Drammen Og Omegn Rideklubb

Drammen Og Omegn Rideklubb

Tusen takk for hjelpen || Vintercup sprang

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 11. Nov 2019


Drammen og Omegn Rideklubb vil med dette rette en stor takk til alle frivillige, som stilte opp og hjalp oss med å arrangere årets første vintercupstevne i sprang.
Spesielt hyggelig var det at så mange av rideskoleelevene stilte opp. .
Veldig flinke medhjelpere i mange forskjellige jobber på stevnet.

TUSEN TAKK FOR GOD HJELP
og for å bidra til at dette ble et hyggelig stevne for oss alle sammen.


0 Kommentar

Endrede datoer for vintercupstevner - Buskerud Rytterkrets

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 7. Mar 2019

Så fremt det ikke blir utvidede karantener blir dette følgende datoer for de resterende vintercupstevner:

Sprang:
SRHL 30-31.mars
HRRK 6-7.april finale

Dressur:
HRRK 13-14.april finale


Publisert på rytter.no 6.mars


0 Kommentar

Landbruksministeren gjestet Linnesvollen

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 22. Nov 2016

Landbruksminister Jon Georg Dale (midten) gjestet søndag Drammen og Omegn Rideklubbs D-stevne i sprang sammen assisterende daglig leder Frode Hestnes og veterinær Kaja Nordtvedt Bøe fra Antidoping Norge. Christina Berg Pedersen (th) fikk sin hest Quina de Chouye testet.
Landbruksminister Jon Georg Dale (midten) gjestet søndag Drammen og Omegn Rideklubbs D-stevne i sprang sammen assisterende daglig leder Frode Hestnes og veterinær Kaja Nordtvedt Bøe fra Antidoping Norge. Christina Berg Pedersen (th) fikk sin hest Quina de Chouye testet.

Tekst og foto: Rebecca Ballestad-Mender (Artikkel i Hestesport)

Det var en ganske alminnelig novembersøndag. Drammen Rideklubb ønsket velkommen til et D-stevne på Linnesvollen i sprang, med første avdeling i Buskerud Rytterkrets Vintercup. Deltagere strømmet til, til tross for et guffent føre søndag morgen. Men det var ikke bare de sedvanlige frivillige og teknisk personell som møtte deltagerne på Linnesvollen. Langs banen sto også veterinærer og kontrollører fra Antidoping Norge, ledsaget av assisterende daglig leder i Antidoping Norge, Frode Hestnes, sammen med landbruksminister Jon Georg Dale. Ministeren var klinkende klar om et viktig punkt i dopingreglementet innen hestesporten: – Det som skiller dopingregelverket innen hestesporten fra annen idrett er hensynet til dyrevelferden. Og dyrevelferden er svært viktig, slo ministeren fast.Tester ved alle typer stevner
Antidoping Norge har i flere år hatt som oppgave å utføre dopingkontroller ved ridestevner i Norge. Frode Hestnes forteller: - Vi gjør dette for Norges Rytterforbund og har gjort det siden 2009. Vi er opptatt av å gjøre det så uavhengig som mulig, NRYF har ingen påvirkning på vårt arbeid. Vi har våre egne veterinærer som gjør dette på selvstendig grunnlag. Vi velger stevner og vi velger hester helt selv. Denne uavhengigheten er et viktig prinsipp.
Utvelgelsen av hestene kan skje på forskjellig grunnlag. – De velges ut etter forskjellige kriterier. Det kan være ved loddtrekning ut fra antall starter, det kan være ut fra plassering, det kan være særskilte staller vi ønsker å følge opp. Det er snakk om dyr, vi står og ser dem i aksjon og dermed kan vi også se om det er noe vi ønsker å sjekke ut fra hvordan de er på banen.
Dopingkontroller utføres ved alle typer stevner, det er ikke kun et mesterskapsfenomen. – Det er like stor sjanse for å bli testet under et E-stevne som et D-stevne. Vi ønsker det slik, vi ønsker at dette skal gjøres på alle nivåer. Hestene er like viktig uansett nivå, og vi ser at det er viktig at også de unge rytterne opplever at de blir testet, sier Hestnes og legger til: - Men så er det også sånn at det er noe begrensede ressurser. En av grunnene til at vi har med landbruksministeren i dag er nettopp for at han skal få se at det finnes rom for å gjøre mer. Samtidig mener vi at det programmet vi har er godt nok, selv om vi ser at vi gjerne skulle ha vært flere steder.Vil se regelverket i praksis
Landbruksministerens besøk på Linnesvollen søndag innebar en debut som tilskuer ved et ridestevne. Ministeren har før vært ved en og annen travbane, men ridestevne var en ny opplevelse. – Jeg er her for å se det arbeidet Antidoping Norge gjør, se hvordan de utfører kontrollene og diskutere viktige problemstillinger. Landbruksdepartementet er ansvarlige for det lovverket det testes etter. Dette lovverket skal sikre at dyrevelferdshensyn også er vektlagt i antidopingarbeidet, hvilket er det som skiller dopingreglementet innen hestesporten fra andre idretter. Derfor er vi opptatt av at det er så godt som mulig, og vi vil se hvordan det fungerer i praksis. De tilbakemeldinger vi får tilsier også at det er godt og at det fungerer godt i praksis.
Ministeren fortsetter om det internasjonalt anerkjente antidoping-arbeidet innen norsk hestesport. – Vi ligger langt framme. Antidoping Norge gjør et godt arbeid og har jobbet systematisk over lengre tid. Dette drar hestesporten nytte av.
En av de som opplevde å få sin hest dopingtestet under stevnet, var Christina Berg Pedersen fra Gjerdrum Hestesportsklubb. I neste nummer av Hestesport vil du få lese mer om selve testingen av hestene og hvordan Christina syntes det hele var.Les mer om Antidoping Norge her


0 Kommentar

Takk for hjelpen

Postet av Drammen Og Omegn Rideklubb den 21. Nov 2016


thanksvolunteers_000.jpg

DOR vil med dette takke alle som var med og hjalp til å arrangere sprangstevnet i helgen.
Vi retter selvfølgelig også en takk til BRYKs representant som var tilstede under stevnet.


Nå går det mot jul, men vi har ett stevne igjen før vi kan ta juleferie.
10. desember arrangeres klubbmesterskapet i sprang og dressur. Vi håper at mange av klubbens medlemmer vil bidra og delta på dette også. (Mer informasjon rundt KLM vil komme snart i eget innlegg).


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline