samlet. Deretter velges varamedlemmene samlet. Der det velges flere varamedlemmer skal det velges 1. varamedlem, 2. varamedlem osv).
Leder og nestleder (velges hver for seg)

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret i hende innen tirsdag 2.juni. 
 Forslag sendes leder@dor.no merkes med årsmøte 2020

Årsberetning-dor--2019.docx

Valgkomiteinnstilling 2020.docx

Revisorrapport.pdf

Resultatregnskap 2019.pdf

Noter til årsregnskap 2019.pdf

Balanserapport 2019.pdf

Budsjett_2020.pdf

Organisasjonsplan 2020.docx


Lover – Drammen og Omegn Rideklubb
Nytt fra stevnefronten uke 7/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 20. Feb 2020

Nok en helg er over, og vi kan se tilbake på årets Norwegian Horse Festival som et meget bra og hyggelig stevne! 

I skrivende stund har en ny stevnehelg startet i Göteborg, men før vi vender blikket mot Sverige og stevner her til lands, er det klart for ukens oppdatering fra stevnefronten.


DORs ryttere har gjort det jevnt over bra under årets NHF.

Noen klasseseire ble det ikke, rent bortsett fra at Åge Dagfinn Eide Askeland og Eyvind Sverre Nistad vant «beste kostyme» under lørdagens kostymehopping.
Gutta fra DOR byr på seg selv og lager show, sånt liker vi.
Bilde av Åge Dagfinn har vi ikke, men Eyvind derimot kan vi her presentere i fargerik påkledning med matchende kjøretøy
(Foto privat)


Så, over til de litt mer seriøse, men ikke desto mindre gledelige sportslige resultater fra stevnet:

Myrte Beenen red sin Pilote des Trous Noirs til 7.premie i 1,20m og 9.premie i 1,35m.
Hedda Hagen Berentsen fikk flere plasseringer med sine tre hester:
Lord van de Groenendijk 3.premie 1,20m, Avanti Undercover 3.premie 1,30m og JJ Casiska 10.premie 1,30m.
Julie Bergem stilte to hester til start på stevnet. Med Hermés tok hun en 10.premie i 1,40m og med Fightings Girl 7.premie i 1,30m.
Sofie Rieber-Mohn Borgen og hennes Kiss of Time kunne ta med seg hjem en 9.premie i 1,20m og 6.premie i 1,25m.
Ingrid Gjelsten ble heller ikke foruten premier på stevnet. Med End Good All Good red hun inn til en 9.premie i 1,30m og 5.premie i 1,35m.
Med Jackson v. Bisschop 7.premie i 1,45, 2.premie i 1,40m og 9.premie i grand prix klassen lørdag (1,50m). Lotte Grimsrud Giseth og Coco Clintella 4.premie 1,10m. Med Fly, som viste at han trivdes like godt på sprang- som dressurbanen, red Lotte inn til en 3.premie i 1,15m.
Kristin Granlund red Clara Alfarvad Z til en 8.premie i lørdagens 1,25m klasse.
Madison Granlund kunne ta med seg en 6.premie i 1,20m og 11.premie i 1,25m klasser etter gode ritt på Csf Premier Cruz.
Johan-Sebastian Gulliksen og Immanuel R tok 8.premie i fredagens accumulator klasse (1,35m).
Med Emmylou en 3.premie i 1,40m klassen på torsdag.
Victoria Gulliksen startet Claudio N.W. i unghestklassene på NHF (p/k bedømming dvs poeng/karakter). Dette resulterte i to andreplasser i 1,20m-klasser.
Med Ballenteskin Watch This 7.premie i 1,45m, Ibiza 12.premie i 1,30m og med Eracantos 12.premie i 1,40m.
Geir Gulliksen var meldt med to hester til dette stevnet. Med Arakorn tok han en 10.premie i 1,45m og 3.premie i 1,40m.
Med VDL Groep Quatro red han inn til en 6.premie i grand prix klassen lørdag (1,50m)
Hannah Marie Rogne og hennes Quelen des Closets tok 8.premie i 1,15m klassen på lørdag.

Vi viser for øvrig til artikler om NHF på hestesport.no.

Resultatlister NHF


Denne helgen er det som nevnt; Göteborg Horse Show. Her har DOR tre ryttere til start som representanter for Norge: Ingrid Gjelsten, Victoria og Geir Gulliksen.
På Valencia Spring Tour er Marit Haarr Skollerud påmeldt med to hester.
I Nederland (De Peelbergen) starter Erik Preben Strand på CSI1/CSI2* stevne.
DOR har også flere ryttere som er påmeldt til Grenlands D-stevne i sprang denne helgen.

Vi ønsker dere alle sammen LYKKE TIL! 
Vi takker så mye

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 18. Feb 2020


Gjelsten Stipendet.
Bjørn Rune Gjelsten, DORs leder Ole Stokke og NRyFs president Tore Sannum
foto NRYF/Rebecca Ballestad-Mender


Vi i Drammen og Omegn Rideklubb takker så mye for tildelingen av midler fra Gjelsten Stipendet. 
Sjekken ble mottatt av klubbens leder Ole Stokke under årets Norwegian Horse Festival.

(sitat fra hestesport.no)
"Drammen og Omegn Rideklubb er en av Norges aller eldste rideklubber med 1773 som sitt stiftelsesår. Klubben sogner til Buskerud Rytterkrets, har nesten 400 medlemmer og er en flittig stevnearrangør.

Klubbens Ole Stokke la sine oppgaver knyttet til banebygging under NHF til side for en stund for rampelyset under utdelingen av stipendet.

Stevner på hjemmebane på Linnesvollen er en vanlig setting for Stokke og resten av Drammen og Omegn Rideklubb. Gjennom de siste årene har dette anlegget blitt betydelig oppgradert – og planene er klare for fortsettelsen.


- Dette stipendet betyr at vi kan fortsette utviklingen av et anlegg som er i ferd med å bli et av Nord-Europas beste, sa Ole Stokke.
"

Les mer på hestesport.no

Lover Drammen og Omegn Rideklubb

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 12. Feb 2020


LOVNORM FOR IDRETTSLAG 
Vedtatt av Idrettsstyret 23. oktober 2019
.                       

                                                              


LOV FOR DRAMMEN OG OMEGN RIDEKLUBB

Stiftet 25.11.1773.
Sist endret 10.desember 2019 med virkning fra 01.01.2020.

Ryttersporten i Drammen ble organisert den 25.11.1773 da 12 unge borgere av Bragernes by kom sammen og innstiftet "Det Ridende Grønne Corps". 
Korpset ble omorganisert og navnet forandret til "Drammen Kongelige Ridende Borgergarde" 02.11.1815. 
Borgergarden ble ved lov av 28.05.1881 oppløst som ledd i borgervæpningen, men fortsatte som forening og ble 26.10.1886 rekonstruert under navnet "Drammen og Omegn Rideklub". 
Etter den 2. verdenskrig ble klubben 15.01.1948 nykonstruert som "Drammen Rideklubb. 
På generalforsamlingen 01.12.1965 ble navnet forandret til "Drammen og Omegn Rideklubb. 
Klubbens anlegg ligger i Lier Kommune.


 I. INNLEDENDE BESTEMMELSER 

§ 1       Formål 

Drammen og Omegn Rideklubbs formål er å øke interessen for ryttersporten i Drammen og omegn. Idrettslagets formål er å drive idrett organisert av Norges Idrettsforbund og Olympiske komité. Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. 

Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd.                                                                    All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet. 

 

§ 2       Organisasjon 

Idrettslaget er selveiende og frittstående med utelukkende personlige medlemmer.                                       Idrettslaget er medlem av Norges Rytterforbund..
Idrettslaget hører hjemme i Lier Kommune og er medlem av NIF gjennom Buskerud Rytterkrets og             Viken Idrettskrets, og er medlem av Lier Idrettsråd.
Idrettslaget skal overholde overordnede organisasjonsledds regelverk og vedtak. NIFs regelverk gjelder for idrettslaget uavhengig av hva som måtte stå i idrettslagets egen lov.

 

§ 3       Medlemmer 

For at en person skal opptas i idrettslaget må vedkommende:  

a)         Akseptere å overholde idrettslagets og overordnede organisasjonsledds regelverk og vedtak.     

b)         Ha gjort opp eventuelle økonomiske forpliktelser til idrettslaget og andre organisasjonsledd i NIF. 

Styret i idrettslaget kan i særlige tilfeller nekte en person medlemskap. Før vedtak treffes, skal personen     gjøres kjent med bakgrunnen for saken og gis en frist på to uker til å uttale seg. Vedtaket skal være skriftlig og begrunnet samt informere om klageadgang. Vedtaket kan påklages til idrettskretsen innen tre uker etter at det er mottatt. Klagen skal sendes til idrettslagets styre, som eventuelt kan omgjøre vedtaket. Dersom   vedtaket opprettholdes, sendes klagen til idrettskretsen innen to uker.

Medlemskap i idrettslaget er først gyldig fra den dag kontingent er betalt. 

Medlemmet plikter å overholde idrettslaget og overordnede organisasjonsledd regelverk og vedtak. 

Utmelding skal skje skriftlig og får virkning når den er mottatt. 

Idrettslaget kan frata medlemskap fra medlem som etter purring ikke betaler fastsatt medlemskontingent.

Medlem som skylder kontingent for to år, taper automatisk sitt medlemskap i idrettslaget og skal strykes fra
lagets medlemsliste.

Medlemskontingenten fastsettes på generalforsamlingen hvert år og betales forskuddsvis. 

Andre avgifter/egenandeler kan kreves for deltakelse i lagets aktivitetstilbud.

Kontingent er som følger: junior ut fylte 17 år, senior fra og med 18 år.

a) Styret i idrettslaget kan i særlige tilfeller frata et medlem medlemskapet for en periode på inntil ett år.
Før vedtak treffes, skal vedkommende gjøres kjent med bakgrunnen for saken og gis en frist på to  uker til å uttale seg. Vedtaket skal være skriftlig og begrunnet samt informere om klageadgang,        

b) Ved fratakelse av medlemskap kan den saken gjelder kreve at vedtaket behandles av
ordinært/ekstraordinært årsmøte, og har rett til å være til stede ved årsmøtets behandling av saken. Kravet må fremsettes innen én uke etter at vedtaket er mottatt, og årsmøtet må deretter avholdes innen én måned.

c) Ved fratakelse av medlemskap kan idrettslagets vedtak påklages til idrettskretsen innen tre
uker etter at vedtaket er mottatt. Klagen skal sendes til idrettslagets styre, som eventuelt kan omgjøre vedtaket dersom det er fattet av styret selv. Dersom vedtaket opprettholdes, sendes klagen til idrettskretsen innen to uker. Idrettslagets vedtak trer ikke i kraft før klagefristen er utløpt, eventuelt når klagesaken er avgjort.

Idrettslaget skal føre elektroniske medlemslister i idrettens nasjonale medlemsregister i tråd med forskrift gitt av Idrettsstyret.


II. TILLITSVALGTE  

§ 4        Kjønnsfordeling

 Idrettslaget skal arbeide for lik kjønnsfordeling ved valg/oppnevning til styrer, komiteer mv. og representasjon til årsmøte/ting. Ved valg/oppnevning av styre, råd, utvalg/komité mv. og ved representasjon til årsmøte/ting i overordnet organisasjonsledd, skal begge kjønn være representert. Sammensetningen skal være forholdsmessig i forhold til kjønnsfordelingen i medlemsmassen, dog slik at ved valg/oppnevning av mer enn tre personer, skal det velges/oppnevnes minst to personer fra hvert kjønn. Bestemmelsen gjelder også der det velges mer enn ett varamedlem. Ansattes representant teller ikke med ved beregningen av kjønnsfordelingen.

Ved valg/oppnevning til styre, råd, utvalg/komité mv. i strid med bestemmelsen, skal styret innen én måned etter årsmøtet sende ut innkalling til ekstraordinært årsmøte der nytt valg foretas. Eksisterende medlemmer i det aktuelle styret, komiteen mv. blir sittende til nytt styre, komité mv. er valgt/oppnevnt.

Idrettsstyret kan pålegge idrettslaget å oppfylle bestemmelsen, herunder innkalle til nytt årsmøte eller foreta ny oppnevning.

Idrettsstyret kan, når det foreligger særlige forhold, gi dispensasjon fra denne bestemmelsen for et valg/oppnevning.

 

§ 5       Generelle regler om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv. 

For å ha stemmerett, være valgbar til årsmøte-/tingvalgte organer og kunne velges/oppnevnes som representant til årsmøte/ting i overordnet organisasjonsledd, må man ha fylt 15 år i løpet av kalenderåret, vært medlem av idrettslaget i minst én måned og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til idrettslaget.

Et medlem kan ikke samtidig inneha mer enn et av følgende verv i idrettslaget: medlem av styret, valgkomité, kontrollutvalg, lovutvalg, revisor, utvalg som ilegger sanksjoner.

Et medlem kan ikke ha styreverv i flere idrettslag som deltar i samme konkurranse. Tilsvarende gjelder andre tillitsverv som gir påvirkningsmulighet over den aktuelle konkurranseaktiveten, eller tilgang på informasjon som kan benyttes til ett av idrettslagenes fordel.

Forslagsrett:
a) Et medlem har forslagsrett til og på årsmøtet i idrettslaget.
b) Styret i idrettslaget har forslagsrett til og på årsmøtet i idrettslaget.
c) Møteberettiget komité/utvalg har forslagsrett til årsmøtet i saker som ligger innenfor sitt
   arbeidsområde, og dets representant(er) har forslagsrett på årsmøtet innenfor komiteens/utvalgets              arbeidsområde.

Møte- og talerett:
a) Representant fra overordnet organisasjonsledd har møte- og talerett på årsmøtet i idrettslaget.
[b) Revisor har møte- og talerett på årsmøtet i saker som ligger innenfor sitt arbeidsområde.] 


§ 6       Stemmerett, valgbarhet og representasjonsrett for arbeidstaker 

Med arbeidstaker etter denne bestemmelsen menes person som:
a) utfører lønnet arbeid for idrettslaget tilsvarende en stillingsbrøk på mer enn 20 %, eller
b) mottar mer enn 1 G i lønn/andre ytelser fra idrettslaget i løpet av et kalenderår.      

En arbeidstaker i idrettslaget har ikke stemmerett på idrettslagets årsmøte, og er ikke valgbar til styre, råd, utvalg/komité mv. i idrettslaget eller overordnede organisasjonsledd. Tillitsvalgt som får relevant ansettelse, plikter å fratre tillitsvervet ved tiltredelse av stillingen, og kan ikke gjeninntre før ansettelsesforholdet er opphørt.

En arbeidstaker i idrettslaget kan ikke velges eller oppnevnes som representant til årsmøte/ting eller ledermøte i overordnede organisasjonsledd. Det kan heller ikke velges eller oppnevnes representant som er arbeidstaker i det organisasjonsledd representasjonen skjer.              

Bestemmelsen er ikke til hinder for at idrettslaget gir de ansatte rett til å utpeke ansattrepresentant(er) til idrettslagets styre. 

En person som er valgt eller oppnevnt i strid med bestemmelsen anses ikke som valgt eller oppnevnt.

Idrettsstyret kan, når det foreligger særlige forhold, gi dispensasjon fra bestemmelsen for et valg/oppnevning.


§ 7         Valgbarhet og representasjonsrett for andre personer med tilknytning til idrettslaget

Et medlem som har en økonomisk særinteresse i driften av idrettslaget som overstiger 1 G i løpet av kalenderåret, er ikke valgbar til styre, råd, utvalg/komité mv. i idrettslaget eller overordnet organisasjonsledd. Det samme gjelder styremedlem, ansatt eller aksjonær med vesentlig innflytelse, i en juridisk person som har slik økonomisk særinteresse som nevnt i første setning. Begrensningen gjelder ikke for styremedlem oppnevnt av idrettslaget. Tillitsvalgt som får slik økonomisk særinteresse, styreverv, ansettelse eller eierandel, plikter å fratre tillitsvervet, og kan ikke gjeninntre før ansettelsesforholdet mv. er opphørt. 

Person som i henhold til første ledd ikke er valgbar, kan heller ikke velges eller oppnevnes som representant til årsmøte/ting eller ledermøte i overordnede organisasjonsledd. Det kan heller ikke velges eller oppnevnes representant med tilsvarende tilknytning til det organisasjonsledd representasjonen skjer.
En person som er valgt eller oppnevnt i strid med bestemmelsen anses som ikke valgt eller oppnevnt.

Idrettsstyret kan, når det foreligger særlige forhold, gi dispensasjon fra denne bestemmelsen for et valg/oppnevning.


§ 8       Inhabilitet 

En tillitsvalgt, oppnevnt representant eller ansatt i idrettslaget er inhabil til å tilrettelegge grunnlaget for en avgjørelse eller til å treffe avgjørelse:
a) når vedkommende selv er part i saken,
b) når vedkommende er i slekt eller svogerskap med en part i opp- eller nedstigende linje eller i sidelinje så nær som søsken,
c) når vedkommende er eller har vært gift med eller er forlovet eller samboer med en part,
d) når vedkommende leder eller har ledende stilling i, eller er medlem av styret i et organisasjonsledd eller        annen juridisk person som er part i saken.

Likeså er vedkommende inhabil når andre særegne forhold foreligger som er egnet til å svekke tilliten til vedkommendes upartiskhet; blant annet skal det legges vekt på om avgjørelsen i saken kan innebære særlig fordel, tap eller ulempe for vedkommende selv eller noen som vedkommende har nær personlig tilknytning til. Det skal også legges vekt på om inhabilitetsinnsigelse er reist av en part.    

Er en overordnet inhabil, kan avgjørelse i saken heller ikke treffes av direkte underordnet i idrettslaget.

Inhabilitetsreglene får ikke anvendelse dersom det er åpenbart at den tillitsvalgte, oppnevnte representanten eller ansattes tilknytning til saken eller partene ikke vil kunne påvirke vedkommendes standpunkt og idrettslige interesser ikke tilsier at vedkommende viker sete.

Med part menes i denne bestemmelsen person, herunder juridisk person, som en avgjørelse retter seg mot eller som saken ellers direkte gjelder.

I styrer, komiteer og utvalg treffes avgjørelsen av organet selv, uten at vedkommende medlem deltar. Dersom det i en og samme sak oppstår spørsmål om inhabilitet for flere medlemmer, kan ingen av dem delta ved avgjørelsen av sin egen eller et annet medlems habilitet, med mindre organet ellers ikke ville være vedtaksført i spørsmålet. I sistnevnte tilfelle skal alle møtende medlemmer delta. Medlemmet skal i god tid si fra om forhold som gjør eller kan gjøre vedkommende inhabil. Før spørsmålet avgjøres, bør varamedlem eller annen stedfortreder innkalles til å møte og delta ved avgjørelsen dersom det kan gjøres uten vesentlig tidsspille eller kostnad.

I øvrige tilfeller avgjør vedkommende selv om vedkommende er inhabil. Dersom en part krever det og det kan gjøres uten vesentlig tidsspille, eller vedkommende ellers finner grunn til det, skal vedkommende selv forelegge spørsmålet for sin nærmeste overordnede til avgjørelse.

Bestemmelsen gjelder ikke på årsmøtet i idrettslaget.


§ 9       Vedtaksførhet, flertallskrav og protokoll 

Styrer, komiteer og utvalg i idrettslaget er vedtaksføre når et flertall av medlemmene er til stede. Vedtak fattes med flertall av de avgitte stemmene. Ved stemmelikhet er møteleders stemme avgjørende.

Vedtak kan fattes ved skriftlig behandling eller ved fjernmøte, dersom et flertall av medlemmene gir sin tilslutning til dette. Ved skriftlig behandling sendes kopier av sakens dokumenter samtidig til alle medlemmer med forslag til vedtak. Ved fjernmøte skal alle møtedeltakerne kunne kommunisere med hverandre.

Det skal føres protokoll fra styremøter. Protokollene skal være tilgjengelige for idrettslagets medlemmer, med mindre styret bestemmer noe annet i den enkelte sak.

 

§ 10     Tillitsvalgtes refusjon av utgifter. Godtgjørelse 

Tillitsvalgt kan motta refusjon for nødvendige, faktiske utgifter som påføres vedkommende i forbindelse med utførelsen av vervet.

Tillitsvalgt kan motta en rimelig godtgjørelse for sitt arbeid.

Godtgjørelse til styret og daglig leder skal klart fremgå av vedtatt budsjett og regnskap. 


III. ØKONOMI

 § 11     Regnskaps- og revisjonsplikt mv. 

Idrettslaget er regnskaps- og revisjonspliktig, og skal utarbeide et årsregnskap som vedtas av årsmøtet. Årsregnskapet skal undertegnes av samtlige styremedlemmer. Dersom idrettslaget har daglig leder, skal også daglig leder undertegne.

Idrettslaget skal følge alminnelig lovgivning for regnskap og revisjon der dette gjelder. Idrettslag med en årlig omsetning på fem millioner kroner eller mer, skal engasjere revisor og følge alminnelig lovgivning for regnskap og revisjon selv om de ikke er forpliktet til dette etter alminnelig lovgivning. For idrettslag som ikke har regnskapsplikt etter alminnelig lovgivning, gjelder uansett følgende:

a) Regnskapet skal vise en oppstilling over inntekter og kostnader i regnskapsåret og skal omfatte hele
idrettslagets aktivitet. Dersom idrettslaget er inndelt i flere grupper/avdelinger, skal de enkelte
grupper/avdelingers aktiviteter også vises i regnskapet.
b) Alle transaksjoner skal dokumenteres på en måte som viser deres berettigelse.
c) Regnskapet skal bokføres og spesifiseres så ofte som opplysningenes karakter og idrettslagets art og omfang tilsier.
d) Regnskapet med alle bilag, bokførte opplysninger og underdokumentasjon skal oppbevares på en trygg måte i minimum fem år etter regnskapsårets slutt.
e) Bankkonti skal være knyttet til idrettslaget, og skal disponeres av minimum to personer i fellesskap. Alle        utbetalingstransaksjoner skal være godkjent av minimum to personer i fellesskap.

 Idrettslaget skal ha underslagsforsikring.


§ 12      Budsjett 

På årsmøtet skal det vedtas et budsjett som inneholder alle hovedposter i resultatregnskapet. Eventuelle midler avsatt til kontrollutvalgets arbeid skal spesifiseres særskilt.

Budsjettet skal være realistisk, og resultatet skal ikke vise underskudd med mindre det dekkes av positiv egenkapital.

Det vedtatte budsjettet bør fremkomme i egen kolonne når årsregnskapet fremlegges.

 

§ 13    Utlån og garanti

Idrettslaget kan ikke gi lån eller stille garantier for lån hvis ikke lånet eller garantien er sikret med betryggende pant eller annen betryggende sikkerhet. Sikkerheten for lån og garantier skal opplyses i note til årsoppgjøret.

 

IV. ÅRSMØTE, STYRE, UTVALG MV. 

 § 14     Årsmøtet

Årsmøtet er idrettslagets høyeste myndighet, og avholdes hvert år innen utgangen av mars måned.

Årsmøtet innkalles av styret med minst én måneds varsel direkte til medlemmene eventuelt på annen forsvarlig måte, herunder ved kunngjøring i pressen, eventuelt på idrettslagets internettside. Innkallingen kan henvise til at saksdokumentene gjøres tilgjengelig på idrettslagets internettside eller på annen forsvarlig måte. I så fall skal det fremgå at dokumentene vil bli gjort tilgjengelige senest én uke før årsmøtet. Forslag som skal behandles på årsmøtet, må være sendt til styret senest to uker før årsmøtet. Fullstendig sakliste og andre nødvendige saksdokumenter med forslag til årsmøtet må være gjort tilgjengelig senest én uke før årsmøtet.

Ved innkalling i strid med bestemmelsen, avgjør årsmøtet hhv. under godkjenning av innkalling og godkjenning av saklisten, om årsmøtet er lovlig innkalt og om det er saker som ikke kan behandles.

 Alle idrettslagets medlemmer har adgang til årsmøtet. Årsmøtet kan beslutte at andre personer og/eller media kan være til stede, eventuelt at årsmøtet kun er åpent for medlemmer og andre med møterett.

Årsmøtet er vedtaksført dersom det møter et antall stemmeberettigede medlemmer som minst tilsvarer antall styremedlemmer som skal velges av årsmøtet. Dersom årsmøtet ikke er vedtaksført, kan det innkalles til årsmøte på nytt uten krav til minimumsdeltakelse.

På årsmøtet kan ikke behandles forslag om endring i lov eller bestemmelser som ikke er oppført på den saklisten som er gjort tilgjengelig eller sendt ut. Andre saker kan behandles når 2/3 av de fremmøtte stemmeberettigede vedtar det ved godkjenning av saklisten.


§ 15     Ledelse av årsmøtet 

Årsmøtet ledes av valgt dirigent. Verken dirigent eller protokollfører behøver å være medlem.

 

§ 16     Årsmøtets oppgaver 

Årsmøtet skal:

1. Godkjenne de stemmeberettigede.

2. Velge dirigent(er).

3. Velge protokollfører(e).

4. Velge to medlemmer til å underskrive protokollen.

5. Godkjenne innkallingen.

6. Godkjenne saklisten.

7. Godkjenne forretningsorden.

8. Behandle idrettslagets årsberetning.

9. Behandle idrettslagets regnskap, styrets økonomiske beretning, kontrollutvalgets beretning [og revisors
    beretning]

10. Behandle forslag og saker. 

11. Fastsette medlemskontingent på minst kr 50, og treningsavgift, eller gi fullmakt til å fastsette   

      treningsavgifter.

12. Vedta idrettslagets budsjett.

13. Behandle idrettslagets organisasjonsplan.

14. Foreta følgende valg:

  1. Styre med leder, nestleder, 4 styremedlemmer og 2 varamedlem.
  2. Kontrollutvalg med 2 medlemmer og 1 varamedlem.
  3. Representanter til ting og møter i de organisasjonsledd idrettslaget har representasjonsrett
    eller gi styret fullmakt til å oppnevne representantene.
  4. Valgkomité med leder, to medlemmer og ett varamedlem.
  5. Eventuelt øvrige valg i henhold til idrettslagets organisasjonsplan.

 Ledere og nestledere velges enkeltvis. Øvrige medlemmer velges samlet. Deretter velges varamedlemmene samlet. Der det velges flere varamedlemmer skal det velges 1. varamedlem, 2. varamedlem osv.

 [15. Engasjere revisor til å revidere idrettslagets regnskap.]

 

§ 17     Stemmegivning på årsmøtet

Med mindre annet er bestemt i denne lov, skal et vedtak, for å være gyldig, være truffet med alminnelig flertall av de avgitte stemmer. Ingen representant har mer enn én stemme, og ingen kan stemme på vegne av andre. Blanke stemmer skal anses som ikke avgitt.

Valg foregår skriftlig hvis det foreligger mer enn ett forslag eller det fremmes krav om det. Blanke stemmer, eller stemmer på kandidater som ikke er foreslåtte, eller som inneholder flere kandidater enn det antall som skal velges, teller ikke, og stemmene anses som ikke avgitt.

Når et valg foregår enkeltvis og ingen kandidat oppnår mer enn halvparten av de avgitte stemmer, foretas omvalg mellom de to kandidater som har oppnådd flest stemmer. Er det ved omvalg stemmelikhet, avgjøres valget ved loddtrekning.

Når det ved valg skal velges flere ved en avstemning, må alle, for å anses valgt, ha mer enn halvparten av de avgitte stemmer. Dette gjelder ikke ved valg av varamedlem. Hvis ikke tilstrekkelig mange kandidater har oppnådd dette i første omgang, anses de valgt som har fått mer enn halvparten av stemmene. Det foretas så omvalg mellom de øvrige kandidater og etter denne avstemning anses de valgt som har fått flest stemmer. Er det ved omvalg stemmelikhet, avgjøres valget ved loddtrekning.

 

§ 18     Ekstraordinært årsmøte 

Ekstraordinært årsmøte i idrettslaget innkalles av idrettslagets styre med minst 2 ukers frist etter:vedtak av idrettslagets styre,

  1. vedtak av styre eller årsmøte/ting i overordnet organisasjonsledd, eller
  2. skriftlig krav fra 1/4 eller 50 av idrettslagets stemmeberettigede medlemmer.

Saklisten og andre nødvendige dokumenter skal vedlegges innkallingen eller være gjort tilgjengelig på forsvarlig måte og dette skal fremgå av innkallingen.

Ekstraordinært årsmøte er vedtaksført dersom det møter et antall stemmeberettigede medlemmer som minst tilsvarer antall medlemmer av styret iht. denne lov. Dersom det ekstraordinære årsmøtet ikke er vedtaksført, kan det innkalles til årsmøte på nytt uten krav til minimumsdeltakel

Ekstraordinært årsmøte i idrettslaget skal bare behandle de saker som er angitt i vedtaket eller i kravet/kravene om innkalling av det ekstraordinære årsmøtet.

Ved innkalling i strid med bestemmelsen, avgjør det ekstraordinære årsmøtet hhv. under godkjenning av innkalling og godkjenning av saklisten, om det ekstraordinære årsmøtet er lovlig innkalt og om det er saker som ikke kan behandles.

 

§ 19     Disposisjoner av vesentlig betydning, ekstraordinær karakter eller betydelig omfang

Disposisjoner av vesentlig betydning, ekstraordinær karakter eller betydelig omfang i forhold til idrettslagets størrelse eller virksomhet, kan kun vedtas av årsmøtet.

 

§ 20     Idrettslagets styre

Idrettslaget ledes og forpliktes av styret som representerer idrettslaget utad. Styret er idrettslagets høyeste myndighet mellom årsmøtene.

 Styret skal blant annet:

a)  Iverksette årsmøtets og overordnede organisasjonsledds regelverk og vedtak.

b)  Påse at idrettslagets midler brukes og forvaltes på en forsiktig måte i samsvar med de vedtak som er  
fattet på årsmøtet eller i overordnede organisasjonsledd, og sørge for at idrettslaget har en
     tilfredsstillende organisering av regnskaps- og budsjettfunksjonen samt en forsvarlig økonomistyring.

c)  Oppnevne komiteer/utvalg, og utarbeide mandat/instruks for disse.

d)  Oppnevne en ansvarlig for politiattestordningen og en ansvarlig for barneidretten.

e)  Oppnevne representanter til årsmøter/ting i overordnede organisasjonsledd dersom årsmøtet ikke
       har valgt representanter.

f)  Rapportere organisasjonsdata i samsvar med krav fastsatt av Idrettsstyret.

 Styret skal avholde møter når lederen bestemmer det eller minst to av styrets medlemmer forlanger det.

 

§ 21      Kontrollutvalg 

Kontrollutvalget har følgende oppgaver:

a)  Påse at idrettslagets virksomhet drives i samsvar med idrettslagets og overordnet organisasjonsledds    
     regelverk og vedtak.

b)  Ha et særlig fokus på at idrettslaget har forsvarlig forvaltning og økonomistyring, at dets midler
      benyttes i samsvar med lover, vedtak, bevilgninger og økonomiske rammer.

c)  Forelegges alle forslag til vedtak som skal behandles på årsmøtet, og avgi en uttalelse til de saker som
     ligger innenfor sitt arbeidsområde.

d)  Føre protokoll over sine møter, avgi en beretning til årsmøtet, og foreta regnskapsrevisjon, med mindre
     idrettslaget har engasjert revisor. I så fall skal utvalget minst ha et årlig møt med revisor, og kan ved
     behov engasjere revisor for å utføre de revisjonsoppgaver utvalget finner nødvendig.

e)  [Utføre de oppgaver som fremgår av vedtatt instruks.]

 Kontrollutvalget skal ha tilgang til alle opplysninger, redegjørelser og dokumenter som utvalget anser nødvendig for å utføre sine oppgaver.


§ 22     Valgkomité

Valgkomiteen velges på årsmøtet på fritt grunnlag, etter innstilling fra styret, og skal legge frem innstilling på kandidater til alle øvrige tillitsverv som skal velges på årsmøtet. Medlem av valgkomité som selv blir kandidat til verv, plikter å tre ut av valgkomiteen med mindre vedkommende skriftlig meddeler valgkomiteen og forslagsstiller at vedkommende ikke er aktuell for vervet.


§ 23     Grupper

Idrettslagets årsmøte kan beslutte å opprette og nedlegge grupper, og hvordan disse skal organiseres og ledes. Dette vedtas i forbindelse med årlig behandling av idrettslagets organisasjonsplan, jf. § 16 pkt. 13.

Dersom idrettslagets årsmøte ved behandlingen av organisasjonsplanen har vedtatt å opprette grupper med gruppestyrer, gjelder følgende:

a)  Hver gruppe skal ha et gruppestyre på minst tre medlemmer. Gruppestyret velges på årsmøtet. Gruppen      foreslår kandidater til gruppestyret til valgkomiteen. Eventuelt kan årsmøtet gi hovedstyret fullmakt til å
oppnevne gruppestyrer etter forslag på kandidater.
b) Gruppen avholder et årlig møte før årsmøtet i idrettslaget. Hovedstyret fastsetter en siste frist for
avholdelse av det årlige møtet. Møtet innkalles av gruppestyret med minst én ukes frist. Det årlige møtet
skal behandle gruppens regnskap, og kan fremme innspill til hovedstyret om blant annet idrettslagets
regnskap, årsberetning, treningsavgift, budsjett og årsplan.
c) Gruppestyret konstituerer seg selv, med mindre annet er besluttet av årsmøtet.
d)  Gruppestyret fastsetter eventuell årlig treningsavgift innenfor rammen av fullmakt gitt av årsmøtet.

Gruppestyret eller representanter for grupper kan ikke inngå avtaler eller på annen måte forplikte idrettslaget uten fullmakt fra hovedstyret.

 

V. ØVRIGE BESTEMMELSER

 

§ 24     Lovendring

Styret skal oppdatere loven i samsvar med eventuelle endringer i NIFs lov/lovnorm, og gjøre endringene kjent for idrettslagets medlemmer så snart de er vedtatt av styret.

Øvrige lovendringer kan bare foretas på ordinært eller ekstraordinært årsmøte i idrettslaget etter å ha vært oppført på saklisten, og krever 2/3 flertall av de avgitte stemmer. Endringene trer i kraft straks, med mindre årsmøtet vedtar noe annet. Dersom årsmøtet vedtar lovendringer, sendes protokollen til idrettskretsen. Ved eventuell motstrid mellom idrettslagets regelverk og NIFs regelverk, går NIFs regelverk foran. Idrettskretsen kan, som overordnet organisasjonsledd, pålegge nødvendig endring for å unngå motstrid med NIFs regelverk.

Endringer i §§ 24 og 25 kan ikke vedtas av idrettslaget selv med mindre endringene følger av NIFs regelverk eller lovnorm.

 

§ 25     Oppløsning, sammenslutning, utmelding og annet opphør

Forslag om oppløsning må vedtas med 2/3 flertall på to påfølgende årsmøter, der det etterfølgende årsmøte må avholdes minimum tre måneder og maksimum 6 måneder senere. Dersom idrettslagets årsmøte vedtar oppløsning ved enstemmighet, er idrettslaget oppløst uten påfølgende årsmøte. Idrettslaget skal skriftlig varsle idrettskrets og særforbund senest 14 dager før idrettslagets årsmøte behandler forslag om oppløsning.

Sammenslutning med andre idrettslag anses ikke som oppløsning av idrettslaget. Vedtak om sammenslutning eller utmelding fra særforbund og/eller NIF treffes i samsvar med bestemmelsene om lovendring, jf. § 24.

Ved utmelding tilfaller idrettslagets eiendeler NIF eller formål godkjent av Idrettsstyret hvis det er ytet offentlig støtte/spillemidler til disse eiendeler. Ved oppløsning eller annet opphør av idrettslaget tilfaller lagets overskytende midler etter avvikling et formål godkjent av idrettskretsen. Underretning om at idrettslaget skal oppløses, skal sendes til idrettskretsen 14 dager før idrettslaget holder sitt ordinære årsmøte for behandling av saken.

 

DORs lover kan også lastes ned  dors-lov-fra-2020.pdf
Nytt fra stevnefronten uke 6/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 11. Feb 2020

Nok en stevnehelg er lagt bak oss, og vi ser med spenning mot en ny.
Norwegian Horse Festival er første store Internationale stevne på norsk jord i år, og flere av klubbens ryttere stiller til start.
Spennende blir det, men før vi beveger oss mot Lillestrøm skal selvfølgelig ukens «nytt fra stevnefronten» omtale hva som hendte på stevnene sist helg.

Geir Gulliksen stilte til start i world cup klassen under CSI5* stevnet i Bordeaux.
Med hesten Gin Chin van het Lindenhof endte Geir med en 9.premie i denne klassen. Dette gir også 8 nye world cup poeng, totalen til Geir før Göteborg er 30 og han er ranket på lisetn som nummer 26.
På samme hest red han også inn til en 9.premie i 1,40m.
(Se world cup oversikten her) Viser også til artikkel på hestesport.no

Landsstevne i sprang ble det arrangert av Skogan Rideklubb, på en meget fin innendørsarena (Arneberg Equestrian Center) i Vestfold.
DOR hadde ikke mange ryttere til start på stevnet, men premier ble det på de fleste av dem.
Hannah Marie Rogne red sin Quelen Des Closets til en 5.premie i 1,20m.
Marte Samnøy Harstad og Hip Hop’s Fiona 4.premie i 1,20m.
Victoria Gulliksen, denne gang på David Guetta endte med en 2.premie i 1,30m og 3.premie i 1,40m.
Johan-Sebastian Gulliksen og Equador tok 2.premie i søndagens 1,40m-klasse.


Som alltid er det gledelig når hestesporten, og ikke minst en DOR-rytter, får omtale i avisene:
VG har en fin artikkel om Johan-Sebastian Gulliksen, som er nytt medlem av GCT-laget (Global Champions Tour) Cannes Stars: Les mer her

Resultatlister: Skogan     Bordeaux


Og sist men ikke minst - om et par dager går startsignalet i første klasse på årets Norwegian Horse Festival
Mer informasjon om stevnet her

Start- og resultatlister

Program

Vi minner også om at mandag 17. februar kl. 19:00 starter en ca 3 timer lang sending fra NHF på Eurosport 1! 

DOR-historie

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 6. Feb 2020


Det jobbes mye med å få kartlagt så mye som mulig av DORs historie (som ikke er omtalt i bøkene).
Fortsatt er det en del som ikke er publisert, men likevel ønsker klubben å få samlet så mye som mulig.
Vi har derfor en liten bønn til de av våre medlemmer som skulle ha noe på lur, i skap eller skuffer (eller på loftet):
Skulle dere ha noe, som kan være for DOR å ha i sitt historiske arkiv, kunne dere være så snille og låne oss det? Alt vil selvfølgelig bli levert tilbake etter scanning.
Intensjonen er å samle så mye som mulig, for vår rikholdige historie mener vi skal være tilgjengelig for alle våre medlemmer.

Har du noe, ta kontakt med Anne Cathrine på mail, med kort beskrivelse av hva du har
(acbugge@gmail.com merk gjerne mailen DOR-historie)


Akkurat nå er vi mest interessert i ting fra 1998 -> men alt tas selvfølgelig imot med stor takk. 

2020| Smittevernplan

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 6. Feb 2020


Drammen og Omegn Rideklubb: Beskrivelse og tiltak vedrørende lovpålagt smittevernsplan/tiltak ved arrangementer.  Vi viser forøvrig til informasjon fra Norges Rytterforbund (link i innlegget).
Smittevernplanen skal ligge tilgjengelig i sekretariatet under alle arrangementer.


Smittevernpunkt
Tiltak
Håndhygiene
Toalett på anlegget med håndvask utenfor stallområdet
Oppstalling
Oppstalling i separat gjestestall
Begrensning av adgang til permanent stall
Det er begrenset adgang til permanente staller
Ferdselsplan for hester
Egen parkering av hestebiler og hengere på anlegget. Trafikk av hester går utenom permanente staller
Hestemøkk
Hestemøkk tømmes i egen kontainer og denne tømmes regelmessig.
Stevnebokser
Stevneboksene blir rengjort etter hvert stevne og desinfiseres jevnlig
Isolasjonsstall/bokser
Isolasjonsstall finnes på området og det er tilgang til vaskespilt utenom de permanente stallene.
Skisse over oppstalling
Skisse over stallene finnes i sekretariatet

Smitteverninformasjon fra NRYF

Nytt fra stevnefronten uke 5/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 3. Feb 2020

Februar måned har meldt sin ankomst, og det har ikke vært mangel på stevner i løpet av helgen som nå ligger bak oss.
DORs ryttere har konkurrert i både sprang og dressur, på hjemme- og bortebane i løpet av helgen.

Flere seire har det også blitt på våre ryttere.
På D-stevne dressur i regi av Jarlsberg og Melsom Rideklubb, red Kady Besseberg sin Engas Matthew til seier i MC:1
Grenland Ryttersportsklubb arrangerte L-stevne i helgen. To seire til DOR-rytter Hedda Hagen Berentsen: med Avanti Undercover W 1.premie i 1,20m og med JJ Casiska 1.premie i 1,30m.

På hjemmebane var det BRyK/Agria vintercup i dressur som ble avholdt.
Noen seire ble det ikke, men i lørdagens LC:2 ponni red Alina Slyngstad-Hansen hesten Enghøj Jáir til en fin 2.plass i klassen.
I klasse LC:2 for hest endte Rill M. Rytter Fjøren og Precious Tamara på 2.plass mens 3.plassen gikk til Malin Wang-Johannessen på Jakarta Odeveld.
Søndag var igjen Kady Besseberg og Engas Matthew klare for en ny MC (MC:3)
en velfortjent 2.plass ble det på de to.

(se også hestesport.no) 

Øvrige DOR-resultater fra L-stevnet Grenland:
 
Hedda Hagen Berentsen
JJ Casiska 4.pr. 1,30m
Avanti Undercover W 8.pr. 1,25m, 8.pr. 1,30m
Lord Van De Groenendijk 3.pr. 1,20m, 9.pr. 1,25m
Julie Bergem
Fightings Girl 6.pr. 1,25m, 3.pr. 1,30m
Hermes 3.pr. 1,35m
Sofie Rieber-Mohn Borgen
Kiss of Time 8.pl. 1,10m
Ingerid Gjelsten
End Good All Good 9.pl. 1,30m
Jackson VD Bisschop 3.pr. 1,30m
Violetta D 8.pl. 1,30m
Celine Eknes Hegna
H Day van Bareelhof Z 2.pr. 1,20m
Martine Ottesen
Hypoliet Van De Koelaar 15.pr. 1,25m
Michelle Perryman
Al Bundy 4.pr. 1,10m
Hannah Marie Rogne
Quelen Des Closets 4.pr. 1,05m
(se også hestesport.no)

I Nederland (elitestevne De Peelbergen)
stilte Morten Djupvik til start med flere hester, og har følgende resultater etter helgens stevne: 

Grosso 21.pr. 1,05m
Disko Bay 6.pr. 1,35m
Celic 3.pr. 1,35m
Hannes VS 10.pr. 1,40m
 

Vi gratulerer alle DOR-ryttere med deres resultater i løpet av stevnehelgen. Flere stevner blir det kommende helger, og vi følger med både fra stevnearenaene rundt om og hjemmefra. Lykke til videre alle sammen.
 

Resultatlister:
Jarlsberg/Melsom   DOR   Grenland   Nederland
Tusen takk for hjelpen (fra årets vintercup i dressur)

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 3. Feb 2020

Fint vær og hyggelig stevne, hva mer kan man ønske seg? BRyK/Agria vintercup dressur er over og
DOR vil med dette rette en stor(!) takk til alle som var med og hjalp til under helgens vintercup-stevne i dressur. Ikke bare var det frivillige fra egen klubb, men også fra Drammen Ryttersportsklubb og Sylling Rideklubb, godt samarbeid over "klubbgrensene".

Stevneleder Rill, har vært så snill å oversende bilder fra vintercup-stevnet.

Sekretariatet. Hanne Tufte Egelandsdal (D.R.A.M) og Nina Bjerkaas (S.Y.L.L)
belønnes med ferske Shellboller Velfortjent etter god hjelp under
stevnet.

Publikum.

Steward på stevnet: Johan Møller alltid positiv.

Konsentrert dommer; Anne Gunn Alexandersen og
skriver Hilde Simensen Hafskjold.

Fra lørdagens LC-klasse. To premierte DOR-ryttere
Rill M. Rytter Fjøren og Malin Wang-Johannessen

Kady Besseberg etter en god runde i MC-klassen søndag
Gratuleres her av leder i DOR Ole Stokke og leder i sportskomiteen
Anders Hafskjold.


Litt mer om stevnet kommer i vår ukentlige oppdatering "nytt fra stevnefronten".
Nytt fra stevnefronten uke 4/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 31. Jan 2020


Det nærmer seg slutten av januar måned, og innendørssesongen er godt i gang så vel her til lands som i utlandet. Helgen som nå ligger bak oss har vært starten på konkurransesesongen for mange av våre ryttere, og de gode resultatene har heller ikke latt vente på seg.

Vi starter ukens oppdatering fra stevnefronten med D-stevnet som gikk på hjemmebane, nemlig vårt andre vintercup-stevne i sprang.
Tre klasseseire ble det til DOR-rytterne:
Hedda Hagen Berentsen og JJ Casiska seiret i 1,30m.
Camilla Haukjem red sin Chicco til 1.plass i 1,20m
Og Philippa Porskrog Heiestad på kategori 3 ponnien Tenkhoeve’s Mario tok med seg en 1.plass hjem i klasse LD.
Øvrige DOR-resultater:
Hedda Hagen Berentsen
Lord Van De Groenendijk 4.pr. 1,20m
Avanti Undercover W 5.pr. 1,20m
Julie Bergem / Fightings Girl 3.pr. 1,20m
Isabelle Corneliussen / Piaff 4.pr. 0,80m
Marte Samnøy Harstad / Hip-Hop’s Fiona 2.pr. 1,30m
Philippa Porskrog Heiestad
Tenkshoeve’s Mario 3.pr. LC kat 3
Tongoo Lady 4.pr. 0,80m
Sofia Nyberg / Libresca 3.pr. 1,10m
Øydis Standeren Pedersen / Cloe 7.plr. LC kat 1
Alexandra Tønnesen / Avanti Diamani W 2.pr. 1m

På D-stevne i dressur, arrangert av Søndre Nordstrand Rideklubb kunne DORs Kady Besseberg, som red sin Engas Matthew, ta med en 2.premie i MC hjem etter endt stevne. 

Første L-stevne i sprang for våre ryttere i år ble arrangert av Arendal og Grimstad Rideklubb.
Martine Eknes Hega og Zoraya tok en 14. pr. i 1,20m mens Tina Wang Simensen og Chameo en 11.premie i 1,20m.

I Danmark under Danish Derby, red Ane Straumsheim sin Townhead ballulah i flere klasser på CSI1*-delen av stevnet. Foruten plasseringer ble de heller ikke: 5.premie i 1,35m og 10.premie i 1,30m. 

Til Amsterdam stilte Johan-Sebastian Gulliksen til start. På hesten Gin Chin van het Lindenhof, ble det en 2.premie i 1,45m-klasse.  

Vi gratulerer dem alle med fin innsats og gleder oss til å følge dem, med flere av våre konkurranseryttere, videre i 2020-sesongen.
 

I skrivende stund, er allerede flere stevner godt i gang rundt om. Det nærmer seg Lillestrøm Horse Festival, og flere av DOR-rytterne har derfor tatt turen til Grenland Ryttersportsklubb, som arrangerer L-stevne i sprang.
På hjemmebane blir det nok en vintercup, og denne helgen er det dressurrytterne som skal i ilden.
LYKKE TIL!
 

Resultatlister:
DOR    Søndre Nordstrand    Arendal    Danmark    Amsterdam
Tusen takk for hjelpen

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 27. Jan 2020


Da var vi vel i havn med årets første sprangstevne på Linnesvollen.
DOR vil med dette rette en stor(!) takk til alle som har stilt opp og hjulpet oss med å arrangere helgens vintercup-stevne i sprang.

Veldig god hjelp fikk vi; både av klubbens egne medlemmer og hjelpsomme 'naboer'.


Takk for all hjelp samt for godt og hyggelig samarbeid.


Visste du at...

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 24. Jan 2020

DORs emblem, som nå henger i "Doffen Kro", prydet (for ikke så mange årene siden..) inngangspartiet på Linnesvollen. Dvs, det hang over en port som stod mellom stallen og (det eldste) ridehuset.
Det er fire årstall i dette emblemet:

𝟏𝟕𝟕𝟑
25 november 1773 ble Det Ridende Grønne Corps stiftet av Gabriel Hofgaard og elleve andre. Det hele startet med å skulle være en æreseskorte under et besøk av prins Carl av Hessen.
(Corpset er utgangspunktet for den senere Drammen Rideklub, som nå bærer navnet; Drammen og Omegn Rideklubb).


𝟏𝟖𝟏𝟓:
Etter adskillelsen fra Danmark, fant medlemmene av Det Ridende Grønne Corps at dette burde omorganiseres. Corpset ble til Drammens Kongelige Borgergarde. Dato for dette er 2. november 1815.


𝟏𝟖𝟖𝟔:
26. oktober trådte 12 av byens (Drammens) yngre borgere sammen for å vedta reglement (bilde) og overføre virksomheten til en sivil rideklubb etter at alle bånd med borgevæpningen var brutt.


𝟏𝟗𝟔𝟓:
Dette året ble Drammen Rideklub/Drammen Ridehus offisielt flyttet til Linnesvolden (nå kalt Linnesvollen), og arbeidene med staller/ridehus startet. En avtale mellom Lier Kommune v/ordfører Jul Hanssen og A/S Drammen Ridehus v/Ragnar Kittelsen ble satt opp 20.september 1965 (avtalen ble riktignok ikke godkjent før 16/6-1966).


Vårt nåværende klubbemblem.