Spring Tour uke 2

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 7. Mai 2017

Fin artikkel fra hestesport.no

Hele artikkelen kan leses her men vi tillater oss å ta med et lite utdrag om DOR rytteren som har gjort comeback.

"Morten Wasmut jublet på sin side over en flott femteplass i den lille sølvfinalen, som ble sikret etter at han tøylet Avanti Undercover W av eget oppdrett inn til femteplass – i tredje comebackrunde i sporten denne helgen, og de første på hele åtte år.

- Dette er bare kjempegøy, bekrefter Morten blidt. – Da jeg krysset mållinjen i forgårs, i går og nå i dag, så tenkte jeg bare «Jeg vil ri mer!», ler han. – Jeg har hatt to drømmer i livet, utdyper han. - Å være på topp i sporten, og å se verden. Etter å ha følt at jeg hadde ofret mye for sporten uten egentlig å komme lenger, så tok jeg en pause, og lot det å se verden være målet i mange år. Men nå er jeg altså tilbake i sporten, og har en ny drøm – å kunne ri på hobbybasis videre, å ha det gøy og virkelig kose meg i denne settingen som jeg bare elsker.

Den tidligere meritterte landslagsrytteren som herjet resultatlistene gjennom hele junior- og ungryttertiden, og som har representert Norge ved flere internasjonale mesterskap, er altså tilbake i sporten, 37 år gammel, men nå med et litt annet ambisjonsnivå enn tidligere.

- Jeg elsker fortsatt å konkurrere og det kick’et det gir, men samtidig ser jeg jo også mine begrensninger, forteller Morten. - Nå rir jeg kun for gøy, og var egentlig litt spent før starten på dette stevnet…… Ville det fortsatt være gøy å ri, eller ville det oppleves som en jobb å være tilbake i stallen? Samtidig visste jeg at det måtte bli nå eller aldri, for nå er den hjemmeavlede hesten min blitt 7 år, og jeg selv også godt voksen, ler han.

Og gøy må altså comebacket virkelig ha vært, for allerede neste uke står igjen Morten Wasmut og Avanti Undercover W igjen på startlistene ved Drammen Spring Tour."


(Tekst: Sille Kasin, bilder privat/Kasin/Paulo Velez)