Vi er veldig fornøyde med helgens stevneresultater

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 27. Nov 2017

På Linnesvollen ble det arrangert kvalifiseringsstevne for FERD Rideskolecup i helgen.
I klasse RLC1 (dressur) kom Maja Gurrik / Come On Hammer på 2.plass, Therese Balcon / Gacio på 4.plass og Marthine L. Steen Enger / Calahan på 5.plass.
I klasse LC Feil og Stil tok Therese Balcon / Cacio 2.premie mens Annabel Langvatn Solvik / Bertine fikk 5.premie i klassen.
Therese Balcon er dermed kvalifisert til finale i FERD Rideskolecup som avholdes under AEG 2018!
(resultater)

I Kronenberg (Nederland) hadde Ingerid Gjelsten et meget godt stevne med sine hester.
På Joli Coeur fikk hun en 14.premie i 1,30m.
Med Va Bien D Avifauna en 5.premie i 1,20m
og med Violetta D en 14.pr. i 1,35m og en 9.pr i 1,35m

Victoria Gulliksen kan også si seg fornøyd med innsatsen under stevnet i Madrid:
Med Ballenteskin Watch This red hun inn til en 1.premie i 1,35m (jump and drive) samt en 2.premie i ‘six bar’.
Heller ikke de to andre hestene ble foruten premier:
Viego les Hauts 12.premie i 1,55m og Papa Roach 10.premie i 1,45m. (resultater)

På D-stevnet i dressur, arrangert av Vestre Bærum Rideklubb red
Kady Besseberg Engas Matthew
inn til en 2.premie i LA:1 og vant MC:3!

BRYK/Höveler Vintercup Sprang 2.avdeling ble arrangert av Hønefoss og Ringerike Rideklubb.
Herfra har DOR følgende resultater:
Hanna Sofie Martinsson / Kaylin 2.premie i LB (kategori 1)
Hedda Hagen Berentsen / JJ Casiska 4.premie i 1,20m
Veronica Mysterud / Fightings Girl 6.premie i 1,10m

Et så absolutt bra stevne ble det også for Sandra Roarsen Haugen som stilte til start i Trondheim Rideklubbs D-stevne i sprang.
Hele tre førstepremier kunne hun ta med seg hjem!
Bobbys Pride 1.premie 1,15m, 1.premie MB kategori 1
Max Lad 1.premie MB kategori 2

Samt i Drøbak red Hedda Hagen Berentsen inn til følgende plasseringer med sine to hester:
JJ Casiska 3.premie i 1,20m
og Lord Van De Groenendijk 4.premie i 1,20m

Se for øvrig hestesport.no med artikkel om helgens stevner og Buskerud Rytterkrets innlegg på Facebook om helgens kvalifiseringsstevne til FERD Rideskolecup
For sammenlagtresultater i Vintercupen se BRYKs sider på rytter.no

Bra innsats av DORs ryttere under helgens stevner

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 21. Nov 2017

I Grenland ble det i helgen arrangert landsstevne for ponni/hest. To seiere fikk våre ryttere med seg hjem:
Julie Iselin Lundquist og Waldogez AZ red inn til 1.plass i 1,20m mens
Martine Mariero Moe og Sunny’s Heart tok 1.plass i MB kategori 1
på Aisling’s Boy fikk Martine 2.premie i LA (kategori 1).
Hedda Hagen Berentsen og JJ Casiska ble etter det vi kan se plassert i alle klasser de startet:
3.pr. 1,10m, 5.pr. 1,20m, 4.pr. 1,20m og 3.pr. 1,30m
Ylva Aske Jacobsen og Querini tok en 3.premie i 1,30m

Johan Sebastian Gulliksen og Quiet Easy nøyde seg ikke med å bli innendørsmestre sist helg. På stevne i Kronenberg (Nederland) vant de også en 1,40m klasse.
På hesten Quidam’s Cherie red Johan inn til en 7.premie i en 1,45m klasse.

I Belgia, nærmere bestemt Opglabbeek, har Ingrid Gjelsten startet med to hester i helgen.
Heller ikke hun vendte tomhendt hjem: med Joli Coeur red hun inn til en 9. og en 10.premie i 1,25m
og med Va Bien D Avifauna Z en 13.premie i 1,25m.
(resultater

I Stuttgart, Tyskland endte Marit Haarr Skollerud og Jaguar på en 3.plass i «jump and drive» klasse.

Bra jobbet alle sammen. Gratulerer med fine plasseringer i helgens konkurranser.

Helgens stevner

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 14. Nov 2017

Hvor skal man begynne når man er så heldig å ha en klubb med aktører på så mange forskjellige arenaer?

Valget falt denne gangen på det som kan kalles rekrutteringsplanet; nemlig D-stevnet i sprang med 1.avdeling av BRYKs vintercup. Stevnet gikk over to dager og med mange påmeldte.
Bildene viser deltakere i rideskoleklassene som også ble arrangert under stevnet (klikk på bildet for større versjon). Vi takker Cecilie Steen for å ha fotografert og latt oss bruke bildene.

Å kunne legge inn rideskoleklasser på et stevne er udelt positivt. Vårt ønske er å kunne bidra like mye til rekruttering til sporten som å være stevnearrangør. Vi ønsker alle våre "ferske" deltakere lykke til videre.
Samtidig vil vi i DOR rette en STOR TAKK til alle de frivillige som var med på å arrangere dette stevnet!

Så over til våre rytteres resultater
Rideskoleklasser:
Therese Balcon og Anabel L. Solvik red begge med 0 feil i 70cm klassen på lørdag.
Det samme gjorde Marthine L. Steen Enge og Tilde Sveia Gundersen i 80cm klassen på søndag.

Øvrige klasser:
Knut Helge Dalen / Jakarta Odeveld 1.pr. 1,20m, 6.pr. 1,20m

Celine Eknes Hegna / Churchtown Clover 3.pr. 0,80m (LC kat 1)

Hanna Sofie Martinsson
Kaylin 1.pr. 0.90m (LB kat 1), 2.pr. 1m (LA kat 1)

Waldogez AZ 4.pr. 1,20m

(resultater / omtale i Hestesport) Alle resultater vil komme på sidene til Buskerud Rytterkrets

I Arendal gikk et mer prestisjetungt stevne av stabelen i helgen: Innendørs NM yr og senior samt hallmesterskap for unghester.
De som har lest Hestesport m.m. vet vel allerede at her forsynte DOR-rytterne seg godt av premiebordet.
Vi gratulerer
Johan Sebastian Gulliksen
/ Quiet Easy vinner av årets INM for senior
Victoria Gulliksen / Viego Les Hauts bronse i INM senior
og
Erik Preben Strand / Indoletto bronse i INM yr

Johan Sebastian Gulliksen / Equador Z 2.plass sammenlagt Hallmesterskap for 5 årige hester
Victoria Gulliksen / Gablitz P 2.plass sammenlagt Hallmesterskap for 6 årige hester

Øvrige resultater fra Arendal:
Victoria Gulliksen / Firefly H 17.pr. 1,30m
Martine Mariero Moe / Candyman 9.pr. 1,20m
C. Just In Z 8.pr. 1,30m
Farayira VH Trichelhof 10.pr. 1,30m

( resultater / omtale i Hestesport 1, 2, 3, 4 / artikkel DT&BB)

I Opglabbeek Belgia har vi vært representert med to ryttere:
Camilla Storemark / Cerona som tok en 11.pr. i  1,40m
og
Marit Haarr Skollerud / Stalypsa som endte på en 13.pr. i 1,45m
(resultater / artikkel Hestesport)

Geir Gulliksen og Edesa S Banjan red inn tile n 9.pr. 1,55m under Global Champions Tour i Doah Quatar
(resultater / artikkel i Hestesport.no)

Og under Medeterranean Equestrian Tours 3.uke tok Line Karlsen Raaholt og Clooney 7.pr. i 1,45m

Da går vi raskt mot slutten på sesongen her hjemme, men vi har ennå ett stevne igjen før vi kan ta en velfortjent hvilepause.
10. desember skal DOR arrangere det årlige klubbmesterskapet i sprang og dressur - også dette med innlagt skolehestmesterskap.
Informasjon om påmelding etc vil komme både her på hjemmesiden og på DORs Facebook side.
Hold av dagen for etter stevnet er ferdig er det duket for julebord for klubbens medlemmer (se arrangement/info her)

Oppsummering fra helgens stevner.

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 6. Nov 2017

Heller ikke denne helgen har våre ryttere ligget på latsiden.
Stevnesesongen har, som før nevnt, blitt flyttet innendørs her hjemme, mens i mer sørlige strøk rir man fortsatt på utebaner og nyter sol.

Line K. Raaholt har også denne uken ridd på Mediterranean Equestrian Tour i Spania.
På hesten Cupido har hun fått en 10. og en 13. premie i 1,45m klasser.

I Grenland ble det i helgen arrangert landsstevne (INM ponni/children).
Sandra Roarsen Haugen og Max Lad vant klasse LA (kat 2) og med Bobbys Pride red hun inn til en 3.premie i MB (kat 1).
Martine Mariero Moe og Sunny’s Heart har fått en 8.premie i LA+5 (kat 1) Julie Askim Petersen på Carnhill Jess red inn til en 2.premie i MB+5 (kat 2)
og
Embla Aske Jacobsen på Red News kunne ta med seg en 4.premie i MB (kat 1) med seg hjem fra Telemark.

Oppgradering/utbygging av anlegget på Linnesvollen

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 5. Nov 2017

Drammen og Omegn Rideklubb har denne høsten foretatt en betydelig oppgradering og utbygging av lagerkapasitet for hindermateriale og annet utstyr på Linnesvollen.
Bjørn Rune Gjelsten har tatt initiativet til dette og administrert og betalt alle kostnader, til sammen nærmere 1 million kroner, som er en ren gave til DOR.
Det er etablert ett helt nytt lagerskur for hindermateriale ved inngangen til banen, ved siden av det gamle lagerskuret.
Det er i tillegg etablert et nytt og delvis oppgradert lageranlegg langs ridehallen, mellom Sancerre og dommertårn.
Dette lageret har skyvedører som kan åpnes, og kan lett ryddes og gjøres om til «tribune» med tak over på regnværsdager.
I tillegg er inngangsparti, trapper, samt små lagerboder opp til dommertårn og bod for banebygger etablert.

På vegne av DOR vil redaktøren nå benytte anledningen til å rette en stor takk til Bjørn Rune for en fantastisk gave til klubben.
Vi har nå fått en oppgradering av anlegget som vi så sårt trengte. Ikke bare blir vårt hindermateriell bedre ivaretatt ved lagring under tak, men fasaden mot banen har blitt betraktelig mer ryddig og presentabel.