Det første ridehuset i  Drammen lå i Albumgårdens have, som lå like ved Drammens Torv. Dette ridehuset tilhørte den gang; Den Ridende Borggarde, Dette gikk dessverre tapt i bybrannen i 1866, sammen med gardens protokoller og øvrige papirer.
 Et nytt ridehus ble oppført i parken i Drammen i 1869. Prisen på ridehuset var da 4637 specidaler, 4 mark og 4 skilling (dvs. ca. 18.500 kroner, som var et anselig beløp i disse tider).

Ridehuset i parken i Drammen ble oppført i 1869. Det ble revet i 1961 til fordel for bygging av Park Hotell. (Noen år senere, i 1965, fikk Drammen og Omegn Rideklubb tilholdssted på Linnesvollen i Lier).

Se mer om ridehuset i boken Drammensryttere gjennom 225 år (skrevet av Per Otto Borgen): Side 48/49/50

(Bilder fra digitalarkivet.no / DT&BB)

Stevnenytt 33/2021

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 27. Nov 2021

I løpet av forrige helg, har det blitt arrangert nok et vintercupstevne i sprang, denne gang i regi av Hønefoss og Ringerike Rideklubb.
Vinner av vintercupklasse 90 cm feil/stil ble Tina Wang Simensen og 4 år gamle Spirit of Casall.

Det har vært arrangert flere stevner både i inn- og utland med DOR-ryttere til start, og det har blitt en god del bra plasseringer for våre ryttere.
Hønefoss:
Hedda Hagen Berentsen / JJ Casiska 3.pr. 1,30m
Maria Hermine Berentsen / Kilminchy Chantelle 6.pr feil/stil LC (kat 1)
Madison Granlund / Vettel Z 9.pr. 1,20m
Vilde Høydahl / Lack of Paint ML 4.pr. 1m
Amalie Margrethe Rieber-Mohn / Whiskey 2.pr. LA (kat 3)
Twiggy Josefine Aas Sander / SR Auburn Dun Boy 3.pr. LB (kat 2)
Tina Wang Simensen / Spirit of Norway 3.pr. 90cm feil/stil
Eline Werner Stenberg / Lakeview Will He Be 2.pr. LC feil/stil ( kat 1)
Eracantos 9.pr. 1,35m, 6.pr. 1,40m

Her hjemme kan vi bare glede oss over både god deltakelse og gode plasseringer for våre ryttere.
2021 sesongen går sakte men sikkert mot slutten, men det er flere konkurranser i kommende uker, hvor vi også har ryttere til start. Og en ting er sikkert; følge med dere det skal vi.
Lykke til videre alle sammen.

Resultater:
Hønefoss  Sentower Park  Lier  Praha  Peelbergen

Se hestesport.no 21.november

DORs grønt kort kontakt

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 26. Nov 2021

D.O.R. har den glede av å presentere vår grønt kort kontakt: Tonje Nielsen.
Tonje kan kontaktes på mail tonje.nielsen@gmail.com eller på telefon 913 50 511

Stevnenytt 32/2021

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 20. Nov 2021

Novembers stevner er overhodet ikke over, og vi har lagt bak oss – samt startet en ny stevnehelg med mange av DORs ryttere i aksjon; både i inn- og utland.
 Helgen 12-14 november bød på både sprang- og dressurresultater som vi kan se tilbake på som meget gode. Det er trivelig å følge med på hva som skjer på stevnearenaene rundt om, for flinke og målrettede ryttere det har vi!

Grenland Ryttersportsklubb arrangerte E-stevne i sprang helgen som var.
Sanne Sørlie og Evita endte på en 4.plass sammenlagt i årets INM for young rider. I tillegg tok de en 8.pr. i 1,30m.
Vintercup dressur (Hønefoss)
Julie Kjernaas Kristiansen / Vognmandgårdens Asterix 2.pr. LA:1 (vintercup ponni)

Resultater: Grenland  Hønefoss  Spania Nederland

Bra jobbet alle sammen. Vi ønsker lykke til videre i resten av 2021-sesongen og følge med dere, det skal vi!

Stevnenytt 31/2021

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 12. Nov 2021

Stevnesesongen er på ingen måte slutt, selv om vi med raske skritt, nærmer oss midten av november måned.
I løpet av helgen som nå ligger bak oss har vi fortsatt ryttere til start på stevner; både i inn- og utland.

Årets første BRyK vintercup-stevne i sprang, ble sist helg avholdt på Linnesvollen.
Vinner av vintercup-klasse 90cm (feil/stil) ble Charlotte Lundemo Stenbro på Sharmour.
På stevnet til Jarlsberg og Melsom Rideklubb ble det seier i 1.avdeling INM junior for Julie Askim Petersen og Gerlina S.
Torsdagens 1,40m ble vunnet av Johan-Sebastian Gulliksen og It’s me des Saules.

Øvrige resultater
Linnesvollen
Emma Tallulah Behn / Lyncott Fancy Pants 10.pr. LB (kat 1), 6.pr. LA (kat 1)
Bertine Hagen Berentsen / SR Hr.Olsen 3.pr. LC (kat 3)
Morten Wasmuth / Avanti Diamani W 12.pr. 1,20m
Spania uke 2 av Autumn Met 2021 (Mediterranean Equestrian Tour)
Line Karlsen Raaholt / Clooney II 3.pr. 1,20m samt en 3. og 9.pr i 1,40m-klasser
Niara 12.pr. 1,30m
Nelson Van ‘T Roosakker 12.pr. 1,40m

Bra jobbet alle sammen! Det har vært, og er fortsatt en glede å følge med på DORs rytteres prestasjoner.

Resultater:
Spania  Linnesvollen   Jarlsberg/Melsom

Noen av denne helgens stevner er allerede i gang. Vi har blant annet startende både i INM unge ryttere (Grenland)og på BRyK vintercup dressur som går på Hønefoss. Det er heller ikke foruten DOR-ryttere som representerer Norge i utlandet; både i Spania og Nederland denne helgen.
 Vi ønsker lykke til i helgens konkurranser!

Takk for hjelpen

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 8. Nov 2021

Drammen og Omegn Rideklubb vil med dette rette en STOR TAKK til alle som var med å hjelpe til på helgens vintercup sprang.
Vi setter meget stor pris på alle våre frivillige, som stiller opp på våre stevner.
Bra jobbet alle sammen!

Stevnenytt 30/2021

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 5. Nov 2021

Tre stevner har vi å meddele resultater fra, når nå oktober har gått over i november måned. Siste helg i oktober var det litt roligere på stevnene her hjemme, for våre ryttere: Men vi har hatt ryttere til start på sprangbanene i  Arendal, Frankrike og Spania.
Helgen vi nå så vidt har startet på, inneholder også flere stevner hvor våre ryttere er påmeldt. Mer om dette i slutten av innlegget.

Vi starter med E-stevnet i Arendal
Ina Wilsbeck Zimowski / Van Schijndel’s G-Orchidee 4.pr. 1,20m og 1,25m-klasser.
På dette stevnet ble det også arrangert HM for unghest. DORs ryttere hadde mange fine runder, men nådde dessverre ikke helt opp i årets hallmesterskap.

I Lyon (Frankrike) red Ingrid Gjelsten Jovinal til en 16.pr. i 1,45m og Alibi de la Roque til en 8.pr. i 1,40m.

På den spanske konkurransebanen hadde vi to ryttere til start helgen som var:
Line Karlsen Raaholt og Clooney II 7. og 17.pr. i 1,30m-klasser.
Nemo Vd Berghoeve 11.pr. 1,40m
Esprit d’Intro Z 16.pr. 1,45m
Niara 11.pr. 1,30m

Nok en gang får vi gratulere med fin innsats. Det er skarp konkurranse både på nasjonale og internasjonale stevner, så vi er mer enn fornøyd med resultatene DORs ryttere leverer. Vi ønsker alle lykke til videre .

Se hestesport.no 30.oktober

Resultater
Arendal   Frankrike   Spania

Helgen vi nå så vidt har startet på, er det fortsatt stevner hvor vi finner DOR-ryttere på startlistene, både i inn- og utland.
Litt ekstra spennende er det at vi har tre ryttere til start i årets INM for juniorer (sprang) som arrangeres av Jarlsberg og Melsom Rideklubb: Myrte Beenen, Julie Askim Petersen og Hannah Marie Rogne.
Stevnet kan følges live på ClipMyHorse (her)
På hjemmebane (Linnesvollen) arrangerer DOR årets første BRYK vintercup i sprang. Her er det mange fra DOR på startlistene, både i ponni- og hesteklasser.
ClipMyHorse - her kan du se stevnet live
Uke 2 i Spania er også i gang, ClipMyHorse sender live herfra også (link)
Dressur-stevner er heller ikke foruten DOR-ryttere på startlisten. Sørlandsparken Rideklubb arrangerer stevne i helgen og her stiller Mette Hansson til start med to hester; b.l.a. 4-år gamle VIvelstads Reflection.