Visste du at...

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 24. Jan 2020

DORs emblem, som nå henger i "Doffen Kro", prydet (for ikke så mange årene siden..) inngangspartiet på Linnesvollen. Dvs, det hang over en port som stod mellom stallen og (det eldste) ridehuset.
Det er fire årstall i dette emblemet:

πŸπŸ•πŸ•πŸ‘
25 november 1773 ble Det Ridende Grønne Corps stiftet av Gabriel Hofgaard og elleve andre. Det hele startet med å skulle være en æreseskorte under et besøk av prins Carl av Hessen.
(Corpset er utgangspunktet for den senere Drammen Rideklub, som nå bærer navnet; Drammen og Omegn Rideklubb).


πŸπŸ–πŸπŸ“:
Etter adskillelsen fra Danmark, fant medlemmene av Det Ridende Grønne Corps at dette burde omorganiseres. Corpset ble til Drammens Kongelige Borgergarde. Dato for dette er 2. november 1815.


πŸπŸ–πŸ–πŸ”:
26. oktober trådte 12 av byens (Drammens) yngre borgere sammen for å vedta reglement (bilde) og overføre virksomheten til en sivil rideklubb etter at alle bånd med borgevæpningen var brutt.


πŸπŸ—πŸ”πŸ“:
Dette året ble Drammen Rideklub/Drammen Ridehus offisielt flyttet til Linnesvolden (nå kalt Linnesvollen), og arbeidene med staller/ridehus startet. En avtale mellom Lier Kommune v/ordfører Jul Hanssen og A/S Drammen Ridehus v/Ragnar Kittelsen ble satt opp 20.september 1965 (avtalen ble riktignok ikke godkjent før 16/6-1966).


Vårt nåværende klubbemblem.