Nok en stevnehelg er lagt bak oss

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 29. Aug 2019

Store utfordringer har det vært for flere av våre ryttere i løpet av sist helg.

Under årets europamesterskap i Rotterdam ble det lagt merke til, både av tidsskrifter og kommentatorer fra utlandet, at Norge har «up and coming» ryttere. Litt ekstra hyggelig er det jo å lese innlegg som det World of Showjumping hadde på Instagram for rytteren de beskrev som «young and talented» var ingen andre enn Johan-Sebastian.

(Foto: World of Showjumping)

I løpet av stevnets åpne klasser fikk vi gode plasseringer:
Johan-Sebastian Gulliksen / Chaloubet 2.pr. 1,45m, 10.pr. 1,50m

Geir Gulliksen / Edesa S Banjan 4.pr. 1,45m, 2.pr. 1,50m

Victoria Gulliksen / Deville 6. og 12.pr. i 1,45m klasser

Se også hestesport.no: 21. august  21. august 21. august  22.august  23. august  24. august  25. august

Norge fikk også en europamester: Hele to gullmedaljer kunne Jens Lasse Dokkan som red hesten Alladin i paradressur, ta med seg hjem. Gratulerer nok en gang. Les mer om dem på hestesport.no

Men det er ikke bare i utlandet på de største stevnene vi har hatt ryttere i aksjon på konkurransebanene.
Gladeste mann i Sandnes må vel være Eyvind Sverre Nistad som siret i Felleskjøpet Cup klassen (1,20m) med sin Gipsy Girl De Tiji. Stor sjokolade fikk de med seg hjem i tillegg til en 4.premie i en tidligere 1,20m klasse sist helg.

(Foto: Geir Sande)
3.premie i 1,30m ble det på Ingrid Gjelsten og Joli Coeur.
Les mer på hestesport.no

Også i mer hjemlige trakter har vi hatt en DOR-rytter til start: Marte Samnøy Harstad og Hip-Hop's Fiona tok 2.premie i 1,20m på D-stevne arrangert av Søndre Nordstrand Rideklubb.

Vi takker alle for meget god innsats på helgens stevner.

Nå går det fort mot høst og her til lands betyr det starten på innendørssesongen. Høstferie blir det neppe for flere utfordringer venter våre ryttere.
Neste store stevne her til lands er Kingsland Oslo Horse Show, som i år har to(!) helger.Her får nok se flere DOR-ryttere på startlistene.
Men før dette, skal det bla. arrangeres kretsmesterskap i sprang og dressur.
Siste oppfordring til å melde interesse for lag - ta kontakt med sportskomiteen før helgen. Kontaktinformasjon for sprang her og dressur her.

Resultatlister:
Rotterdam  Sandnes og Jæren   Søndre Nordstrand

Vår ukentlige oppdatering fra stevnefronten

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 21. Aug 2019

Vi har kommet til august måned, men stevneaktiviteten har overhodet ikke avtatt.
I løpet av helgen vi nå har lagt bak oss, har våre ryttere deltatt på tre stevner her hjemme i Norge, pluss at vi har hatt to ryttere til start i EM (sprang) ponni.
I denne ukes "nytt fra stevnefronten" blir det også litt om denne helgens stevner. NM dressur på Linnesvollen og EM sprang for våre seniorryttere.
Men før mer om kommende helg nevnes, skal vi selvfølgelig vie vår oppmerksomhet til de som var ute på stevner sist helg.

Vi starter med E-stevnet (Breeders) arrangert av Arendal og Grimstad Rideklubb:

Gratulerer så mye: Merete Thoresen Røed og Bull’s On Air som vant årets Breeders Trophy for 5-åringer.
De tok også en 2.plass sammenlagt i finalen NBT/Breeders Open.
Johan Sebastian Gulliksen vant grand prix klassen søndag med hesten David Guetta, de tok også en 2.premie i 1,45m.
Celine Eknes Hegna og H Day van Bareelhof Z 5.premie i en åpen 1,20m klasse, og rett bak på resultatlisten på en 6.plass kom storesøster Martine Eknes Hegna og Isabelle.
Åge Dagfinn Eide Askeland og Billy Wonga tok 6.premie i 1,25m.
Viser forøvrig til hestesport.no 19/8-1 19/8-2

Vi har hatt to ryttere som representanter for Norge i EM ponni; Madeleine Lien og Nora Fredriksen.
Se også hestesport.no 15/8 17/8 18/8

På D-stevne i dressur, arrangert av Grenland Ryttersportsklubb, red Susanne Hjerpeland Engas Satina til 1.plass i LC:3.

Her hjemme, på Linnesvollen, ble det arrangert nok et sprangstevne: Drammen Open (D-stevne).
Også her gjorde våre ryttere det bra på konkurransebanen.
To førsteplasser i 1,30m-klasser ble det på Hedda Hagen Berentsen og JJ Casiska. Hedda og Lord Van De Groenendijk vant 1,25m og tok en 3.premie i 1,20m.
Camilla Haukjem og Chico ant 1,10m, tok 9.plass i 1,15m og 4.premie i 1,25m.
Susanne Porskrog Heiestad og Ekaberlina vant 1,15m-klasse og tok en 5.premie i 1,10m.
Silje Kaksrud / Carato seiret i 1,05m.
Kristine Roseth og Libresca vant 1m-klassen på lørdag.
Johannes Katteland Kihle startet sine to hester og med Sky’s Khaleesi ble det 5. pr. og 7.plass i 1m-klasser samt en 8.plass i 1,05m. Med It’s My Girl 3.premie i 1,30m.
Kristin Granlund og Clara Alfarvad Z tok 4.premie i 1,20m.
Madison Granlund og CSF Premier Cruz 5.pr. i 1m og 1,50m-klasser.
Ida Fossli Løfsnæs og Engas Casander; 2.premie i 1,20m
og Marte Samnøy Harstad på Hip-Hop’s Fiona 3.premie i 1,20m.
Alt i alt et bra stevne på hjemmebane for våre ryttere.

Resultater:
Arendal  Grenland  Linnesvollen

Denne helgen skjer det mye. På Linnesvollen arrangeres det NM (individuelt) dressur. Vi har ingen startende på dette stevnet, men et NM er alltid spennende. Så har du lyst til å se dressur her hjemme i Norge denne helgen, anbefaler vi å ta turen til Lier.Start- og resultatlister finner du her

Men det som kanskje bringer frem mest spenning i rytternorge, er nok årets EM.Det norske laget består av: Hege Tidemandsen, Pål Flam og de to DOR-rytterne: Johan-Sebastian og Geir Gulliksen. (Vi har en reserve fra DOR også, nemlig Victoria Gulliksen)
Vi har tidligere lagt ut mye informasjon om dette stevnet, og viser til tidligere innlegg.
Mye tv-dekning blir det også, oversikt over sendinger finner du her (noen tider er endret, og innlegget er oppdatert i dag 21/8).
Så, nok en gang Team Norway:

Spennende finalerunder i årets norgesmesterskap

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 5. Aug 2019

Vi har nettopp avsluttet en spennende stevnehelg.
Å arrangere et mesterskap er krevende, men også veldig hyggelig.
Ekstra gøy er det jo å kunne kåre opptil flere norgesmestre på hjemmebane.

Lørdag gikk finalen i årets NM for seniorryttere. Det startet bra for DOR, for øverst på pallen etter en spennende finalerunde stod Geir Gulliksen, som red VDS Groep Quatro, og tok dermed sin 10. kongepokal.
Vi hadde en rytter til på pallen i denne klassen, nemlig Johan-Sebastian Gulliksen, han red hesten Chaloubet og tok bronsemedalje i årets mesterskap.
Vi gratulerer også Stein Endresen fra Larvik og Sandefjord med sølvmedaljen.
På 5.plass i dette mesterskapet endte Victoria Gulliksen og Deville.

Søndagens finaler ble ikke mindre spennende.
I NM for ponni kategori 2, red Julie Askim Petersen ponnien Carnhill Jess og de tok sølvmedalje i sitt mesterskap.
Vi gratulerer vinner av NM ponni kategori 2: Carmen Andrea Viskjer-Rød (Grenland) og bronsemedaljør Fanny Carine Bærø (Sylling).

Finale NM ponni kategori 1.
Vi gratulerer sølvmedaljevinner Isabelle Erevik Olsen (Follo) og Rikke Helèn Johannessen (Borge) med bronse.

Siste NM finale søndag var juniorklassen.
De greide å holde på spenningen disse rytterne også, men den som trakk det lengste strået og kunne kåres til norgesmester junior var DORs Ingrid Gjelsten som red hesten Jackson VD Bisschop.
Vi gratulerer Ada Alette Braaten Johnsen (Drøbak) med sølvmedalje og Stine Sæter Stange (Trøndelag) med bronse.

Og etter å ha trukket pusten etter meget spennende finaler, gjør vi opp status og kan meddele at DOR har 3 norgesmestre, en sølvmedalje og en bronsemedalje.
Vi takker våre ryttere for meget god innsats og nok en gang gratulerer vi!

Men, det var ikke bare NM-klasser på stevnet. Det ble også arrangert Speed Championship og unghestklasser, våre ryttere har følgende premier i disse klassene:

Speed Championship 1,25m
Hedda Hagen Berentsen / JJ Casiska: 3.premie i runde 1, 1.premie i runde 2 og 6.premie i finalen.
Med Avanti Undercover tok Hedda 4.premie i 1. runde.

Speed Championship 1,35m
Ingrid Gjelsten / Jovinal 2.premie i 1. runde
Geir Gulliksen / Edesa S Banjan 4.premie i runde 2, 6.premie i finalen
Johan-Sebastian Gulliksen / Equador 4.premie i 1.runde, 9.premie i 2. runde og 3.premie i finalen. Med Joli Coeur 7.premie i 1. runde.