Nytt fra stevnefronten uke 28/2020

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 15. Jul 2020

Ukens «nytt fra stevnefronten» er udelt hyggelig å skrive. I løpet av helgen som nå ligger bak oss, har DORs ryttere prestert meget bra både i sprang og dressur. Hovedfokus er, naturlig nok, på lag-NM og våre flotte representanter for klubben. Ei heller glemmes dressurrytterne på hjemmebane i helgen.

Så, som alltid starter vi med omtale av de seirende ekvipasjer/lag:

Til stor glede for klubben ble vinner av årets årets NM for klubblag ble DORs førstelag bestående av:
Victoria Gulliksen/Ibiza, Julie Bergem/Hermês, Johan-Sebastian Gulliksen/Equador Z og Geir Gulliksen/Caretina.
Lagleder for vinnerlaget var Eyvind Sverre Nistad.
Begge lag er kvalifisert til finalen søndag. Lagene nullstilles før finalen.
Det var, som tidligere nevnt, meget små marginer som skilte gull og sølvmedaljene i årets lag-NM.
I første omgang var laget feilfrie, i andre omgang ble det 8 feil og Sarpsborg hadde kun 3 feil. Dermed var det ankermann på laget Geir Gulliksen som skulle avgjøre det hele, og levere det gjorde han virkelig! Snakker om spenning! Da kan vi bare glede oss til lag-NM på Linnesvollen i 2021! (Viser til innlegg 12/7)

På stevnet i Sandnes ble det også DOR-seire i individuelle klasser:
Torsdag ble det 1.premie i 1,10m på Eyvind Sverre Nistad og Gipsy Girl De Tiji.
Samme dag red Victoria Gulliksen hesten Best Boy til seier i 1,35m-klassen.
På stevnets siste dag red Julie Bergem Fightings Girl til seier i 1,30m-klassen.

Også på hjemmebane ble det klassevinnere fra DOR.
I fredagens LA:2 var det Hlide Simensen Hafskjold på hesten Sequia som gikk av med seieren.
I klubbklasse LC:3 gikk førsteplassen til Annabell Langvatn Solvik og Dokka.
I MB:2 – Hedevig Hauglins Minneklasse, som ble arrangert lørdag ble det en gledelig seier til DOR ekvipasjen Nina Bjerkås og Precious Tamara.
Nina og Tamara vant denne klassen også i 2018. Ifølge statuttene for klassen ville den som vant vandrepremien (som for øvrig er en vakker hestestatuett) to ganger, få denne til odel og eie. Ekstra hyggelig er det selvfølgelig at den da gikk til en DOR-rytter.

Øvrige DOR-resultater fra stevnehelgen:
NM-lag 1 avdeling (klassepremiering):
6.premie til DORs lag 2, bestående av:
Celine Eknes Hegna/H Day van Bareelhof, Sofie Rieber-Mohn Borgen/Chupa Chup, Jenny Krogsæter/Asaka og Martine Eknes Hegna/Zoraya.
Dette laget kvalifiserte seg også til finalen i årets lag-NM, dette i seg selv er fantastisk bra syns vi. Lag 2 endte også med en 7.premie i årets finale i lag-NM.
NM-lag 2.avdeling (klassepremiering):
DORs førstelag (Victoria Gulliksen/Ibiza, Julie Bergem/Hermês, Johan-Sebastian Gulliksen/Equador Z og Geir Gulliksen/Caretina)

Mange premier ble det også på våre ryttere i de individuelle klasser på stevnet arrangert av Sandnes og Jæren Rideklubb:
Åge Dagfinn Eide Askeland/Pilote Des Trous Noris 2.premie 1,20m torsdag
På onsdag red Jule Bergem sin hest Hermès til 10.premie i 1,30m og lørdag ble det en 4.premie i 1,30m på Julie, denne gangen på Fightings Girl.
Sofie Rieber-Mohn Borgen og Briliantbridge B tok 2.premie i 1,20m fredag. Med Kiss of Time red Sofie til en 6.premie i 1,20m torsdag og 15.premie i fredagens 1,20m-klasse.
Geir Gulliksen og Gin Chin Van het Lindenhof tok 5.premiein i fredagens 1,40m og 9.premie i 1,45m-klassen lørdag.
Johan-Sebastian Gulliksen og Chaloubet 2.premie i lørdagens 1,45m-klasse.
Victoria Gulliksen og Best Boy 3.premie i 1,45m lørdag. På hesten Cornadina tok Victoria 3.premie i 1,40m torsdag og 7.premie i 1,40m på fredag.
Jenny Krogsæter og Wilano F. Damgaard 12.premie i 1,10m torsdag.
Julie Askim Petersen red hesten Gerlina til 3.premie fredag og 10.premie lørdag begge i 1,30m-klasser.
 På ponnien Sparkling Mr Boombastic ble det 4.premie i torsdagens MB.

Lier Horse Show:
2.premie i LC:3 klubbklasse gikk til Julie Kristiansen på Hardhaus.

Drammen og Omegn Rideklubb kan nok en gang gratulere våre fantastiske ryttere og takke dem alle for innsatsen!
Vi ønsker dere alle sammen LYKKE TIL i videre konkurranser i år, og lover at vi skal følge med dere.