Vår ukentlige oppdatering fra stevnefronten

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 21. Aug 2019

Vi har kommet til august måned, men stevneaktiviteten har overhodet ikke avtatt.
I løpet av helgen vi nå har lagt bak oss, har våre ryttere deltatt på tre stevner her hjemme i Norge, pluss at vi har hatt to ryttere til start i EM (sprang) ponni.
I denne ukes "nytt fra stevnefronten" blir det også litt om denne helgens stevner. NM dressur på Linnesvollen og EM sprang for våre seniorryttere.
Men før mer om kommende helg nevnes, skal vi selvfølgelig vie vår oppmerksomhet til de som var ute på stevner sist helg.

Vi starter med E-stevnet (Breeders) arrangert av Arendal og Grimstad Rideklubb:

Gratulerer så mye: Merete Thoresen Røed og Bull’s On Air som vant årets Breeders Trophy for 5-åringer.
De tok også en 2.plass sammenlagt i finalen NBT/Breeders Open.
Johan Sebastian Gulliksen vant grand prix klassen søndag med hesten David Guetta, de tok også en 2.premie i 1,45m.
Celine Eknes Hegna og H Day van Bareelhof Z 5.premie i en åpen 1,20m klasse, og rett bak på resultatlisten på en 6.plass kom storesøster Martine Eknes Hegna og Isabelle.
Åge Dagfinn Eide Askeland og Billy Wonga tok 6.premie i 1,25m.
Viser forøvrig til hestesport.no 19/8-1 19/8-2

Vi har hatt to ryttere som representanter for Norge i EM ponni; Madeleine Lien og Nora Fredriksen.
Se også hestesport.no 15/8 17/8 18/8

På D-stevne i dressur, arrangert av Grenland Ryttersportsklubb, red Susanne Hjerpeland Engas Satina til 1.plass i LC:3.

Her hjemme, på Linnesvollen, ble det arrangert nok et sprangstevne: Drammen Open (D-stevne).
Også her gjorde våre ryttere det bra på konkurransebanen.
To førsteplasser i 1,30m-klasser ble det på Hedda Hagen Berentsen og JJ Casiska. Hedda og Lord Van De Groenendijk vant 1,25m og tok en 3.premie i 1,20m.
Camilla Haukjem og Chico ant 1,10m, tok 9.plass i 1,15m og 4.premie i 1,25m.
Susanne Porskrog Heiestad og Ekaberlina vant 1,15m-klasse og tok en 5.premie i 1,10m.
Silje Kaksrud / Carato seiret i 1,05m.
Kristine Roseth og Libresca vant 1m-klassen på lørdag.
Johannes Katteland Kihle startet sine to hester og med Sky’s Khaleesi ble det 5. pr. og 7.plass i 1m-klasser samt en 8.plass i 1,05m. Med It’s My Girl 3.premie i 1,30m.
Kristin Granlund og Clara Alfarvad Z tok 4.premie i 1,20m.
Madison Granlund og CSF Premier Cruz 5.pr. i 1m og 1,50m-klasser.
Ida Fossli Løfsnæs og Engas Casander; 2.premie i 1,20m
og Marte Samnøy Harstad på Hip-Hop’s Fiona 3.premie i 1,20m.
Alt i alt et bra stevne på hjemmebane for våre ryttere.

Resultater:
Arendal  Grenland  Linnesvollen

Denne helgen skjer det mye. På Linnesvollen arrangeres det NM (individuelt) dressur. Vi har ingen startende på dette stevnet, men et NM er alltid spennende. Så har du lyst til å se dressur her hjemme i Norge denne helgen, anbefaler vi å ta turen til Lier.Start- og resultatlister finner du her

Men det som kanskje bringer frem mest spenning i rytternorge, er nok årets EM.Det norske laget består av: Hege Tidemandsen, Pål Flam og de to DOR-rytterne: Johan-Sebastian og Geir Gulliksen. (Vi har en reserve fra DOR også, nemlig Victoria Gulliksen)
Vi har tidligere lagt ut mye informasjon om dette stevnet, og viser til tidligere innlegg.
Mye tv-dekning blir det også, oversikt over sendinger finner du her (noen tider er endret, og innlegget er oppdatert i dag 21/8).