Pressemelding fra Eurosport: Nations Cup finale i Barcelona – Det står om en OL-plass

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 2. Okt 2019


Laget er det samme som representerte Norge i Athen: Victoria Gulliksen, Hege Tidemandsen, Geir Gulliksen, Johan-Sebastian Gulliksen og landslagsleder Mikael Kolind. (Foto: Tore Sannum)

Denne helgen samles verdens 18 beste rytternasjoner i Barcelona til verdensfinalen i FEI Nations Cup i sprangridning. Kvalifiseringer har pågått gjennom hele sesongen.

Flere av de deltagende nasjonene er allerede kvalifisert med et lag til OL i Tokyo.

Den beste nasjonen av sju som ikke er klare for Tokyo får den siste OL-plassen.  En av dem er Norge.

Norge hadde et meget godt lag NC-finalen i Europas andredivisjon i Athen tidligere i år. Det endte med en sensasjonell seier til Norge, finaleplass på verdensbasis i Barcelona, og dermed også opprykk til Europas toppdivisjon neste år. Landslagsleder Mikael Kolind satser på det samme laget nå: Victoria Gulliksen, Johan-Sebastian Gulliksen, Geir Gulliksen og Hege Tidemandsen får ny tillit. Reserve er Stein Endresen.

De 18 nasjonene er kvalifisert og deltar i Barcelona: Belgia, Brasil, Columbia, Egypt, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Irland, Italia, Japan, Mexico, Nederland, Norge, Portugal, Sverige, Sveits og USA. Spania deltar i kraft av å være vertsnasjon.
De sju som nå i Barcelona konkurrerer om den siste plassen til OL for et nasjonslag: Columbia, Egypt, Irland, Italia, 
Norge, Portugal og Spania.

Eurosports hestesportskommentator Heidi Skar forteller:

  • Det er andre gang Norge er kvalifisert, men første gang et norsk lag deltar i denne prestisjetunge finalen. De norske har levert veldig bra i flere store konkurranser denne sesongen. I EM var det mange gode runder, men der nådde laget ikke finalen, og mistet derved også sjansen til en OL-billett. Nå får de en ny sjanse - både til å ri mot de beste i hele verden, og å sikre den siste OL-plassen for nasjonslag.

Det norske laget får hard konkurranse – blant annet fra Europamesterne fra to år tilbake, Irland:

  • Jeg ser på Irland som den sterkeste utfordreren til å snappe OL-plassen. De har et råsterkt lag. Italia kan også bli farlige, og man skal heller ikke kimse av vertsnasjonen Spania. Men vi har et meget bra lag også. Rytterne er på hugget, de er teknisk bedre enn noen gang, og hestene har reist bra. Leverer de to- og firbente optimalt kan de være med å kjempe. Dette blir ulidelig spennende!

Når det gjelder favoritter til å ta finaleseieren er det ganske så åpent:

  • De regjerende Europamesterne Belgia blir sterke. De er også tittelforsvarere. De har samlet sin gulltropp fra EM, og gir neppe bort dette uten kamp. Tyskland, Sverige, Sveits, Frankrike og USA har også toppet sine lag, og må regnes som medaljekandidater. Når det gjelder Norge så håper og tror jeg at de leverer gode runder. En plass blant de åtte finalistene søndag og en OL-billett ville gjøre susen og bety så enormt mye for hestesporten i Norge. Det blir beintøft, men er ikke umulig, sier Heidi Skar, som gleder seg veldig til å kommentere den direktesendte finalen.

Hva skjer når:
ONSDAG i dag : Trening med hestene inne på arenaen i flomlys
TORSDAG: Samtlige kvalifiserte nasjonslag ( 18 inkl. vertsnasjonen Spania) starter første finaleavdeling.
LØRDAG: Challenge Cup final: Lagene nullstilles. For de nasjonslagene som ikke er videre til søndagens avgjørende finale.
SØNDAG: Finale. Lagene nullstilles. For de åtte beste nasjonslagene fra torsdag.

Start og resultatlister: https://www.longinestiming.com/…/longines-fei-jumping-natio…    

Søndagens finale sendes direkte på Eurosport 1 kl. 14.50!

Geir Gulliksen / Gin Chin van het Lindenhof (Foto: Roland Thunholm/Norges Rytterforbund)

Hege Tidemandsen / Carvis (Foto: Roland Thunholm/Norges Rytterforbund)

Johan-Sebastian Gulliksen / Exit of Ice Z (Foto: Roland Thunholm/Norges Rytterforbund)

Victoria Gulliksen / Deville (Foto: Roland Thunholm/Norges Rytterforbund)