Lier Horse Show dressur - et vellykket stevne

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 6. Aug 2018

I helgen som gikk avviklet DOR tre dagers dressurstevne, to dager med D-stevne og en dag L-stevne. Lier Horse Show dressur 2018 har gått over i historien, for første gang arrangert på den nye flotte Gjelsten Arena. 
Bildet over viser vinner av Hannes Sommercup for skolehest. Finalevinner (klasse LB) ble Marthine Ekelund på hesten Come On Hammer, flankert av Hanne Tufte Egelandsdal. (foto: Rill)

Kun en håndfull av DORs egne ryttere stilte til start på stevnet, og uten hjelp fra hyggelige folk utenfra ville det vært bortimot umulig å få arrangert. Stor takk til Drammen Ryttersportsklubbs Hanne Tufte Egelandsdal og Kaja Ramfjord som jobbet full tid alle dager. I tillegg skulle de rekke å ri så vi er de stor takk skyldig. Ellen Roseth (rideskolesjefen) stilte villig opp som «helseminister» og mange flinke rideskoleryttere bidro med speakerjobb, protokollhenting og skrivertjeneste. Vi er heldige som har vår egen «lydtekniker» Eyvind Nistad, som rigget om høyttalere da lyden uteble. Takk skyldig er vi også til Ingunn Lundemo som var IT-ansvarlig, sekretariatsmedarbeider og resultatansvarlig.
STOR TAKK TIL HVER I SÆR!
Flott at så mange har stilt opp og gitt av sin tid for å hjelpe DOR å avvikle stevnet. Fredagens klasser ble innledet av klasse for rideskoleryttere, fortsatte deretter med LC for ponni og hest. Martine Ekelund på Come On Hammer vant innledende runde i rideskoleklassen med hele 69,5%. Stevnelederen (Rill) hadde tørket støv av 26 år gamle Pavlo og stilte til start i LC for hest. Gamlefar var i form og endte som første uplasserte med 64%. Fire rideskoleryttere gikk videre til finalen i Hannes sommercup lørdag morgen. Marthine Ekelund viste at det ikke var tilfeldig at hun vant dagen før, hun og Come On Hammer innkasserte 67, 2 % i LB og det holdt til seier.

D.O.Rs Charlotte Lundemo Stenbro red en flott LB lørdag til 64.1 %. Det holdt til delt 4. plass og plassering. Tyra Sultan fra D.O.R. ble nr. 8 i denne klassen.

 I 2014 ble det satt opp en minneklasse til ære for Hedevig Hauglin, klubbens Grand Old Lady innen dressur. Da Hedevig gikk bort ble det smått med dressur i klubben. I år ble klassen vunnet av Nina Bjerkaas/Precious Tamara, tidligere D.O.R. rytter. Nina rir nå for Sylling, men har hjertet i Drammen og Omegn Rideklubb og hun var også med på å dra stevnet i havn. Med 73,1 % tok hun en klar seier foran Siri Skahjem/Schufrina som kom på 2. plass med 70,8 %.

 Søndag skapte vinden problemer for både høyttalere og rail. Høyttalerne blåste ned seks ganger, det sammen gjorde railen. Heldigvis var ikke dommerne vanskelige og vi fikk kjøre stevnet med liggende rail. Dessverre hadde vi ingen DOR-ryttere til start på L-stevnet. Vi håper å se flere i de høyere klassene til neste år.  

 Tusen takk til sponsorene våre, Ståle Ludvigsen AS og Oléka Eiendom AS som sponset MB og MA, Anders Hafskjold som sponset krydderpremie og Kady Besseberg som sponset gavepremier.
Vi takker også Salmekkern for brodering av seiersdekken!

Resultatlister D-stevnet
Resultatlister L-stevnet


Stevneleder Rill og "onkel" Pavlo på 26 år. Fortsatt en kjekk ung mann. (foto Anne C)


Premieutdeling i Onkel Pavlos Koseklasse. (foto: Rill)

1.Elisabeth Katerina Dahl / Varesca Ramona – Ekeberg Rideklubb
2.Eva Helena Enger Mathiesen / Sir Lacon – Skedsmo Rideklubb
3. Karoline Lorentzen Holm / Figaro Van HT Gonnehof – Askim Rideklubb
Premiene deles ut av klassens dommer: Anne Gunn Aleksandersen


Vinner av Brunos Ponniklasse: 
Annveig Lysdahl Olsnes / Lerud’s Samantha – Seljord Idrettslag
Sammen med klassens dommer: Hanne Tufte Egelandsdal (foto: Rill)


Hanne Tufte Egelandsdal, alltid blid og positiv. (foto: Rill)


DOR-rytter Charlotte Lundemo Stenbro red Sharmour inn til 4.premie
i "Kjerringstallens Tanteklasse" LB. I bakgrunnen stevnets
IT-ansvarlig mm og mor til Charlotte: Ingunn Lundemo (foto: Rill)


Ingen konkurranse uten tilskuere, som ofte er bekjente, trenere og foreldre:
(fra venstre) Marit, Kjersti, Svein Robert. (foto: Rill)


Bernt Otto Hauglin - premieutdeler i "Hedevig Hauglins
Minneklasse". (foto: Rill)


Vinner av årets "Hedevig Hauglins Minneklasse"
Nina Merethe Bjerkås / Precious Tamara - Sylling Rideklubb (foto: Rill)


Vinner av "Bonnys ponniparty" 
Gevelt Rideklubbs Tuva Horgen-Kapstad på 
Solan (foto: Rill)

Så kom regnet: Drammen Ryttersportsklubbs 
Kaja Ramfjord og Canarias. (foto: Rill)