En fantastisk stevnehelg for Norge og for DOR!

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 24. Feb 2020

Hvor skal man begynne etter en slik helg?
Hovedfokus i dag, i ukens stevneoppdatering, kan jo ikke bli annet enn Geir Gulliksens historiske seier i  Göteborg søndag!
For første gang har en nordmann vunnet en world cup klasse, og vi i DOR gleder oss med Geir og teamet.
(Foto: NRyF/Rebecca Ballestad-Mender)

VDL Groep Quatro med Geir Gulliksen på ryggen ble helgens høydepunkt, uten tvil. Som en av fem feilfrie (i world cup klassen), red han inn på banen som nummer to i omhoppingen: Og feilfritt ble det også her, om lag ett sekund raskere enn den sveitsiske rytteren (som tok andreplassen) kunne Geir feire Norges første seier WC-klasse noen gang.
20 poeng gav dette og han ligger nå på en 10.plass (med totalt 50 w/c-poeng) i den vesteuropeiske ligaen. Dette betyr også at han er kvalifisert til finaleplass i Las Vegas senere i år!
"Vi bøyer oss i hatten" Geir Dette fortjente du!

I Göteborg ble det ikke bare en Gulliksen på seierspallen, men to.
I finalen for 7-års gamle hester, vant nemlig Victoria Gulliksen (fin bursdagsgave det Victoria, gratulerer med både seier og fødselsdag i går) på hesten Ibiza!
Første kvalifiseringsklasse vant disse to også, i andre kval.klasse ble det en andrepremie.

Øvrige plasseringer på stevnet i Göteborg :
Vi skal heller ikke glemme Ingrid Gjelsten som debuterte i CSI5* klasse med Violetta D. Meget god runde, feilfri på hinder og kun to tidsfeil. Dette lover bra for fremtiden.
På Jackson v. Bisschop tok Ingrid en 7.premie i 1,45m.
Victoria Gulliksen red Eracantos til en 5. og 11. premie i 1,45m-klasser.
På David Guetta tok hun nok en 11.premie i 1,45m.
Geir Gulliksen og Arakorn; 3., 7. og 10. premie i 1,45m-klasser.

I Nederland (De Peelbergen) har Erik Preben Strand og hans Indoletto også plassert seg bra på et internasjonalt stevne; 9.premie i 1,40m.

I Spania (Valencia) red Marit Haarr Skollerud hesten Moncherie-K Van’T Kattenheye til en 7.plass i 1,35m-klassen torsdag.

Vi har også hatt ryttere til start på et distriktsstevne sprang i regi av Grenland Ryttersportsklubb.
Her red Hannah Marie Rogne hesten Casper (IX) og sammen tok de en 3.premie i 1m.
Sanne Sørlie og Dairago N 6.premie i 1,25m søndag
og Knut Helge Dalen på sin Jakarta Odeveld tok 10.premie i søndagens 1,25m.

Fantastisk innsats alle sammen! Vi i klubben er alltid glade for å se gode resultater og fremgang hos våre ryttere.Spennende blir det å følge dere alle sammen videre i 2020-sesongen!

Og for alle som ikke har fått sett sendinger fra Göteborg: I morgen tirsdag 25. februar sender Eurosport 1 kl. 17:30!

Vi anbefaler også å ta en titt på artikler fra helgens stevner:
Hestesport.no: 20. februar  21. februar (1)  21.februar (2)   22.februar   23.februar

Göteborg Horse Show (arrangementets hjemmeside)