Drammen Og Omegn Rideklubb

Drammen Og Omegn Rideklubb

Nå når vi nærmer oss årets slutt og en rolig julehøytid vil vi få komme med en julehilsen fra styret i DOR.

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 21. Des 2015

Vi som er en av Norges største rideklubber og en av stifterne av Norges Rytterforbund for 100 år siden, har fortsatt store fremtidige mål. Vårt overordnede mål er at vi er og vil videreutvikle klubben som en bærekraftig rideklubb. Med det mener vi at vi skal være en god arena for sportslig utvikling, å kunne tilby gode breddeaktiviteter, være en sosial møteplass for barn og unge, og gjennomføre sportslige aktiviteter på et høyt nivå både på bredde og toppnivå.

Det er vel ingen av NRYF sine klubber som kan vise til en bredde i sin aktivitet slik som DOR. I sprang har vi hatt deltakere helt fra klubbstevner og opp til verdenscupfinalen i sprang i Las Vegas. Vi har også hatt flere dressurstevner i år enn vi har hatt på mange år, en stor takk til dressurgjengen for det. Slik det ser ut nå vil vi neste år også ha et svært godt Mounted Games lag.

Stevneaktiviteten på våre fire utendørsbaner og to ridehus med til sammen 15000m2 med Walber ridebunn har vært høy i hele år. Vi er veldig stolte av å kunne tilby et så fint anlegg. Vi vet også at rytterne setter stor pris på anlegget vårt fordi vi alltid har mange startene på alle stevner. Tilbakemeldingene vi får i stevnerapportene fra dommere, stewarder, og rytterrepresentanter er også alltid positive. Dette viser at vi har en flott men dessverre til tider en liten dugnadsgjeng som har stå på viljen som trengs. Det at vi har etter vår mening Norges beste ridesenter skal ikke bremse vår iver i å utvikle anlegget videre slik at vi gir våre medlemmer enda bedre muligheter for sportslig utvikling.

Vi ønsker og håper på at vi er en klubb som legger til rette for vennskap og er en sosial møteplass mellom ryttere, foreldre, og andre hesteinteresserte. Dette er vel en av de største utfordringene i en så individuell idrett som ridning er. Vi er også på mange forskjellige staller over et stort område med litt forskjellige kulturer. Dette gjør at vi samles litt for sjelden og vi mangler litt på lagfølelsen. Dette er nok det området vi må bruke mye ressurser på i 2016. Etter min mening er det her grunnlaget for suksess som rytter så vel som stevnearrangør dannes. Det første tiltaket her er nyårsfesten som avholdes 16 januar. Se egen innbydelse på hjemmesiden.

DOR har søkt om å bli en av NRYF sine veiviserklubber. Dette vil hjelpe oss i og videreutvikle alt det gode arbeidet vi som klubb gjør, å bli et forbilde for andre mindre klubber som ikke har så stor erfaring som vi har. Veiviserprosjektet vil både utfordre oss og gi oss nye muligheter til å bli en enda bedre klubb for alle.

Vi har i 2015 fått to særdeles store gaver som vi er svært takknemlig for. Vi fikk 400.000.- av Sparebankstiftelsen til innkjøp av ny resultattavle. Vi importerte da en LED storskjerm på 24m2 som veier 1900 kilo. Denne var på plass til Spring Tour men gav oss en utfordring i forhold til programvare i forhold til Horsepro. Uansett tavlen er på plass som den eneste på et ridesenter i Norge og vi fortsetter med å utvikle programvaren til vi blir helt fornøyd.

Under klubbmesterskapet før jul fikk vi en flott og uventet gave av Bjørn Rune Gjelsten. Han overrakte oss 100.000.- Han var så imponert over dugnadsarbeidet og anlegget vi har bygget opp som vi alle er en del av. Han ga ingen føringer for bruken av pengene men styret har bestemt at de skal brukes til klubbutviklingsarbeid. En stor takk til han.

Som den breddeklubben vi er, med ryttere på alle nivåer håper vi at rytterne på elitenivå kan være gode forbilder for ryttere på lavere nivå. Husk ingen topp uten bredde. Et lite klapp på skuldra eller et godt råd fra et forbilde betyr enormt for en ponnirytter.

Et annet stort mål som vi som breddeklubb må ha er utdannelse og kompetanseheving av eget teknisk personell. Er det noen som ønsker å utdanne seg som banebygger, steward, eller dommer bare ta kontakt med oss så skal vi få til det. Vi trenger også speakere, tidtakere, og skrivere. Det å være en del av det tekniske personellet på stevner er kjempegøy og du blir en del av et positivt miljø.

Med dette ønsker styret alle medlemmer en riktig god jul og et godt nytt år med nye muligheter.

For styret i DOR

Terje Kaksrud
Leder0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline