Drammen Og Omegn Rideklubb

Drammen Og Omegn Rideklubb

Bare dager igjen til årets lag-NM dressur

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 15. Sep 2020

Drammen og Omegn Rideklubb stiller lag til NM i dressur, tjueseks år siden forrige gang.  Fra venstre Nina Merete Bjerkaas og Precious Tamara, Sofie Lundqvist, Malin Wang-Johannessen og Majkas Romaine

Drammen og Omegn Rideklubb stiller lag til NM i dressur, ti år siden forrige gang.
Fra venstre Nina Merete Bjerkaas og Precious Tamara, Sofie Lundqvist, Malin Wang-Johannessen og Majkas Romaine

Tekst/foto: Rill M. Rytter Fjøren

Sist Drammen og Omegn Rideklubb stilte lag til Norgesmesterskapet i dressur var i 2010. Selv om Drammensklubben teller nesten 400 personer, er det sprang som gjelder for flesteparten av klubbens medlemmer og her har de ligget på toppen i flere år, både nasjonalt og internasjonalt.

 

Men dressur er forhåpentligvis for oppadgående, for  i år har fem av klubbens ryttere klart å kvalifisere seg til mesterskapet som avholdes på Fredriksborg Hestesportsenter mellom Sarpsborg og Fredrikstad til helgen. Det er ti år siden sist

 

NM laget kan bestå av minimum tre, maksimum fire ryttere og Lierjentene som skal representere hjemmeklubben er Sofie Lundqvist fra Meren og Nina Merete Bjerkaas fra Lierbyen. I tillegg har de med seg Malin Wang-Johannessen fra Snarum.

D.O.R. rytter Mette Hansson fra Vivelstad er også kvalifisert og håper hun kan bli med som etteranmeldt på laget.

 

Dessverre må supporterne utebli. På grunn av smittefaren er stevnet stengt for publikum. Men jentene har trent i flere uker og gleder seg enormt. For tjueseks år siden kom D.O.R. laget hjem med gull. Så høye er ikke jentenes ambisjoner i år.

 

- Men bare det at vi klarer å stille et lag, er stort, sier de. – Det er så gøy å være med og være en del av et NM.

 

Vi gleder oss med dem og ønsker dem lykke til.